Ağırlıksız squat hareketinde tekrar rekorunuz?

kaçkere eller ensede eğilip kalkabiliyorsunuz

• 50 den az tekrar

Votes: 73 25,9%
  • 50 ile 90 arası

Votes: 73 25,9%
  • 91 ile 150 arası tekrar

Votes: 35 12,4%
  • 151 ile 250 arası

Votes: 30 10,6%
  • 251 ile 375 arası

Votes: 14 5,0%
  • +375

Votes: 57 20,2%

• Total voters
    282
bu faydasız hareketin ne amacı var diye düşüne bilirsiniz.
merak ettim eller ensede kaçkere squattaki gibi eğilip kalkabiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Faydasız hareket mi?
İnternete bakın 100 şınav için 20 barfiks için 200 mekik için vede 200 squat için antrenman programları var bu size bir fikir versin...Maalesef her ankette olduğu gibi burada da arkadaşlar makara amaçlı oy kullanıyorlar bence ankete faydam olsundiyorsanız ya doğru oy kullanın yada hiç kullanmayın ki anket amaca ulaşsın....

ben 375+ verdim eski basketbolcuyum bunun sıçramalı olan versiyonundan 80 tane yapabiliyosam 375 kolay gibi gözüktü gözüme

Cadocx senin tahminin en azından mantıklı ve ben 375+ yazdım dedin bu açıksözlülüğün için tebrik ederim......Seni ayrı kefeye koyuyorum dostum...

Bazı arkadaşlar ben 100kg bench yapıyorum demekki 100 tane şınav çekerim diye yanlış mantık yürütüyorlar emin olun aynı şey değil mesela adam diyor ki şınav kolay harekettir yav kardeşim neye göre kolay kaç tane çektin ki kolay diyorsun çek bakalım 100 tane yumruk üstü şınav...
Bir kickbox arkadaş var ergen ring ateşindede maçlara çıkıyor isimde vermek istemiyorum demişti ki çok ağar çalışmayız 40 tekrarlardan bahsediyor süperset hızlı hızlı yapıyor güçlü hızlı ve dayanıklı olmaktan bahsediyor şimdi ozaman bu adama diyelim ki kardeş senin yaptığın faydasız ve kolay hafif kaldırıyorsun hareketi hızlı yapıyorsun mantıklı olur mu???.....elbette arada bir patlayıcı güç için ağar kg ile çalışıyordur ama genel antrenman mantıkları bu şekildeymiş.......

sanmam

normalde leg presten önce 70-100-140 yapıyordum. sonra bu harekette diz kapağım ağırıyınca bir daha yapmamışrım.
uzun zamandır yapmıyordum kardeşime hafif spor yaptırıyordum. bir rekor denemesi yapcaz dedim 100 tane yaptırdım çocuk 2 gün ağrı çekti.
sonra bende eniden denedim 100 ane yaptım daha fazlada yapardım ama yinede çok fazla zorladı.

faydasız dedim çünkü o kadar terr yapıyordum ama leg preste ağırlığı kaldmaktan çok nefes alıp vermeyle uğraşıyorum. fazla bir kondüsyon getirisi olmadı.

Son düzenleme:
İşte savaşçı o dediğim kickboxcu bir tekme vuruyor bacakları çelik gibi ve öyle ağar leg pres yapmıyorlar......Hareketleri fazla yapmak vücudu sert yapar karşıdan darbe geldiğinde vücut o darbelere dayanır....eğer 100 tane yaptıysan sende 150 yapmaya çalış dostum....

o sırada bacakalrımın yanması hoşuma gidiyor ama. ytekrar yaparken insanın canı sıkılıyor ne zaman bitecek diye zorluyor. birde leg prste batırıyor.
bir daha ki programda squat var. ordan yırtıyorum.
onun dışında sabahları kendi ağrlığımla çalışacam diyorum ama sabah kalktığımda yemekti falan derken dershaneye yetişemiyorum o yüzden hep pas geçiyorum

hocam faydasiz hareket olurmu, powerliftingin 3 de biri squat. bos denemedim fakat bos demir ile (20 kgluk demir) 80 tekrar yaptim :D

bu başlığı görünce deneyip ondan sonra yazayım dedim!

ağırlıksız olarak 90-150 arası rahat çıkardım

20 kg ağırlıkla 30*20*10 yapabildim.

120 fln yaptım kassam da en fazla 200ü görürüm heralde

İnerken yaylanarak kalkıyorsanız olmaz......yarısını tam yarısını yarım squat yapın bana yarım daha zor geliyor nedense...

100 kg yim hiç ara vermeden 80 tane yaptım.Ellerime 10 ar kg lik dumbell alarak 50 tane yapıyorum.omuzlarıma 90 kg lik arkadaşı alarak 4 tane yapıyorum :D sporda 2. ay

Son düzenleme:
50 ile 90 arası yapıyorum günde.fakat güne yayarak çalıştığımdan dolayı günde yaklaşık 200 kadar.Bence bu hareket son derece faydalı bacak kasları için.Squat öncesi hazırlıyor insanı.

Bu hareketi yaparken sırtınızı duvara dayayın bacakları omuz genişliğinde açın. öyle yapmayı deneyin. daha zorlayıcı oluyor.

ben 3 * 8 yaptım eller boş ensede.. 3.günüm hala merdiven çıkıp inmede zorlanıyorum.sanırım ilk yaptım diye. keşke 1 set yapsaydım

ben 50-90 arası yapıyorum

Yüzü geçtim. Tabi sonlara doğru form bozuluyor. Gerçek skorunu merak edenler bir gözlemciden yardım isteyip hızlanmadan, yaylanmadan, eğilmeden yaptıkları tekrarları saydırsınlar.
Ayaktayken ayak uçlarını duvara dayayıp dizlerin ayak ucunu geçmemesini sağladığımızda en nizami şekilde sayabiliriz ki bunu yaptığımda skorum yarıdan aza düşüyor.

250 tane yapabiliyorum, daha fazlasını denemedım eskıden 50 tane zor yapardım aylarca tekrarın netıcesınde 250 rahat cıkarıyorum, ara verıp 100 tane daha yapıyorum maksimum.

Back
Yukarı