Ağırlık kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CASSER
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CASSER

Üye
Merhaba ;
Yeni bir sporcuyum 3 kg'lik dambıllar ile çalışıyorum bu ay saalona yazılacağım vücut ölçülerim.
Boy:171
Kilo:61
Kol:30cm
Karın:83cm
Bilek:16
Göğüs:84

Farklı gruplak için farklı ağırlıklar kullanmanın sakıncası olurmu yani kollar için 5kg arka kol için 3 kg omuz için 4 kg göğüs için farklı ağırlıklar kullanmanın sakıncası varmı yoksa tüm vücut için tek bir ağırlıkmı kullanmalıyım?

Tüm Vücut İçin Tek Ağırlık Diye Bişey Yok Bölgesel Olarak Kaldırabileceğin Ağırlık Neyse O Ağırlıkla Çalışacaksın

Tüm Vücut İçin Tek Ağırlık Diye Bişey Yok Bölgesel Olarak Kaldırabileceğin Ağırlık Neyse O Ağırlıkla Çalışacaksın

Yani tamam aslında ifade edememeişim farklı ağırlıklarla çalışmak dış görünüşte bir orantısızlık doğururmu?Pazu için 5 kaldırıken arka kol için 3 kaldırınca koldaki görüntü bozulrmu?

Rahat Ol Öyle Bi Orantısızlık Olmaz : ) Tüm Bölgeleri Aynı Ağırlıkla Çalıştıran Yoktur. Salona Yazıldığında Göreceksn Zaten ;)

Max ağırlığını bulmak istiyorsan ard arda 10 tekrar yaptığın ağırlığın %33 ünü ekle max ağırlığındır

büyük kaslarla büyük ağırlıklar kaldırılır mesela leg press hareketinde 200kg yapılabilir ama 200kg ile göğüs veya kol çalışanı görmedim.kaldırabildiğin kadar kaldır.

Merhaba ;
Yeni bir sporcuyum 3 kg'lik dambıllar ile çalışıyorum bu ay saalona yazılacağım vücut ölçülerim.
Boy:171
Kilo:61
Kol:30cm
Karın:83cm
Bilek:16
Göğüs:84

Farklı gruplak için farklı ağırlıklar kullanmanın sakıncası olurmu yani kollar için 5kg arka kol için 3 kg omuz için 4 kg göğüs için farklı ağırlıklar kullanmanın sakıncası varmı yoksa tüm vücut için tek bir ağırlıkmı kullanmalıyım?

Zaten öyle olması gerek

örneğin bacak çalışırken yuksek ağırlıklar basabılırız ama kolda basamayız

farklı kilolar kullanınca orantısızlık oluşacak olsa tüm forum orantısız olurdu :) geçtim farklı kas gruplarını aynı kas grubunu çalıştırırken farklı hareketlerde bile farklı kilolar kullanırsın. hatta onuda geçtim piramit sistemi uygularken aynı harekette bile farklı kilolar kullanırsın. yani anlayacagın bunlara takılma yazıl salona bak hocana :)

farklı kilolar kullanınca orantısızlık oluşacak olsa tüm forum orantısız olurdu :) geçtim farklı kas gruplarını aynı kas grubunu çalıştırırken farklı hareketlerde bile farklı kilolar kullanırsın. hatta onuda geçtim piramit sistemi uygularken aynı harekette bile farklı kilolar kullanırsın. yani anlayacagın bunlara takılma yazıl salona bak hocana :)

Tamam yarın öğle saatlerinde salondayım teşekürler herkese :)

Back
Yukarı