Ağrı geçmeden tekrar aynı bölgeyi çalıştırabilirmisinzi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umut-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ağrıyan bölge tekrar çalıştırılır mı ?

• Total voters
    46

umut-

Üye
çok aradım forumda bu konuya değinilmemiş

48 saat dinlenmiş olan kas grubu geç gelen ağrı varken ağrıya rağmen tekrar çalıştırılabilir mi ?

Yeterli protein alınıyorken, kas ağrısı halen sürüyorsa tekrar çalıştırmak zararlımıdır yoksa acının üstüne mi gitmeli

48 saat geçmesine rağmen hala ağrıyorsa hamlıktandır. (bacak istisnai olabilir) benim görüşüm çalıştırılabilir, 48 saat kas iyileşmesi için yeterli bi süre. zaten hst antremanı (tamamen bilimsel bir antreman sistemi) ağrısada kasların 48 saat sonra üzerine gidilebilceğini söylüyor, kaynaklarıyla birlikte.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:17 ----------

yeterli proteinden ziyade yeterli karbonhidrat koysaydın daha güzel bir tartışma konusu olabilirdi.

48 saat geçmesine rağmen hala ağrıyorsa hamlıktandır. (bacak istisnai olabilir) benim görüşüm çalıştırılabilir, 48 saat kas iyileşmesi için yeterli bi süre. zaten hst antremanı (tamamen bilimsel bir antreman sistemi) ağrısada kasların 48 saat sonra üzerine gidilebilceğini söylüyor, kaynaklarıyla birlikte.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:17 ----------

yeterli proteinden ziyade yeterli karbonhidrat koysaydın daha güzel bir tartışma konusu olabilirdi.

bilemedim :(

başlarda bendede çok ağrı oluyodu ben ağrı geçmeden üstüne çalıştım . Çivi çiviyi söker ara vermeye ne gerek var.

Büyük kas gruplarını ( sırt - göğüs- bacak - omuz ) 72 saat dinlendirmekte fayda var . Tabi biceps çalışıp ertesi gün sırt bile çalışabilirsiniz ( dinlenmede esas alınan hedef kas kütlesidir ) yan olarak çalışan kaslarda önemlidir ( yorgun bir biceps sırt antrenmanının hakkını vermekte size engel olucaktır ) bunları göz önünde bulundurarak program düZeninizi ayarlamanız faydanıza olacaktır .

bi sevyeden sonra genelde ağı değilde yogunluk veya tatlı bi ağı oluyor
ancak ağrı nın çeşitleri var sakatlıktan dolaı ağrıyosa aynı hareket yapılmamalı

Sen aynı bölgeyi 2günde bir çalıştırıyorsan sıkıntı var zaten bir bölge haftada 1 yeterli istisna 2 olabilir o bile fazla

Çalıştırıyorum. Bazen ağrı çok uzun sürebiliyor. Eğer ağrının tamamen geçmesini bekler isem diğer bölgesel idmanımı belki de diğer hafta yapmama gerekecek ve bu sefer hamlık baş gösterecek. Tadında bir ağrı oluyorsa bölgenin sırası geldiğinde antrenmanı yapıyorum.

hafif bir ağrı oluyor bazen çalıştırıyorum olumsuz bir yanını görmedim açıkçası zaten büyük kas grupları için 72 küçük kas grupları içinse 48 saat dinlenmek yeterli ayrıca fazla uzun bir ağrı oluyorsa hamlıktandır yada aşırı çalışmaktandır

bir gün önce iyi bir antreman yapmışsam ve bir ağrı varsa... ertesi gün aynı bölgeye hafif kilolarla sadece 10-15 tekrarlı tek bir set vurgu yaparım... oraya kan gitsin diye...

ki bana göre rejenerasyonu artırıp daha hızlı iyileştyiriyor...

tabi herkez vücudunu dinlemeli ve kendi ufak alışkanlıklarını oluşturmalı...

1 gün spor 1 gün dinlenme ağrı olsun olmasın bu böyleeee arka arkaya 2 gün gitmenin mantığını hiç anlamam heleki ilk gün sağlam bir antreman çıkardıysanız.

eğer antrenman olarak ciddi sert bir antrenman söz konusu ise çalıştırmanın mantığı yok , ağrı değilde kasın hareket kapasitesi gözlenmeli , mesela göğüste fly yapılamıyorsa çalışma için hazır demek doğru olmaz

Back
Yukarı