Aşırı trapez geriletilebilirmi?

Trapezleri çalışmıyorum ancak deadliftte felan çalışıyor ne çalışsam trapez gelişiyor zayen spordan önce tek trapezim yıllardır spor yapıp trapez çalışanlar kadardı ama solda ona göre çok geriydig Şu an hala sağ önde. Ne fark kapanıyor nede trapezlerim küçülüyor ne yapmalıyım?

her harekette trapez çalışması demek harektleri yanlış yapıyorsun demek.
Yanlış yapma ihtimalim yok bütün hareketlerin yapılışlarını yüzlerce kez izleyip üzerine çalıştım. Ancak her harekettenhkastım şu yardımcı kas grubu olarak omuz ve sırtta etkileniyor pump falanfgiymiyor nizami yapıyorım kusursuza yakın ama yinede sürekli gelişiyor

Kesinlikle genetik . Kişilerin genetik yatkınlığına göre daha fazla gelişen bölgeleri oluyor . Bende de durum sizinki gibi hiç antreman yapmadığım zamanlarda bile trapezlerim çok gelişmişti. Omuza daha ağırlık verip , ters açılarda trapezleri çalıştırdım fakat genetik olduğu için maalesef değişmiyor. Antreman yaparken trapezleri mümkün olduğunca aktif etmemeye çalışın .

Kesinlikle genetik . Kişilerin genetik yatkınlığına göre daha fazla gelişen bölgeleri oluyor . Bende de durum sizinki gibi hiç antreman yapmadığım zamanlarda bile trapezlerim çok gelişmişti. Omuza daha ağırlık verip , ters açılarda trapezleri çalıştırdım fakat genetik olduğu için maalesef değişmiyor. Antreman yaparken trapezleri mümkün olduğunca aktif etmemeye çalışın .
Öyle yapıyorum zaten. Trapezdeki genetik bicepste olsaydı keşke

Öyle yapıyorum zaten. Trapezdeki genetik bicepste olsaydı keşke
Herkes olmayan bölgesi gelişsin istiyor zaten :) Keşke tüm bölgeler genetik olarak gelişmeye çok uygun olsa :) Trapezlerde gömlek giyildiği zaman vücudu çok düzgün gösteriyor . Öyle düşünüp motive olalım :)

aynn genetik ben nerdeyse 6 aydır trap çalışmam ama 2 ye bölünüyor.bi arkadaşında bacaklar öyle ama merak etme daha fazla büyümez yani kocaman olmazlar sadece başkalarından 1 adım önde olur

deadlift de trapezin çalışmasından doğal ne var ki ? trapez büyük bir kastır. Özellikle çekiş ağırlıklı compound hareketlerin hepsinde çalışır. bu normal bir durum. Abartılı trapez kasları elde etmeniz o kadar kolay değil rahat olun.

Back
Yukarı