Antreman Programım (YENİ)

AkrepHan

Yeni Üye
Arkadaşlar her gün yeni şeyler geçtiğim içni sürekli programımı değiştiriyorum ve sanırım bu kez son ve kesin programım editleme şansım olmadığı içni yeni konularda açma gereği hissediyorum

Kilo:67
Boy:167.5

Salı:
10 dakika 7.5 hızda koşu (ısınma amaçlı)
10 dakika strenching
Barfiks barına asılma
25x4 şınav
5x4 düz tutuş barfiks
5x4 ters tutuş barfiks
5x4 dips
Karın:
*40x5 Mekik
*20x5 Crunch
*12x6 Bent-Knee Hip Raises
*10x5 Flat Bench Lying Leg Raise
*60 saniye Plank
Bilek:
*10x3 Barbell Rewerse Curll (oturarak) (2.5+2.5=5)
*10x3 Barbell Wrist Curll (oturarak) (2.5+2.5=5)
Biceps:
*25x4 Concentration Curls (5kg)
*12x4 Preacher Curls (5+5=10 kg)

Yağ yakımı amaçlı düşük yoğunluklu kardiyo
25 dakika

10 dakika bisiklet-5 dakika koşu (9 hızında)-10 dakika ip atlama

Çarşamba:
HITT
20 dakika koşu bandında HITT (1 dakika 6 da-1 dakika 11 de 10 tekrar)
5 dakika dinlenme
10 dakika kondisyon bisikletinde HITT(1 dakika 20-22 km-1 dakika 35 kilometrede 5 tekrar)
şeklinde çalışmayı düşünüyorum

Perşembe:
*10 dakika ip atlamayla ısınma
*10 dakika strenching
*barfiks barına asıl
*25x4 şınav
*5x4 düz tutuş barfiks
*5x4 ters tutuş barfiks
*5x4 dips
Göğüs:
*15x4 bench press (5+5+20=30 kg)
*5x4 dips
*15x4 kelebek hareketi (20 kg)
*15x4 dumbell pullover (7.5 kg)
Triceps:
*Lying Triceps Extensions 10x4 (2.5+2.5 =5) (ez barda)
*Dumbbell Kickbacks 12x4 (5 kg)
*Straight Bar Triceps Pushdowns (10x4) (15 kg)

Yağ yakımı amaçlı düşük yoğunluklu kardiyo 20 dakika

10 dakika kondisyon bisikleti-10 dakika ip atlama

Cumartesi:
*10 dakika 8 hızda koşu (ısınma amaçlı)
*10 dakika strenching
*Barfiks barına asıl
*5x4 düz tutuş barfiks
*5x4 ters tutuş barfiks
*25x2 şınav
*5x2 dips
Karın:
*40x5 Mekik
*20x5 crunch
*12x3 Bent-Knee Hip Raises
*12x4 Flat Bench Lying Leg Raise
*10x2 Hanging Leg Raises
Bilek:
*12x3 tek elle dumbell whist (5kg)
*12x3 tek elle dumbell rewerse(5kg)
*10x3 Barbell Rewerse Curll (oturarak) (2.5+2.5=5)
*10x3 Barbell Wrist Curll (oturarak) (2.5+2.5=5)
Biceps:
*25x4 Concentration Curls (5kg)
*12x4 Preacher Curls (5+5=10 kg)
*12x3 Preacher Hammer Dumbbell Curls (5 kg x 2 10 kg)
Sırt (kanat):
*Straight Arm Pulldown 10x2 (20 kg)
*Wide-Grip Front Lat Pulldown 12x4 (15 kg)
*Dumbell Pullover 12x5 (7.5 kg) ( bel boşta)
*Seated Row 10x3 (20 kg)

Pazar:
70 dakika yüksek yoğunluklu kardiyo:
*30 dakika vadide koşu
*20 dakika kondüsyon bisikleti (20-30 kilometrede sabit)
*10 dakika 9.5 hızda koşu
5 dakika strenching
5 dakika bara asılma
*10 dakika ip atlama

Amaç belli:

