Akşamdan yumurta haşlamak ve sabah yemek???

Arkadaşlar sabahları çok erken kalkıyorum, işe gitmek için trafikle amansız bir mücadelemiz var. Bu nedenle sabah kalkıp yumurtayı haşlayıp soyacak zamanım yok. Sadece yiyecek zamanım oluyor.
Akşamları yumurtayı kaynatıp haşlasam, sabaha kadar bozulurmu yada besin değerini yitirirmi?
Eğer bozulmaz diyorsanız;
Soyupmu bekleteyim yoksa kabuğuylamı?
Dolaptamı dışardamı?

Arkadaşlar sabahları çok erken kalkıyorum, işe gitmek için trafikle amansız bir mücadelemiz var. Bu nedenle sabah kalkıp yumurtayı haşlayıp soyacak zamanım yok. Sadece yiyecek zamanım oluyor.
Akşamları yumurtayı kaynatıp haşlasam, sabaha kadar bozulurmu yada besin değerini yitirirmi?
Eğer bozulmaz diyorsanız;
Soyupmu bekleteyim yoksa kabuğuylamı?
Dolaptamı dışardamı?
dolapta bekletirseniz sorun olmaz.. haşladıktan sonra soyun yumurtaları akşam, hava almayan bir saklama kabına koyup dolaba atın..

Birkaç gün dayanır, ben de öyle yapıyorum çoğu zaman. Sabah mikrodalgada ısıtıyorum. Yeni pişmiş kadar güzel olmuyor tadı ama idare ediyor.

bişi olmuyor diye 2-3 günlük toptan pişirip dolaba atma yeter :) sonuçta kahvaltıda artan yumurtayı ertesi sabah yediğimiz çok olmuştur. akşamdan kalna hiç bişi olmaz bence. (besin değeri açısından bilgim yok sadece bozulması ile ilgili yazıorum)

yumurtayı soymadan dolaba at orda sabaha kadar durur bişe olmaz. sabah kalkınca zeytinyağı kekik pulbiler ekmeği bandır yumurtayı ye iyi gider.

Back
Yukarı