Ağırlıkları arttırarak çalışıyorum sizce bu doğru mu ?

Mesela hemen örnek vererek anlatayım.Bench gireceğim zaman ısınmak için ilk önce boşta çalışıyorum.Daha sonra
1.set 5 kilo 12 tekrar
2.set 7.5 kilo 12 tekrar
3.set 10 kilo 12 tekrar
4.set 12.5 kilo 12 tekrar
5.set 5 kilo yapabildiğim kadar

Aynı bu şekil bütün hareketleri ilk hafif kilolarda başlayıp daha sonra yapabildiğim kadar ağırlıkta yapmaya çalışıyorum.Bazı hareketleri 3 sette bitiriyorum bazen

Mesela hemen örnek vererek anlatayım.Bench gireceğim zaman ısınmak için ilk önce boşta çalışıyorum.Daha sonra
1.set 5 kilo 12 tekrar
2.set 7.5 kilo 12 tekrar
3.set 10 kilo 12 tekrar
4.set 12.5 kilo 12 tekrar
5.set 5 kilo yapabildiğim kadar

Aynı bu şekil bütün hareketleri ilk hafif kilolarda başlayıp daha sonra yapabildiğim kadar ağırlıkta yapmaya çalışıyorum.Bazı hareketleri 3 sette bitiriyorum bazen

5 set hipertrofi için fazla işlevi olmaz 3 set 12-10-8 şeklinde açlış 7 tekrarında altına düşme ağırlıklarını da kendin ayarlarsın :)

Piramit ve ters piramit tekniklerini birleştirerek de çok iyi neticeler alabilirsiniz.Önce ağırlığı arttırıp tekrarı azaltın ve daha sonra da ağırlığı azaltıp tekrar sayısını arttırmaya başlayın.Ağırlığı yavaş yavaş arttırırken,ağır kilolara alışılabilmesi için vücudunuza zaman veriyorsunuz. Devamında kiloyu azaltıp çok tekrar yapmaya başlayınca zihnen ve bedenen hazır olduğunuz için çok tekrarlı direnç setlerinin getirdiği acı ve yanmaya tahammül ediyorsunuz.
BAŞARILAR...

Back
Yukarı