*göbek eritme
*fit bir vücut inşa etmek
*boy uzamasını engellemeyecek hareketler olacak sadece

5x4 düz tutuş barfiks
5x4 ters tutuş barfiks

Bunları dar tutuşla yapıyorsun sanırım.Salı günkü programında bu ikisini yapıp sonra araya karın çalışmaları koyup sonra tekrar bicepse dönmüşsün.Dar tutuşla barfiks çekmek zaten bicepsi çalıştırır.Bicepse al bence ikisini,araya karın hareketleri girmesin.Ayrıca salonda dips aleti varsa dar açıyla,geniş açıyla ve paralel dips olmak üzere çeşitlendirebilirsin.Karın çalışmalarına da yanlarını çalıştıracak hareketler ekleyebilirsin bence.İyi çalışmalar.

teşekkürler ama amacımda oblik çıkartmak yok adonis denilen kas grubunu hiç sevmiyorum o yüzden yan çalışmıyorum ya biliyorum içinizde öyle kolay değil zaten herkeste çıkmaz diyeceksiniz ama çıkma olasılığını ortadan kaldırmak istiyorum :) sırf o nedenle yan çalışmıyorum ama adonis için yan çalışmak etkisi diyorsanız yan çalışayım ?

bide ben onları zaten oturup yapamıyorum ilk başta yapmamaya çallışıyorum aralara sokuyorum o en baştaki vücut ağırlığıyla yapılan çalışmaları

Ben aksine yan tarafların bir çizgi gibi kesilmesini sevdiğim için yanlara da çok önem veriyorum.Yine de tavsiye ederim yan kısımlara da çalışmanı.Madem bir yola girdin bütün çalışmaları yapmalısın bence.

Barfiks,dips,şınav gibi birden çok bölgeyi çalıştıran hareketleri de aksatmazsan senin için daha iyi olur.Özellikle barfiks sayısı zamanla artar.Vazgeçmeden,yılmadan elinden geleni yap,sonra çok faydasını göreceksin :)

teşekkürler anladım :) ben işte o çizgileri sevmiyorum mesele başkaları değil kız mız umrumda değil mesele kendini sevmekte sen öyle seviyorsun bense hiçs evmiyorum kişiden kişiye değişir :) yan tarafları çıkartmıycam zaten dövüş sanatı hedefindeyim güzel ve esnek bir vücu inşasından sonra başlıyacam o eğitimlere ve adonis kaslarının bir koruyucu özelliği olmadığını düşünüyorum onun yerine sekiz tane aklava çıkartmak hem bence daha hoş duruyor hemde kasığı boşta bırakmıyor koruyor eğer yanılıyorsam düzeltin yan kaslar olarak bel bölgesini çalıştırıcam sadece ama incelmeden çalıştırmıycam belim kalın durmasın

afedersiniz koymamışım ama ters mekikte var anlaşılan bu konunun iyice eskimesini bekliyecem iyice bi yorumları alayım bu sefer ciddi bi konu daha açıcam bu sefer kesin başka görüş korunmayacak aylardır araştırıyorum sanırım antreman olarka sonuna geldim araştırmaların artık istediklerimin çoğu kafamda iyice bi görüşler biriksin ondan sonra beslenme ve antreman için yepyeni başlıklar açıcam :)

malesef forumda kirlilik ypamak istemiyorum ama başlığı terketmeden önce son mesajda yöneticilerden rica ediyorum geri dönüşüme yollamalarını

Bence gayet ıyı programın :)

Ben aksine yan tarafların bir çizgi gibi kesilmesini sevdiğim için yanlara da çok önem veriyorum.Yine de tavsiye ederim yan kısımlara da çalışmanı.Madem bir yola girdin bütün çalışmaları yapmalısın bence.

