Alt vücut ve overhead press

merhaba arkadaşlar alt vücut üst vücut olarak çalışıyorum bacak gününün hemen arkasından üst vücut çalışıp 1 gün off veriyorum üst vücut günü overhead press çalışmam yanlış olurmu overhead press de bacaklarda pasif olarak çalışıyormuş yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler

herhangi bir sıkıntı doğuracağını zannetmiyorum zaten araya bir gün dinlenme ekliyormuşsun yine de tereddütün varsa overhead yerine multipress makinesinde yap yani aynı hareketi oturarak yap
olmadı dumbell shoulder yap
omuzda press zaten hep benzer hareketler
ama dediğin şekilde bir sıkıntı olmaz overhead press kadar merdiven inip çıkarken bile bacakların çalışıyor

OverHead pres daha çok full body programlarında yer alıyor. Alt üst diye ayırdığınız programda üst vucuda daha çok yoğunlaşmak gerek yani tam da çalıştırılmak istenen kasa. Bu da dumbbell shoulder pres daha uygun olur. Maksimum ağırlıkta 4x8 gibi.

Alt vücud yapıp sonraki gün dinlenme den üst vücud sonra dinlenme ama dediğin merdiven örneği akla yatkın[DOUBLEPOST=1493549826][/DOUBLEPOST]Anladım teşekkürler fakat overhead press yapmak sıkıntı oluşturmassa onu yapmak istiyorum aynı zamanda tek omuz hareketi olduğu için bütün omuza vurmasını istiyordum

deadlift hem bacak hemde sırtı çalıştıran çok güzel bi hareket
ancak sırt açısından düşünecek olursak deadlift cidden verim alabildiğin bi hareket ise bacak ile çakışmaz
1 gün araya dinlenme koyduğun için herhangi bir sıkıntı çıkarmaz merak etme
ancak bi gün üst bi gün alt hiç dinlenme yapmadan antreman yapıyorsan deadlift yerine alternatif sırf hareketlerine bakmanı öneririm

Overhead Press,Military Press,Shoulder Press,hepsi aynı hareketler. Bar ya da Dumbbell pek fark etmez. Oturarak ve ayakta yapılan varyasyonları var. İçim rahat etsin diyorsan oturarak yaparsın. Gerçi ayakta yapılanıda bacakları falan çalıştırmaz. Nereden duydun bu bilgiyi pek anlayamadım. Çünkü diz ekleminden ya da kalçadan hiç bir hareket yok,karın kaslarını sıkarak yapıyorsun hareketi. Bacağı falan aktive etmez.

Overhead Press,Military Press,Shoulder Press,hepsi aynı hareketler. Bar ya da Dumbbell pek fark etmez. Oturarak ve ayakta yapılan varyasyonları var. İçim rahat etsin diyorsan oturarak yaparsın. Gerçi ayakta yapılanıda bacakları falan çalıştırmaz. Nereden duydun bu bilgiyi pek anlayamadım. Çünkü diz ekleminden ya da kalçadan hiç bir hareket yok,karın kaslarını sıkarak yapıyorsun hareketi. Bacağı falan aktive etmez.
Pasif olarak çalıştırdığını söylüyordu bir videoda ordan duydumdu[DOUBLEPOST=1493583751][/DOUBLEPOST]
deadlift hem bacak hemde sırtı çalıştıran çok güzel bi hareket
ancak sırt açısından düşünecek olursak deadlift cidden verim alabildiğin bi hareket ise bacak ile çakışmaz
1 gün araya dinlenme koyduğun için herhangi bir sıkıntı çıkarmaz merak etme
ancak bi gün üst bi gün alt hiç dinlenme yapmadan antreman yapıyorsan deadlift yerine alternatif sırf hareketlerine bakmanı öneririm
Arada dinelnme yok diyelim bugün sırtsa yarın bacak olcaktı deadlift çıkarayımmı sence ?

Back
Yukarı