Aklıma takılan sorular...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mr_No9
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mr_No9

Üye
Merhaba arkadaşlar bu başlık altında soru soru aklıma takılanları sorup siz değerli fitness dostlarının fikirlerini alacağım. Aslında bu konuları netten araştırıp bazı fikirler ediniyorum ama genelde birbirinin tersi cevaplar alınca burada tartışarak doğruyu bulma adına sorularımı soracağım.

1- Cardio konusunda şöyle bir çelişki yaşıyorum. Normalde 10 dk eliptik yapıp ısındıktan sonra sporum bitince 20 dk eliptik 10 dk bisiklet ile cardio yapıyorum. Sorum şu : Cardio için ayrı bir gün yapmak mı daha verimli olur yoksa her sporun arkasından yapılan cardio da etkili midir ? Hangisini tercih etmeliyiz ?

2- Esneme hareketlerini yapılan hareketlerden sonra mı yapmak lazım yoksa en sonunda topluca mı ? Ben cardio yaptıktan sonra yapıyorum ama böylede sanki zaten çalıştırdığım kasım kendiliğinden soğumuş gerek yokmuş gibi geliyor. Bu konuda uygulanması gereken hangisidir acaba ?

3- Spordan sonra yemek yiyene kadar şöyle bir yol izliyorum. 2 çikolatalı süt ve üzüm suyu içiyorum. bunları da nette araştırırken buldum ama yine karşıt görüş olarak şekerli beslenme spor sonrası hormonları etkilediği için ( Hangi hormonlar şuan unuttum.) olumsuz etkisi olduğu söylemişti. Bu yolu seçme sebebim supplement ve takviye yerine doğal sayılabilecek şekilde beslenme isteğim ama bunda bir yanlış var mı ? Spordan sonra doğal olarak nasıl pratik beslenilebilir ?

4- Spordan önce beslenme şeklim ise 1,5 saat öncesinde ton balık sandiwiç ve fıstık ezmesi sürdüğüm tahıllı ekmek. Birleşik karbonhidrat ağırlıklı beslenme öneriyorlar ama bu şekilde bir yol izliyorum. Ayrıca spora başlamadan önce 1 adet muz yiyorum. Bunun doğruluğu yanlışlığı nedir ve sizin pratik önerileriniz nelerdir ?

Bu şekilde soruları çoğaltıp zaman içerisinde belki bir rehber bile oluşturabiliriz diye ümit ediyorum. Herkesin katılım sağlayarak biz yeni başlayanları doğrularla buluşturmaları yaptığımız sporda verimimizi artıracağını düşünüyorum.

QTDDTOT - Questions That Doesn't Deserve Their Own Thread

Mantıklı...

5 - setleri nasıl ayarlamak lazım. Mesela 3 set 5-7 tekrar verende var 3 set 8-12 de hangisi ne zaman niçin kullanılır ? Fark var mıdır ?

Sana da vur dedik öldürdün. Forumda heryerde yazıyor bu bilgi

Zaten sorduğum soruların forum da yada google fazlasıyla var ama her kafadan bir ses çıkıyor birinin ak dediğine öteki kara diyor. Doğru olanı SİZ bu işi bilenlerden öğrenmek ve benim aklıma takılan soruların yeni başlayanların da takılacağı için bir başlık altında topluca bulunması için sorularımı biriktiriyorum.
Bir tek yere bağlı kalmayıp çeşitli yerlerden de araştırmaya devam ediyorum.
Konu ile ilgili alakadar bir tek siz oldunuz. Size de ilginiz için teşekkür ederim @PrensDK
Forum da kirlilik oluşturduysam konu kilitlenebilir.

Saygılarımla

Ne demek ;) Fitness konusunda herkesin farklı doğrusu var. Ama aslında her şey devamlılık ve yemekyemekte bitiyor. Tekrar sayısı - set sayısı kasları bitirene kadar olarak ayarla akışına bırak

Back
Yukarı