Alt Göğüs

Volkan26

Üye
Arkadaşlar 5 aydır vücut geliştirme ile uğraşıyorum üst göğüsümü yeterince geliştirdiğime inanıyorum bu zamana kadar üstü doldurmadan alta geçmek istemedim ancak 6.ayımda alt göğüs çalışmayı düşünüyorum sizce programım nasıl

Bench Press
Butterfly veya Dumbell Flyes
Dips
Pullover
alt göğüsü kesmemde ve hatları belli etmemde yeterli bir program olurmu orta göğüsüde boşlamak istemiyorum göğüs hacimini artırmaya devam etmem gerekiyor

butterfly yerine dumbell fly ı tercih et çok daha etkili bir hareket,dips yerine de eğik sehpadaa alt göğüs girebilrsin ama alt göğüs bildiğin gibi üst göğüsteki hacim den geçer yani iyi bir hacim durumun yoksa alt göğüs çalışman anlamsız olur

Üst göğüsün hacmi iyi o yönden sıkıntım yok dips ile decline barbell bench press arasında kaldım dips baya etkili olur diye düşünüyorum ama

Memleketime döneceğim finallerim bitti küçük bir salon olduğu için makara sistemi yok malesef decline bench press ve dips bir arada olursa beni zorlayabilir diye düşünüyorum ne yapsam daha mantıklı olur

merhaba . öncelikle programına incline ve decline gibi eğimli şekilde çalışmalar eklemin şiddetle öneririm. decline incline hareketleri göğüsü daha çok çalıştırmanı sağlar ve sunu belirtmek istiyorum. bench press yerine chest press yapabilirsin. bench press temel harekettir doğrudur gögüsünü açar doğrudur ancak bench press gögsten daha cok triceps i calıstırır emin ol . bilimsel olarakda konusuyorum bench press in gögüs üzerinde etkisi ( açma bakımından cok etkili ) fazla değil. hacim istiorsanda press lerde ağır girmelisin

ben en çok şunu merak ediyorum.arkadaşlar hep sormuş acaba seviyen yeterlimide alt göğüs detayına ineceksin diye.sende hep yeterli demişsin.bir resim eklesende hatalı karar verilmese bence daha iyi olur.

merhaba . öncelikle programına incline ve decline gibi eğimli şekilde çalışmalar eklemin şiddetle öneririm. decline incline hareketleri göğüsü daha çok çalıştırmanı sağlar ve sunu belirtmek istiyorum. bench press yerine chest press yapabilirsin. bench press temel harekettir doğrudur gögüsünü açar doğrudur ancak bench press gögsten daha cok triceps i calıstırır emin ol . bilimsel olarakda konusuyorum bench press in gögüs üzerinde etkisi ( açma bakımından cok etkili ) fazla değil. hacim istiorsanda press lerde ağır girmelisin
Çok haklısın aslında insanlar bench te ne kadar ağır girersem o kadar gelişirim diye düşünüyorlar bu yüzdende fazla kilolar takıp koldan kuvvet alarak kaldırıyorlar ve kol yorulunca set bitiyor. Daha az ağırlık takılırsa ve daha fazla göğüsten kuvvet alarak yapıldığında çok verimli oluyor.

Yorumlarınız için teşekkürler haklısınız sizde fotoğraftan görüp yorumda bulunursanız daha mantıklı olur 2-3 gün içinde fotoğrafımı koyacağım arkadaşlar memleketime dönünce

Back
Yukarı