Aile ortamında beslenme sorunsalı

iyi beslenen biriyim kaliteli yağdır meyvadır hepsini alıyorum ancak proteine geldimi sıra sıkıntı başlıyor kendi imkanlarımla son 2 aydır iy ibesleniyorum tavukdur tonbalıgıdır şuan para bakımından sıkıntı yaşıyorum 130 gram protein alıyosam şu aralar 60 a kadar düştü spora ara vermeyi düşünüyorum yada salona gidip sadece kardiyo yapsam olurmu (yağ oranım fazla) zaten azcık kas var ağırlık çalısmıyıp protein almıyınca oda gitcek cılız kalıcam ilerde diye düşünüyorum ne yapmalıyım

80 kiloyum boyun 1.85 yaşım 16 yağ oranım fazla göğüsde arka kolda sarkmalar var kaslarımı koruyarak bu yağlardan kurtulmak istiyorum
Eğerki kas çalışmadan cardio yaparsan yağın yanında kasında gider ki kas çalışmakta kaliteli bir cardiodur yediğin yumurta miktarını arttır uygun fiyatlı protein takviyesi bulabilirsin piyasada biraz araştır ama vgyi bırakma inan pişman olursun

80 kiloyum boyun 1.85 yaşım 16 yağ oranım fazla göğüsde arka kolda sarkmalar var kaslarımı koruyarak bu yağlardan kurtulmak istiyorum
Kg başına 1-1.2 g protein tüketebilirsin. Ağırlık antrenmanlarına devam etmen daha iyi olur. Kas yıkımı olmaz endişelenme.
Günlük 80-100 gramlara çıkmayı dene. Makarna, bulgur, ekmek gibi ucuz protein ve karbonhidrat kaynaklarını kullanarak protein miktarını artırabilirsin(kaloriye uygun şekilde) eğer et ya da protein suplemanı tüketemiyorsan.

para bakımından sıkıntı derken gunluk butçen ne kadar? bu işe kaç para ayırabilirsin?
kırmızı et tüketemiyorum pahalı oldugundan genellikle tavuk göğsü ton balığı bazen hindi eti gibi part time işte çalıstıgım için haftannı 4 günü krallar gibi beslniyorum diğer 3 gün biraz kısıyorum proteini

kırmızı et tüketemiyorum pahalı oldugundan genellikle tavuk göğsü ton balığı bazen hindi eti gibi part time işte çalıstıgım için haftannı 4 günü krallar gibi beslniyorum diğer 3 gün biraz kısıyorum proteini
ağırlık idmanını bırakmanı gerektirecek bir durum yok ortada bence hatta ağırlık çalışarak yag yakımı dahi olacaktır.
protein eksik kalan gunlerdede süt yumurta gibi ürünlere asılabilirisn o açığı kapatmak için.

ağırlık idmanını bırakmanı gerektirecek bir durum yok ortada bence hatta ağırlık çalışarak yag yakımı dahi olacaktır.
protein eksik kalan gunlerdede süt yumurta gibi ürünlere asılabilirisn o açığı kapatmak için.
valla mandıralardan yarım kilo çökelek alıyorum ama nekadar dogru bilmiyrum arkasında tuzlu lor peyniri yazıyor önünde çökelek :D

yani orası öylede :D günlük gerekli proteinim 128 -150 arası ama bazen 70 alıyorum bazen 120 değişiyo :D o gün fazla protein alamasamda ağırlık çalısmalarına devam etmelimiyim

yani orası öylede :D günlük gerekli proteinim 128 -150 arası ama bazen 70 alıyorum bazen 120 değişiyo :D o gün fazla protein alamasamda ağırlık çalısmalarına devam etmelimiyim
bence devam et benimde bazen tamamlayamadıgım oluyor ama gözle görülür bir zararını görmedim gelişiyorum.zararı yoktuır demiyorum ama sporu bırakmanı gerektirecek bir durum değil bence. herkes bir şekilde beslenme sorunları yaşıyor.geçenelrde bende doğum gününe gittim bir arkadaşın çocuğunun bir tabak dolusu yaşpasta yedim hemde spordan sonra :) spor sonrası içtiğim bir ölçek toz kar kaldı yanıma :)
dediğim gibi o açığı bir şekidle kapatabilirsin çokda sıkıntı etme zamanla bu tip sorunları aşarsın.

Back
Yukarı