gaddarkemal
Yeni Üye
senin en büyük hatan, aldıgın başarıyı küçümsemeyip bir yerleri hakettigini düşünmek olmuş...öss yi suclamak yanlış..bu kadar insan başka nasıl elenebilir...başarılı ile başarısız insanları ayırt etmek sanıldıgı kadar kolay değil..genç nüfusu fazla olan bir ülkede yaşıyorsun...
senin yapacagın 2 şey var önünde...vg yi falan bırakmalısın çünkü hayat zor, ilk önce ders sonra spor...vg falan pek mantıklı değil şu noktada senin için...dershanelerden, etütlerden cıkmaman lazım...aldıgın derece, maalesef oturup düşünülmesi gereken bir derece...yani gerçekten iyi bir ünv istiyorsan , herşeye yeniden başla ve harıl harıl çalışmaya başla...eger benden bu kadar diyorsan, o da senin sorumlulugun olur...
ünv yi bitirenler işsiz kalmıyor bu ülkede...onu söyleyen külleyen halt etmiş..o senin ünv etiketine ve senin becerine bakar...iş bulamayanlar ya istemiyordur ya da tam araştıramıyordur..ortalık iş kaynıyor...
sonuc olarak sistemi suclamak yanlış,yanlışlarını görüp ders cıkarıp birşeyler yapmak, fedakarlıgın en üst seviyesini yapmak önemli...yerinde olsam bir an önce derslerime başlar ve vg ye kısa bir ara verirdim hedeflerim için...sana başarılar diliyorum, en yakın zamanda hayırlsıı olması dilegiyle:.
Yazının ilk kısımlarına katılıyorum, yani herkes aldığı dereceyi gözünde büyütmemeli, objektif olup benim gibi başarısız olduğunu kabul etmeli. Ancak yanıldığın bir nokta var ki tamam sistem genç nüfus çok olduğu için elemeye çalışıyor. Ancak elenenler başarısız mı? Yani bu dandik sınavlar ve sistemden iyi sonuç alanlar mı başarılı? İyi sonuç alanlar sınavlarda başarılıydı denebilir. Ya almayanlara ne demeli?
Ben daha önce söylemiştim yine tekrar ediyorum. Ben bu sistemin kurbanıyım ve ne ilkim ne de sonum. Çalışıp başarılı olanları daima takdir ettim, örneğin mezun olduğum lisede büyük maddi imkansızlıklar içerisinde olup üniversiteyi kazanamamış bir arkadaşım, ve yine büyük maddi imkansızlıklar içinde olup liseyi birincilikle bitirerek daha ilk senesinde çok iyi bir devlet üniversitesinin gelecek vaadeden bölümüne giren bir arkadaşım da olmuştu. Yani bu örneğime bakarak diyebilirsin ki "bak gördün mü çalışan başarıyor"
Ancak sen bu yöntemle sistemi aklayamazsın, unutma ki gerçekten kararlı ve başarılı olanlar iyi sistemde de kötü sistemde de hakettikleri yere gelirler. Sistemlerin başarısını "galiplere" bakarak değerlendiremezsin. Sistemlerin başarısını mağluplar belirler. Sana göre biz milletçe kafası az basıyoruz öyleyse çünkü o kadar çok başarısız olan var ki.... Halbuki üniversite sayısının, üniversitelerdeki öğretim görevlisi sayısı yetersiz olduğundan bu kadar az öğrenci alındığını düşünemiyorsun. Sistemin insan elemedeki acımasızlığının kaynaklarından birisi de budur. Ayrıca herkesi üniversite kapısına yığması ayrı bir suçtur, eğitim sistemi insanlara üniversiteye gelene kadar pek fazla bir alternatif sunmuyor. Meslek liselerini ve sayıları çok az olan özel spor vb. liselerini saymazsak. Zamanında üzerine eğilip yönlendirme yapamadığı bireylerin tümünü aynı sınava sokarak elemeye kalkıyor. Eliyor da...
İş bulamayan ya aramıyordur ya iş istemiyordur demişsin ki, bilmişlik etmişsin. Elbette senin söylediğin gibi insanlar vardır ancak ülkemizdeki milyonlarca işsizin durumunu bu şekilde açıklamak senin safdilliğini gösteriyor.
Ortalık iş kaynıyor demişsin. Göster de bilelim, gidelim başvuralım, hadi ben ünv. mezunu falan değilim de en azından mezun olanlara söylerim gidip onlar başvursunlar.
Ortalık iş falan kaynamıyor, Türkiyede yetişmiş eleman, yetişmiş ara eleman, yetişmiş teknik eleman eksikliği vardır. Bu sebepten iş ilanları veriliyor. Ancak sistem bu elemanları yetiştiremiyor yeteri kadar. Bir yerlere gelen de kendi becerileriyle gelebiliyor ancak. İnsanların yüksek kişisel çaba ve becerilerle iş edinip yükselmek zorunda kaldığı bir sistem bizimkisi. Ancak gelişmiş ülkelerde durum böyle değildir.
Ayrıca işverenlerin "köle" mantığını da unutma. Devlet iş hayatına el atıp düzeltemediği müddetçe "3 kuruş için köle olmak istemeyen" bireyler işsiz kalmaya mahkum olacaklardır.
Fedakarlığın en üst seviyesini yapmak önemliymiş.... İnsanlardan yüksek fedakarlıklar bekleyen bir sistem sakattır ve bu da gelişmemişliğimizin göstergesidir.
O kısacık yazın için buraya senin -bir kaç düşüncen hariç-
bütün iddialarını bozan onlarca düşünce yazabilrim. Yetmezse "belge" getirir buraya asarım. Maalesef sistemin kötürümlüğü bugün rahatlıkla belgelenebiliyor.
Sen sistemi suçlamanın yanlış olduğunu düşünmeye devam et, zaten senin gibi düşünenler yüzünden sistemi değiştirmediler, sana göre sistem değil "insanlar" suçlu yada hatalı ya da tembel....Bizden zaten bu sistemler yüzünden değil, bu tembel bu azimli olmayan bu iyi düşünemeyenler yüzünden hala "gelişmekte olan bir ülkeyiz" değil mi?
Burnunun dibindeki sakat sistemi "kendin başarılı" oldun diye görmüyorsun.