Alkol belli oranlarda alındığında faydalıdır doğru ancak bunu diyen herkese soruyuyorum, alkolün düşük miktarlarda tüketiminde alınan faydayı verebilecek başka gıdalar yok mudur ? Yani alkolün muadilleri var mıdır yok mudur, bunu da hesaba katmak lazım. Muadillerinin zararı var mıdır ?
Neden hesaba katmak lazım faydasından bile bahsederken ?
Çünkü alkolün zararları yararlarından daha çoktur, zararları olan bir şeyin faydaları sayılırken en azından muadili bulunduğu faydalarını saymanın bir alemi yoktur.
Sonuç olarak bırakın alkol ve kahve gibi oluşması için belirli işlemler gerektiren mamülleri, işlemden geçirilmemiş doğal gıdalar bile aşırı tüketilirse sağlık dengesini eksi yönde bozacaktır.
Ben alkolle çocuk yaşta viski-bira içerek tanıştım içmek demeyelim de tatmak diyelim, zaten birçokları çocukken tanışıyor sanırım. Ancak bu zamana kadar yaşamımda 1-2 ay sürekli, hergün, gün aşırı falan alkol kullandım, o da şaraptı. Bunun dışında hayatımda içki içtiğim zamanlar sayılıdır.
Şimdi senelerdir bir elin parmaklarını geçmeyen kaçamakları saymazsam içkiyi ağzıma sürmüyorum ve vücudumda da hiç bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum.
Tedavi amaçlı olarak kullanılması ise bence gerekli.
Son düzenleme: 10 Eylül 2008