abur-cuburlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pravij
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Whooper'daki proteinin çoğunluğu kırmızı etten geldiği için tavuk etinden daha kalitelidir. Karbonhidrat konusunda da sanırım GI değerleri yüzünden kalitesiz olduğunu düşünüyorsun. Tartışmalı da olsa GI değeri yaklaşımı büyük ölçüde geride bırakıldı. Özellikle bizim gibi protein bol tüketenler için zaten önemi çok az olan bir değer bu çünkü proteinler zaten mide boşalmasını haliyle insülin piklerini engelliyor.

Şuna geleceğim, zaten ayrıldığımız nokta şu ki, dediklerin sağlık açısından doğru, ne kadar el değmemiş gıda tüketirsek o kadar iyi. Ancak bu konu bağlamında, arkadaşımız zaten arada kaçan bir iki ıvır zıvırı kastettiği için bunu tekrar yazma gereği duymadım. Konuya sadece yağ yakımı açısından bakarsak ise giren kalori-çıkan kalori dengesi ve protein ve yağ miktarı dışındaki herşeyin küçük ayrıntılar olduğunu gösteriyor. Dikkat çekerim, karbonhidratlar en son düşünülecek şey. Daha ileri okuma isteyen (ki bu da temel bilgi ve ne yazık ki ingilizce, türkçe ciddi site bulmakta zorlanıyorum): The Fundamentals of Fat Loss Diets Part 2 | BodyRecomposition - The Home of Lyle McDonald

Genelde katılıyorum yazdıklarına ama ilk cümlene pek katılamadım.

30 saniyede pişen whooper kırmızı etinin haşlanmış tavuktan daha kaliteli protein kaynagı oldugunu iddaa etmemelisin bence :) Pişirme yöntemide önemlidir muhakkak.

Back
Yukarı