Ağırlıklardan psikolojik korku duyma.

Selam dostlar , Uzun bir süreden sonra tekrar bu spora başladım. Fakat kendimi güçsüz hissediyorum. Ağırlığı kaldırabilecek potansiyelim var ama "Ya Kaldıramazsam, ya altında kalırsam" gibi düşünceler aklıma geliyor. Egzersizin zorlandığım kısmında (Son 1-2 tekrar) Bu düşünceler geliyor ve psikolojik korku yüzünden gerçekten kaldıramıyorum. Bunun çözümü nedir ?

Bende ilk zamanlar öyleydim ve kendime şunları dedim;

"Ben %1'lik kısmım ve diğer insanlardan farklıyım, korkanın çocuğu olmaz az delikanlı ol oğlum ya karı gibi korkuyorsun en fazla üzerine düşer ya ölürsün ya da sakatlanırsın ama yine de o ağırlığı kaldıracaksın korku yok!" diye diye kendi korkumu yendim

bench press te mi kilonun altında kalmaktan korkuyorsun acaba ? Kal ne olacak ki ? Öyle hemen sakatlanacağını mı sanıyorsun ? Öyle olmuyor. :)

Bunu en çok deadlift 1RM denerken hissediyorum.Oysa diğer hareketlere göre altında kalma riski de yok.Ama diğer hareketlerde ağırlıktan korkmak yersiz.Salondaki ortama ısınamamış da olabilirsiniz.

Hey Allahım , Ben Korkuyu yenmekten bahsediyorum adamlar sakatlanmamam için tavsiye vermiş. Yangına körükle gidiyorsunuz

Ben de de ufak bir çekince var ama bu kendimizi zorlamanın önüne geçer. Mesela squatta çok mu zorlandın kesin kalkmayacak mı? At gitsin. Bench Press kalkmıyor mu hemen at karına doğru sürükleyerek bacaklarına itele başkasının yardımı bile gerekmez. Çoğu harekette altında kalma riskin bile yok.

Korkunu yenmenin tek yolu onun üstüne gitmek. Senin durumda da zarar görmeden nasıl çıkarım kısmını öğrenmen lazım. Misal önce youtube dan bak benchte kaldıramadığın zaman nasıl güvenli bir şekilde atlatabilirsin onu öğren ki trblek bunu yazmış, sonra da barın altında kal. Yada salondaki squat rackte safety pin varsa (barı aldığın kancalardan daha uzun ve daha kalın oluyor genelde) senin için uygun yüksekliğe ayarlayıp yüksek ağırlıktan zarar görmeden nasıl kurtulacağını tecrübe et. Bunları yapamam diyorsan da misal 5. tekrar çok zorladı 6 dan emin değilsen bırak barı.

Sanırım hepiniz yanlış anladınız. Ben sakatlanmaktan kaçmak falan istemiyorum. Psikolojik olarak güçsüz hissettiğim için Kaldırabileceğim max ağırlığın altında kaldırıyorum. Amacım Ağırlığı kaldırabileceğim konusunda kendime güvenmek ve yapabileceğimin en iyisini yapmak. Üstüme ağırlık düştüğü falan yok. Herkes Sakatlık ve ağırlığı atma hakkında yorum yapmış. Tam tersini istedim ben. Ağırlığı nasıl kaldırırız diye soruyorum

Sanırım hepiniz yanlış anladınız. Ben sakatlanmaktan kaçmak falan istemiyorum. Psikolojik olarak güçsüz hissettiğim için Kaldırabileceğim max ağırlığın altında kaldırıyorum. Amacım Ağırlığı kaldırabileceğim konusunda kendime güvenmek ve yapabileceğimin en iyisini yapmak. Üstüme ağırlık düştüğü falan yok. Herkes Sakatlık ve ağırlığı atma hakkında yorum yapmış. Tam tersini istedim ben. Ağırlığı nasıl kaldırırız diye soruyorum
HACI BEN NE DEMEK İSTEDİGİNİ ANLADIM GÖGÜSTEN ÖNCE BOŞ BARLA Bİ ISIT 15 20 TEKRAR HIZLI HIZLI ONDAN SONRADA İLK SET GİRDİGİN KİLOYU ARTTIR EN SON SETİNDE GİRDİGİN KİLODA ARTAR :D

Senin sorunun tamamen psikolojik. İş sende bitiyor. Ne biliyim pozitif düşün ben bu ağırlıgı kaldırırım diye düşün. Ama bu sporda egoya yer yok. Kaldırabilceğim ağırlıktan korkuyorum demişsin belki de gerçekten kaldıramayacağın bi ağırlık. Sana tavsiyem şimdilik 4 seti çıkarabilceğin ağırlıklarla calıs icindeki bu korku zamanla kaybolur

Back
Yukarı