• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Air SeDaT - Resimler

Air Sedat, bazen antrenmanlarında bitiriş için 1-2 tekrara kadar düştüğünü belirtmiş. Benim demeye çalıştığım hipertrofi için tekrar aralığını 6 ila 10 arasında tutması. 6 tekrardan düşük yapılan setler strongman antremanına giriyor benim bildiğim kadarı ile. Ayda 1 kere güç antremanı yap dememin sebebi, arada bir maksimal kaldırışlar yapması 1-6 tekrarlı.
Başarısızlık noktasından kastım, her setin son tekrarında haraketi tam tamamlayamayacak kadar ağır kg lerle girmemesi, sadece haraketin son setinde bunu yapması.

Son düzenleme:
bu ölçülerin soğuk mu sıcak mı?...ayrıca neden amino asit kullanıyorsun ki? zaten hacim eksikliğin var?..weight gainer+whey protein+ glutamine ..bu supplement kürü senin en cok ihtiyacın olan şey şu anda...çok fazla kas yıkımı var vücudunda ..cok glikojensiz duruyr vücudun...

bence 8 saat uyku yanlıs neden dersen 8 saat demek 2 saate 1 yemek yiyen birisi için fazladan giden 1 saattir bende bbye basladıgımda cok zayıftım 6 saat uykumda gece kalkıp gainer karıstırrı ıcer tekrara yatardım 1 yılda 22kg aldım yag oranım %15 yani durum bole beslenme herseyin basında diman ne kadar olursa olsun bence 8 tekrarlı calısmanın daha iyi olacagını dusunuyorum bilmiyorum yanlıslık olabilir ama ben bole basladım

uykumu tamamen alıyorum ve gün içinde kaslarım yorulmuyor bu yüzdende dinlenme günü vermiyorum beslenmeyede doymama ragmen yemek yemeye devam ediyorum...
peki şu an büyümeyi sağlicak tekrar sayıları bölgelere göre kaç set ve tekrar olmalı?

gün içinde kaslarım yorulmuyor diye mola verilmediğine nadirende olsa rastlıyorum ve gülüyorum.kasların dinlenmeye ihtiyacı olmadığını düşünebilirsin.bu aynen ağır kilolara girdiğinde eklemlerinde ağrı hissetmemen gibi.yıllar sonra dirseklerinde sivrilmeler ve ağrı olduğunda neden diyorsun.aynen şimdi ölçü alamıyorum dediğin gibi.antrenmanda yorulmuyor demek istiyorsan demekki antrenman sistemin fos ki yeterli uyarıyı kaslara vermiyor.recovery safhasını kısa tutman en buyuk hatan.

daha fazla dinlenmem gerektigini biliyorum bi arkadas idman %20 ise beslenme %80 olmalı senin için demişti... ki öle olması lazım. gerekli dinlenme zamanını vermiyorum bu da benim en büyük hatam sanırım :(

mevsimsel bir geçiş safhasındayız.şu sıralar ister doğal olsun ister kimyasal isterse antrenman sistemi ayarlamanın en hassas olduğu dönemdir.işini bilen bir antrenöre sahpseniz bu dönemi en karlı şekilde veya en az zararla atlatırsınız.dikkatli olun.hocanızın belgesi fake olma ihtimaline karşı tecrübenin merkezi balaban spor merkezine hemen gidin derim.

mevsimsel bir geçiş safhasındayız.şu sıralar ister doğal olsun ister kimyasal isterse antrenman sistemi ayarlamanın en hassas olduğu dönemdir.işini bilen bir antrenöre sahpseniz bu dönemi en karlı şekilde veya en az zararla atlatırsınız.dikkatli olun.hocanızın belgesi fake olma ihtimaline karşı tecrübenin merkezi balaban spor merkezine hemen gidin derim.
Konuya hakim olmak konuğa hakim olmak demektir.
Konulara hakimiyetinizle konukların memmuniyetini şimdiden görebiliyorum buna bizde dahiliz

bu hafta itibari ile 2 hafta ara veriyorum, tekrar başladıgımda yapacagımı önerebilceğiniz bi program var mı flexor ve guardbody hocam irileşmek için....

