Agırlık arttırmak

İyi günler arkadaslar .. Yaklaşık 3-4 aydır düzenli bir şekilde şınav mekik cekiyor ve ağırlık kaldırıyorum.. Elimde 5 kg dambıl var onunla sadece kollarımı çalıştırıyorum. Body ile ilgilenen bi arkadaşım bana dambılda kiloyu arttırmam gerektiğni aksi takdirde kaslarda gelişmekten daha çok zayıflama meydana gelecegini söyledi.. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz düşüncelerini açıklayacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.. İyi günler tekrardan :)

Bir bakıma doğru söylemiş. Gelişmeyebilir ama zayıflamaz da.

Kasların alıştığı ağırlığa bir süre sonra tepki vermez, zaten o ağırlığı kaldırmaya yetecek kadar kas lifi mevcuttur, yenisini inşaa etmeye gerek duymaz. Yeni kas liflerinin oluşması için ya düzenli ağırlık arttırmalısın yada antrenman şiddetini arttırmalısın, 4 set yapıyorsan 5 set, 10 tekrar yapıyorsan 12 tekrar gibi. yinede bu, ağırlık arttırmak kadar etkili bir yöntem degildir.

Anladım bende 4x15 ile basladım su anda 4x30 yapıyorum. İnternette araştırdım sadece gücü arttırır hacim kazanamazsın vs vs gibi şeyler yazıyordu

Anladım bende 4x15 ile basladım su anda 4x30 yapıyorum. İnternette araştırdım sadece gücü arttırır hacim kazanamazsın vs vs gibi şeyler yazıyordu
30 tekrar ile kaslarını geliştiremezsin , ağırlığı arttırıp tekrarı azaltman gerekir , fazla tekrar yağ yakımına yarar

Peki sizin tavsiyeleriniz nedir bundan snra nasıl devam etmeliyim ağırlığı ne kadar arttırmalıyım ayrıca dambıl seti almayı düşünüyorum önerebileceğniz bi marka veya çeşit. Var mı?

Döküm dambıl setleri var marka bilemiyorum ama onları öneririm avm lerin çoğunda var piramit set yapabilirsin dostum ilk set 5 kilo 12 tekrar 2. set 7,5 kilo 10 tekrar , son set 10 kilo 8 tekrar gibi

Döküm dambıl setleri var marka bilemiyorum ama onları öneririm avm lerin çoğunda var piramit set yapabilirsin dostum ilk set 5 kilo 12 tekrar 2. set 7,5 kilo 10 tekrar , son set 10 kilo 8 tekrar gibi
eyvalla dostum saolasin

Back
Yukarı