Abilerim, kardeslerim lutfen bana yardim edin

Bugun fitness da ilk gunume basladim. Uzun zamandir cok hamdim. Ve bugun dersten cikip spora gittim xfazla da isinmadan idmana basladim xhoca bence gerek yok isinmaya dedi. Gogus xkol xsirt yaptiktan sonra bacaga gecirdi hoca xilk hareketim leg press machine bacak itmeydi. Hoca 50 kilodan 18×3 tekrar dedi. Zorlandim. Ama bir sekilde cikarmaya calistim xDaha sonra 4 bacak hareketi, karin, icleine ve bitirdi. Antrenmandan cikinca sol bacagimda quadriceps kasimda ve biraz da rectus femoris kasimda ama daha cok quadriceps kasimda asiri bir batma, yanma, ve hassasiyet hissettim. Kesinlikle agri degil, dokundugumda bicak gibi kasimi kesen ve diger zamanalarda ise surekli ciz ciz sizlayan bir aci hissettim. Su an hala devam ediyor. Bacagimda damarlara daha once dikkat etmemistim ama sanki biraz da damarim cikmis gibi. Leg press de ilk gun icin isinmadan vs, 18x3 50 kilo cok fazla geldi ve bacagima buyuk bir zarar mi verdi, lif mi koptu, sinir mi, damara mi bir sey oldu, gercekten daha onceden onlarca sakatlik, hastalik yasamis ve hala hastaliklari devam eden biri olarak gercekten cok korkuyorum. Fotografini koymaya calisacagim bacagimin lakin tam olarak yeri sisen damarin biraz kenar alti. Daha com aciyi, batmayi, yanmayi hissettigim yer orasi. Abilerim, kardeslerim lutfen yardim edin. Bunun icin yillardir para biriktiriyordum. 1 senelik yazildim. Annemlerden sakli yaptim bunu ve hala haberleri yok. Lutfen bana yardim edin, bacagima ne oldu, ne olmus olabilir, neden kaynaklandi, nasil tedavi etmeliyim, neler yapmaliyim, lutfen yardim edin, simdiden cok tesekkur ederim x
9850d9bffc527080443f6746d09255a0.jpg

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle geçmiş olsun , konu hakkında yardımcı olamasam bile daha iyi tarif etmek için yardımcı olayım M. Quadriceps kası ;
-Rectus Femoris
-Vastus medialis (iç taraf)
-Vastus lateralis (dış taraf)
-Vastus intermedius (rectusun altında)
4 adet Adelelerinden oluşur.
Femoral arter bu arada sanırım o eğer damar değilse

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son incelemelerime göre isede yüzeyel femoral arter olarak devam ediyormuş ki sende şişen orası malesef henüz 2. Sınıf öğrencisiyim tam anlamıyla yardımcı olamıcam ama araştırıyorum...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[DOUBLEPOST=1486489174][/DOUBLEPOST]Kardeşim şuandada aynı sorunu yaşıyor musun üstünden 4-5 saat geçti eğer yaşıyorsan cevap ver ona göre asistanıma danışıcam yarın.

Son düzenleme:
Son incelemelerime göre isede yüzeyel femoral arter olarak devam ediyormuş ki sende şişen orası malesef henüz 2. Sınıf öğrencisiyim tam anlamıyla yardımcı olamıcam ama araştırıyorum...

Abim, Allah razi olsun, abim bunun icin neler yapmaliyim, aci, yanma, sizlama asiri bir seviyede, cok ama cok tesekkur ederim abim

Cok tesekkur ederim ama siz ne dusunuyorsunuz bu konuda, neden olmus olabilir, ilk olarak ne yapabilirim, ve hangi bölüme gitmeliyim ?

Malesef tanı koyamam dediğim gibi konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için,henüz 2. Sınıf öğrencisiyim sana yardımcı olabileceğim dersleri görmedim ama nabız ölcümü yap
dfabff7d269b21a8a5e3332ff67aa59f.jpg
olması gereken değeri 80-100

Malesef tanı koyamam dediğim gibi konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için,henüz 2. Sınıf öğrencisiyim sana yardımcı olabileceğim dersleri görmedim ama nabız ölcümü yap
dfabff7d269b21a8a5e3332ff67aa59f.jpg
olması gereken değeri 80-100

Peki cok tesekkur ederim, nabiz 80,100 arasi olduğunda ise her sey yolunda mi demektir ? Ve de bunun icin hanhi bölüme gitmeliyim, kalp damar ya da fizik tedavi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[DOUBLEPOST=1486489174][/DOUBLEPOST]Kardeşim şuandada aynı sorunu yaşıyor musun üstünden 4-5 saat geçti eğer yaşıyorsan cevap ver ona göre asistanıma danışıcam yarın.
Evet ne yazik ki hala ayni aciyi, bicak kesis acisini yasiyorum

Genel cerrahi veya kalp damar cerrahiye gidebilirsiniz diye düşünüyorum , nabız değerlerinin normal olması herhangi bir tıkanıklık tarzı bişi olmadığını düşündürebilir bize diye düşünüyorum.

Selamlar, cok gecmis olsun. 1-2 gun buz tedavisi ve agri kesici tedavisi uygulayin (agri dayanilmayacak boyuttsa degilse tabi) Basit bir kas agrisi olmadigi belli, antremandan ve bacaginizi zorlayacak seylerden uzak durun. Bir degisiklik olmazsa bir ortopediste gorunmekte fayda var.

Selamlar, cok gecmis olsun. 1-2 gun buz tedavisi ve agri kesici tedavisi uygulayin (agri dayanilmayacak boyuttsa degilse tabi) Basit bir kas agrisi olmadigi belli, antremandan ve bacaginizi zorlayacak seylerden uzak durun. Bir degisiklik olmazsa bir ortopediste gorunmekte fayda var.
Cok teşekkür ederim, Allah razi olsun

Kardeşim Allah acil şifalar versin. Yokda yürürken bu olmadı. Yada ayağın bir yere takıldı da düşme sonucuda olmadı. Spor esnasında ters birşeyler oldu. Ve acı sızı var. Bekletme kardeş. En yakın devlet hastanesinin aciline git. Sana yardımcı olsunlar. Ama hemen git. Kızarıklık ve damar şişmesi var sanki

Back
Yukarı