1.
bench press
yana açış
üst göğüs press
alt göğüs press
pulower

t-barrow geniş
pul up dar
rowing machine
pul down
deadlift

barbel curls
scot curls
consantrasyon
z-bar leing triceps
tek dummb. ext.
pressdown

m.omuz press
m.ön omuz press
dummb. press
omuz dummb. açış
z-bar upchrow
bar banane

2.
bench press
alt göğüs press
alt göğüs yana açış
üst göğüs press
üst göğüs yana açış

t-barrrow dar
pul up geniş
dummbell rowing
tek kol cablo rowing
deadlift

cablocurls
dumbbell curls
hammercurls
z-bar fransız
cablo triceps
kick back triceps

ön omuz press
enseye press
yan dummbell press
sırta press
cablo up chrow
dummbell banane

3.
bench press
üst göğüs dummbell press
pec-dec
alt göğüs dummbell press
dips

pul up geniş
pul down
çift dumbell rowing
geniş rowing machine
deadlift

cablo scot curls
preacher curls
çift cablo curls
düz bar leing triceps
cablo fransız
zincir pressdown

military press
enseye press
tek kol dumbell press
arkadan cablo açış
dumbell önden kaldırma
bar banane
..........................................
diye yazıldı ve son 4 aydır bu programı çaliştim her programı 6-7 hafta çaliştim. programı değerlendirirmisiniz ve yeni programda (irileşmek için) neler eklenip eksiltilmesi gerektigi hakkında bilgi verirmisiniz..weightlifter
Saygılarımla

sana sadece şukara örnek vereyim programını kendin eleştir.övünmek için yazmıyorum ama soğuk 47cm kol ölçüm var ve en fazla 4 hareket girebiliyorum ki dorduncu hareketi 1 veya 2 set çalışıp bırakıyorum.göğüs hareketlerin falan zaten beni katlar.ana fikir nekadar beslenirsen ve nekadar dinlenirsen okadar çalış.

guardbody hocam ne demek istedigini çok iyi anlıyorum, yapmış oldugum program bu.... ve son 2 haftadır daha çok okuyarak çalişiyorum forumda günde en az 4 en fazla 8 saatimi harcıyorum, yazmasamda heryere her konuya bakmaya çalişiyorum ve kol hareketinden bahsetmişsin hocam bende zaten Matarazzonun prgramına baktım ve kendi programımla dalga geçer oldum burda bişeyler okudukca ve son 2 3 hafta programa bakmadım bile.. son zamanlarda iki biceps iki triceps hareketi yapıp çikiyordum ve gerçekten daha fazla pump etkisi yarattıgını idman bittikden sonra hissediyorum, set sayılarım 12-10-8-6-4 idi bunu bölgelere göre azalttım ama artış yapmadım hiç.. bi kaç haftada bi max. agirliga girmeyi denedim, 1-2 tekrar.. özellikle bench pressde.. şimdi üzülüyorum irileşcem diye her bölgede girdigim fazla setlere ve tekrarlara, döktügüm terlere bi kaç ayda olsa boşa geçti... şimdi daha bilinçli davranmak istiyorum o yüzden bunun gibi bölümlerde sürekli ustalarımdan faydalanmak istiyorum ;)

Buda 2007 yaz sonu(sağda) ve 2008 nisanı(solda) çekilmiş resimlerim, 8 aylık..:)
geçen yıl olan baya bi kasmış görünüyorum gerçektende öyle :)
evrimteorisi28aysonrals5.jpg

gördüğüm kadarıyla sen hala bir programla irileşebilecegini düşünüyorsun..ilk önce beslenme programını düenlemelisin...program en son aşamalarda...unutmaki hareketleri fake yapsan bile beslenmen iyi ise o bu hatanı telafi edcektir...ilk önce beslenme planını düzenle...kuru kasla hiçbirşey olmaz!!!!!!!!!!

gelişim Güzel

Eski yeni fotolarını karşılaştırdığımı zaman gelişimin gayet güzel.özellikle omuzların iyi bi gelişim göstermiş.iyi çslışmalar...

herşey zmanla sedat.bu forumdaki hiç kimse spora başladığı günden beri sürekli gelişmedi.emin o durakladıkları veya yerınde saydıkları dönemler olmuştur.sen ilk önce programa kafayı taktın ve sanırım çözüyorsun.geriye beslenme ve dinlenme olan en önemli iki safha kaldı.bence dogru yoldasın.kaybettiğin zaman oldukça kısa olduğundan üzülme.ben ilk 3 yılımı boşa harcamıştım.

doğrudur hocam, dedikleri gibi zararın neresinden dönsen kârdır...
idman şekli gittikçe daha iyi hale geldiğini düşünüyorum, Arnold nda kitabını okudum birazda etkilendim doğrusu:)
günde 9saat uyuyorum ama son 2 3 saat kala mutlaka ihtiyac içinmidir artık uyanıyorum ve son bölümden verim alamıyorum:(
dinlenme gününüde ekledim örnegin bugun gögüs idmanım vardı ve yarın salona gitmicem..:)
şu beslenme olayıda hergün aynı motivasyonla yiyebilsem hallolcak ama bi gün normal, bi günse vucudcu gbi yemek yemek benm en büyük eksiğim..
programlı olarak bu sağlanıyo ama su an tam hakkını veremiyorum... zamanla inşallah ;)
uzun bi süreç bu:)

Back
Yukarı