Öncelikle merhaba.
Hemen sorumu sorayım.
Boyum 179cm kilom 64kg 20 yaşındayım. Bu sporu yaklaşık 4-5 ay kadar yaptıktan sonra bi 3-4 ay ara vermek zorunda kalmıştım ve şimdi tekrar basladım ve başlayalı 1 ay oluyor. Salondaki hocayada aynen böyle anlattım ve bana su programı verdi (gerçi her yeni başlayanın elindede aynısını görüyorum):
1.GÜN
Bench press 12-10-8-6-4
Yana Açış "
Üst Göğüs Press "
Alt Göğüs Press "
Pullower "
Barbellcurls "
Scotcurls "
Consantrasyon "
2.GÜN
Makinada Omuz Press "
Ön Omuz Press "
Dumbell Press "
Omuz Dumbell Yana Açış "
Z-bar upright row "
Z-bar leing triceps "
Tek dumbell extantion "
Press down "
3.GÜN
Pulldown "
Pullup(dar) "
Tebarrow(dar) "
Makinada Göğse Çekiş "
İç Bacak "
Dış bacak "
Arka bacak "
Ön bacak "
Şimdi soruma gelirse ben önceki salonumda spora ilk başladığımdan 4 ay sonra piramite geçmiştim ve uygulayabiliyordum kilomda 68kg idi. Ancak ara verdikten sonra şimdiki hocamın vermiş olduğu bu program ne kadar doğrudur? Yine elimden geldiğince yapıyorum ancak piramitte bildiğim kadarıyla her sette ağırlık artırmak gerekiyor ve ben bazı hareketlerde 5'er kilo artırabilirken, bazılarında ancak 1'er, bazılarında ise hiç artıramıyorum. Bazı hareketlerde ise 2 seti artırmadan yapıp 8-6-4 olan kısmında artırarak gidiyorum. Hocaya sorduğumda artırmaman ya da bu şekilde sonradan artırman sorun olmaz diyor. Sizce bu uygulama ne kadar doğru ya da doğru mu? Bir de Karbonhidrat tozu aldım X-pro Mass 2.5kg. Bunu günde üç ara öğün olarak almam söylendi. Her öğün içindeki ölçekle 1 ölçek 300ml süte karıstırıp içecekmişim. Ancak bunu her gün mü alsam yoksa sadece antreman günleri mi? İçindeki ölçekde biraz büyük sanki
(üstünde 60 ml gibi birşey yazıyo ama)
Hemen sorumu sorayım.

1.GÜN
Bench press 12-10-8-6-4
Yana Açış "
Üst Göğüs Press "
Alt Göğüs Press "
Pullower "
Barbellcurls "
Scotcurls "
Consantrasyon "
2.GÜN
Makinada Omuz Press "
Ön Omuz Press "
Dumbell Press "
Omuz Dumbell Yana Açış "
Z-bar upright row "
Z-bar leing triceps "
Tek dumbell extantion "
Press down "
3.GÜN
Pulldown "
Pullup(dar) "
Tebarrow(dar) "
Makinada Göğse Çekiş "
İç Bacak "
Dış bacak "
Arka bacak "
Ön bacak "
Şimdi soruma gelirse ben önceki salonumda spora ilk başladığımdan 4 ay sonra piramite geçmiştim ve uygulayabiliyordum kilomda 68kg idi. Ancak ara verdikten sonra şimdiki hocamın vermiş olduğu bu program ne kadar doğrudur? Yine elimden geldiğince yapıyorum ancak piramitte bildiğim kadarıyla her sette ağırlık artırmak gerekiyor ve ben bazı hareketlerde 5'er kilo artırabilirken, bazılarında ancak 1'er, bazılarında ise hiç artıramıyorum. Bazı hareketlerde ise 2 seti artırmadan yapıp 8-6-4 olan kısmında artırarak gidiyorum. Hocaya sorduğumda artırmaman ya da bu şekilde sonradan artırman sorun olmaz diyor. Sizce bu uygulama ne kadar doğru ya da doğru mu? Bir de Karbonhidrat tozu aldım X-pro Mass 2.5kg. Bunu günde üç ara öğün olarak almam söylendi. Her öğün içindeki ölçekle 1 ölçek 300ml süte karıstırıp içecekmişim. Ancak bunu her gün mü alsam yoksa sadece antreman günleri mi? İçindeki ölçekde biraz büyük sanki