pashacan
Üye
merhaba arkadaşlar
haftada 4 gün ağırlık antremanı yapıyorum.
şu an için çalıştığım bölgeler şu şekilde;
1. gün
göğüs:
incline press (bar)
incline flies
flat dumbell bench press
pullower
dips
biceps:
ez barbell curl
scot hummer curl
forearm curl
consantration
2.gün
kanat/sırt:
barfix
lat press
cablo rowing
alttan makara çekiş ( t bar benzeri rowing tarzı bi hareket)
sırt mekik
triceps:
ez bar alna triceps
pushdown
tek dumbell fransız triceps
3. gün
bacak:
leg press
squat
deadlift
arka bacak
calf
4. gün !!!:
decline press (bar)
decline flies
dar bench press
cable crossover
biceps / triceps super set:
düz barbell curl
bench triceps
makara curl
pushdown
(hepsi birbirine geçik şekilde bir set o bir set diğeri şeklinde super set mantığıyla)
antreman rutinim şu an için bu kafama takılan durum 4. gün ve super set
açıkçası hacim kazanma çabasındayım
yazın kötü bi diet döneminden sonra kollarımdan yaklasık 3-4 cm kadar kaybettim .dolayısıyla toparlamak adına şu an creatine bcaa glutamine seklinde bi supplement küründeyim bundan en iyi sonucu alabilmek adına
beslenme ve antremanlarıda en verimli şekilde cıkarmam gerekiyo
super set lere bayılırım bildim bileli ancak şu an ki amacıma yardımcı olur mu orasında şüpheliyim.hacim kazanma derdindeyken bi süre sonra super set rutini bunu engellermi bilemiyorum ..
alternatiflerim şöyle olabilirdi;
4. gün 1. güne dönebilirdim ama bu sefer alt göğüs çalışamam , alt göğüste girmem lazım .
alt göğüsü 1. gün e tüm göğüs yapsam incline decline flat 3 press çıkarsam bile 3. press muhtemelen iy bi şekilde çıkmayacak dolayısıyla istediğim bişey değil.
yada;
4. güne alt göğüs ve diğer hareketler kalsa arkasından biceps triceps şeklinde 3 adele devam etsem acaba overtrain yada bir antreman için çok uzun bi antreman olmuş olur mu?
yada;
biceps ve triceps i yine 2 şer hareket yapsam ama super set değil normal gitsem bu seferde sadece 2 hareket çok yetersiz ve gereksiz mi kalır?
bu gibi sorular kafamı çok kurcalıyo bir an evel bu rutini oturtmalıyım.
öncelikle okuma daha sonra cevaplama zahmetine katlanacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
bilinçli gelecek tüm cevaplar için çok mutlu olucam
saygılar..
haftada 4 gün ağırlık antremanı yapıyorum.
şu an için çalıştığım bölgeler şu şekilde;
1. gün
göğüs:
incline press (bar)
incline flies
flat dumbell bench press
pullower
dips
biceps:
ez barbell curl
scot hummer curl
forearm curl
consantration
2.gün
kanat/sırt:
barfix
lat press
cablo rowing
alttan makara çekiş ( t bar benzeri rowing tarzı bi hareket)
sırt mekik
triceps:
ez bar alna triceps
pushdown
tek dumbell fransız triceps
3. gün
bacak:
leg press
squat
deadlift
arka bacak
calf
4. gün !!!:
decline press (bar)
decline flies
dar bench press
cable crossover
biceps / triceps super set:
düz barbell curl
bench triceps
makara curl
pushdown
(hepsi birbirine geçik şekilde bir set o bir set diğeri şeklinde super set mantığıyla)
antreman rutinim şu an için bu kafama takılan durum 4. gün ve super set
açıkçası hacim kazanma çabasındayım
yazın kötü bi diet döneminden sonra kollarımdan yaklasık 3-4 cm kadar kaybettim .dolayısıyla toparlamak adına şu an creatine bcaa glutamine seklinde bi supplement küründeyim bundan en iyi sonucu alabilmek adına
beslenme ve antremanlarıda en verimli şekilde cıkarmam gerekiyo
super set lere bayılırım bildim bileli ancak şu an ki amacıma yardımcı olur mu orasında şüpheliyim.hacim kazanma derdindeyken bi süre sonra super set rutini bunu engellermi bilemiyorum ..
alternatiflerim şöyle olabilirdi;
4. gün 1. güne dönebilirdim ama bu sefer alt göğüs çalışamam , alt göğüste girmem lazım .
alt göğüsü 1. gün e tüm göğüs yapsam incline decline flat 3 press çıkarsam bile 3. press muhtemelen iy bi şekilde çıkmayacak dolayısıyla istediğim bişey değil.
yada;
4. güne alt göğüs ve diğer hareketler kalsa arkasından biceps triceps şeklinde 3 adele devam etsem acaba overtrain yada bir antreman için çok uzun bi antreman olmuş olur mu?
yada;
biceps ve triceps i yine 2 şer hareket yapsam ama super set değil normal gitsem bu seferde sadece 2 hareket çok yetersiz ve gereksiz mi kalır?
bu gibi sorular kafamı çok kurcalıyo bir an evel bu rutini oturtmalıyım.
öncelikle okuma daha sonra cevaplama zahmetine katlanacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
bilinçli gelecek tüm cevaplar için çok mutlu olucam
saygılar..