Açık Havada Bisikletmi,Kondüsyon Bisikletimi ?

faroz19

Üye
Evet arkadaşlar böyle bir konuya denk gelmedim.Doğru yorumlarınızı bekliyorum.Hangisini seçmemiz daha doğru olur ve haftada kaç gün kaç saat pedal çevirmeliyiz ?

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar böyle bir konuya denk gelmedim.Doğru yorumlarınızı bekliyorum.Hangisini seçmemiz daha doğru olur?

Hava güzelken tabiki de dışarıda binmenin keyfi başka.Gezerek gittiğin için üzerinde kalma süren uzuyor.Ama diğer taraftan salonda kullanırken durmaksızın pedal çeviriyorsun,dışarıda kullanırken sürekli pedal çevirme ihtiyacın yok.

Salonda binersen 10-15 dakikaya baymaya başlar ama temposu yüksek olur.

dışarıda binersen belki 2 saat binersin ama yokuş yukarı kasmıyorsan düşük tempoda çalışırsın.

Bence karar kişinin tercihidir.Şu iyidir,bu da iyidir demek çok mantıklı gelmiyor.

Açık havada sıkılmazsın ama arakdasın dedıgı gıbı duzenlı olmaz kosu bandı ornegın duzewnlı olarak bir hızda kosuyoruz ama sokakta ne yazıkkı oyle yapamıyoruz

Koşarken bisiklete binerken yapılan kas hiçbir zaman erimiyor diyorlar doğrumudur? Ayrıca uzun bir aradan sonra spor salonuna yazıldım 3 hafta boyunca cardio yaptım bisiklet,koşu bandı, bir alet daha vardı adını unuttum.Bu 3 çalışmada çok güzel bacak kaslarım oluştu hatlar falan belirgin yani ağırlık girdiğim zamanlarda bu kadar oluşmamıştı.
Son bişey daha bisiklete binerken bacaklar haricinde vücudun hangi bölgesi çalışıyor ?

Son düzenleme:
Koşarken bisiklete binerken yapılan kas hiçbir zaman erimiyor diyorlar doğrumudur? Ayrıca uzun bir aradan sonra spor salonuna yazıldım 3 hafta boyunca cardio yaptım bisiklet,koşu bandı, bir alet daha vardı adını unuttum.Bu 3 çalışmada çok güzel bacak kaslarım oluştu hatlar falan belirgin yani ağırlık girdiğim zamanlarda bu kadar oluşmamıştı.
Son bişey daha bisiklete binerken bacaklar haricinde vücudun hangi bölgesi çalışıyor ?

Bisiklet sırt, bacak, karın ve kol kaslarını çalıştırır.Özellikle de sırt ve bacakları. Lisedeyken ( 15-16 yıl önce :) ) oldukça kiloluydum.Bisiklet ile hem çok kilo vermiş hemde o bölgeleri sıkıştırmıştım ama deli gibi binerdim.

3 haftada çok güzel bacak kası oluşmaz da , sana göre yeterliyse önemli olan da bu.İlerledikçe sonuçlar daha tatmin edici olacaktır.Ama ağırlık kaldırarak yapılan kasın yerini bu egzersizler tutmaz,tutamaz.Bunu da unutmamalısın.

Bisiklet sırt, bacak, karın ve kol kaslarını çalıştırır.Özellikle de sırt ve bacakları. Lisedeyken ( 15-16 yıl önce :) ) oldukça kiloluydum.Bisiklet ile hem çok kilo vermiş hemde o bölgeleri sıkıştırmıştım ama deli gibi binerdim.

3 haftada çok güzel bacak kası oluşmaz da , sana göre yeterliyse önemli olan da bu.İlerledikçe sonuçlar daha tatmin edici olacaktır.Ama ağırlık kaldırarak yapılan kasın yerini bu egzersizler tutmaz,tutamaz.Bunu da unutmamalısın.

Resmini çekip özelden yollarım sana değerlendirirsin :) basenleride çalıştırıyormu bisiklet ?

evet bende her gün olmasa haftada 2-3 gün bisiklet sürüyorum 45-60dk faydası oluyo zaten cardio günlerinde de bisiklet sürmeyi koşu yapmayı öneriyolar yani çok faydası olur ;)

Back
Yukarı