Barfiks,dips,şınav gibi birden çok bölgeyi çalıştıran hareketleri de aksatmazsan senin için daha iyi olur.Özellikle barfiks sayısı zamanla artar.Vazgeçmeden,yılmadan elinden geleni yap,sonra çok faydasını göreceksin :)

3. ayıma girmek üzereyim.
kanat programıma son 3 antrenmanda barfiks ekledim.
Nizami olarak 1.idmanda 2 tane cekebildim , onu yaparkende bayılacak gibiydim :)
2.idmanda 4e cıktı, 3.idmanda 7 nizami tekrara cıktım bu kadar kısa zamanda olacagını tahmın etmıyordum zevklı bır hareket :)

3. ayıma girmek üzereyim.
kanat programıma son 3 antrenmanda barfiks ekledim.
Nizami olarak 1.idmanda 2 tane cekebildim , onu yaparkende bayılacak gibiydim :)
2.idmanda 4e cıktı, 3.idmanda 7 nizami tekrara cıktım bu kadar kısa zamanda olacagını tahmın etmıyordum zevklı bır hareket :)

Geniş tutarak çekiyorsun değil mi barfiksi ? Dar açı tutarsan daha çok bicepsi etkiler çünkü.Geniş daha zor olmasına rağmen kanat ve bicepsi etkiliyor :)

Arkadaşlar son bir iki haftalık antremanım kaldı ondan sonra ara vericem tatile gidicem.

şimdi biceps hareketlerini 7.5 kg a
dumbell pulloverıda 12 kiloya çıkarsam tekrar sayısını azaltsam
tüm ağırlık çalışmalarımda kiloyu arttırıp tekrarı azaltsam daha mı iyi olur ? ne için diyeceksiniz son haftada yapabildğim kadar zorlayıp tatile gidince diyette gidicek sporda sadece yüzücem ve koşucam spor adına beslenme konusunda proteinimi almaya çalışıcam onun dışında pek dikkat edemiycem içkilre,fast-foodlar felan coşucak :D beyaz ekmeğide yerim orda tam buğdayla uğraşamam sorum bu daha iyi olur mu yoksa bi gelişme beklemeyim mi ?

bide 3 aydır çalıştığımı orda 1 ayda bitiremem değil mi :D

72 kg>65 kg
167.5 boy>169 boy

günde iki kere yüzüp haftada bi kaç kez koşarım bunun dışında bolca bisiklete binerim ama yememe dikkat edemem sorularımın cevabını bekliyorum teşekkürler :)

Adonis diye bir kas grubu yoktur onlara oblik deniyor. Oblikler normal mekik hareketleri ile de çalışıyor yani onları cıkarmayacagım diye bi şey yok bu senin elinde değil. Ayrıca amaç olarak göbek eritme yazmıssın kendine bir hedef belirleyip o yolda ilerlemen cok doğru bir hareket ancak göbek eritmenin antrenman yapmakla bir alakası olmadıgını da bilmen gerekiyor. Her şey boğazdan ve mutfaktan geçiyor.Hiç antrenman yapma ve sadece beslenmeni düzenle bak gör o göbek nasil eriyor :)

Adonis diye bir kas grubu yoktur onlara oblik deniyor. Oblikler normal mekik hareketleri ile de çalışıyor yani onları cıkarmayacagım diye bi şey yok bu senin elinde değil. Ayrıca amaç olarak göbek eritme yazmıssın kendine bir hedef belirleyip o yolda ilerlemen cok doğru bir hareket ancak göbek eritmenin antrenman yapmakla bir alakası olmadıgını da bilmen gerekiyor. Her şey boğazdan ve mutfaktan geçiyor.Hiç antrenman yapma ve sadece beslenmeni düzenle bak gör o göbek nasil eriyor :)

abs are made in kitchen :)
Göbeğini eritmeye çalışırken kas çalışmak yararına olacak. Bana kalırsa göbeğin yok. Tabi resimden gördüğümü söylüyorum. Göbeğin dümdüz olduğu zaman hacim yapmaya çalışmanı öneririm. İyi forumlar.

teşekkürler sadece 2 3 kilo fazlam kaldı göbektende 3 4 cm incelsem yeterli olacaktır ilgin için teşekkür ederim zaten çok fazla kardiyo yapmıyorum genel olarak ağırlık çalışıyorum önemli olan beslenmek o işide düzene sokabilirsem günlük proteinimi alabilirsem o zaman gelişme daha iyi olacaktır diye düşünüyorum

Back
Yukarı