Antreman öncesinde koşmak

Merhaba arkadaşlar,hafif göbeğim var kollarım ve bacaklarım ince zayıf biriyim.Yazıldıgım spor salonunda hoca geldiğinde 10 dk koş ısın dedi. Ben bunu 1 ay uyguladım ama spor salonundaki arkadaşlar sen zaten zayıfsın koşmana gerek diyorlar. Sizce ne yapmalıyım

10 dk koşu taze enerji harcar, ayrıca değil 10 dk 20 dk hafif tempo koşu yapıp omuz veya göğüs antrenmanına girilirse sakatlığa davetiye çıkarılmış olur. Arkadaşın dediği gibi bölgesel ısınma, bundan önce de 2 3 dk koşu faydalı olabilir.

mesela omuz çalısacaksın omuz kaslarını ısıtacaksın. göğüs çalışacaksın göğüs ve omuz kaslarını ısıtacaksın. benden sana tavsiye her antrenmanda omuzlarını ısıt ben önceden ısınmadan direk benche girdim sakatladım ara sıra acısını hissediyorum çok berbat bir durum dikkatli olmak lazım

Değil, germe egzersizlerini antrenman sonuna bırakmalısın, mesela omuzlarini isitmak icin 3 dk civarinda kollarini cevirmen, hayali daldan meyve toplaman, cok hafif dumbbellar - bos barlar ile egzersizi bol tekrar yapman gibi ornekler verilebilir.

10dk fazla. ben max 5dk bantta duruyorum. 3dk hafif tempo yuruyus,2dk kosu. daha sonra hafif agirliklarla calisacagim bolgeyi isitiyorum.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Back
Yukarı