8 kg dumbell uygun mu?

zeybek

Üye
benim boyum 1.73 kilom 73 elimde 8 kglık dumbell var çalışsam herhangi bir sorun olur mu? önceleri çalışıp bırakmıştım.

ve çalışmalardan önce ve sonra nasıl beslenmeliyim?
kimisi çiğ yumurta ye diyo :) veya hangi besinlerde protein değeri yüksek?

yardımcı olur musunuz?

Proteinler et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, ku*ru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur.Tahıl*larda da buğday özünde protein fazladır.

Alıntıdır.

Proteinler et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, ku*ru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur.Tahıl*larda da buğday özünde protein fazladır.

Alıntıdır.
hmm tamam tşk ederim. peki bunları nasıl düzenli almayım çalışadan önce veya sonra ne kadar mesela?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:27 ----------

8 kilo iyi..

çiğ yumurta yeme

yardım için teşükkür ederim,çiğ yumurta yemem, bir zararı mı var? zaten yenilmez öyle :)

gun ııcnde tuket sabah yumurtanı peynırını sutu ıc

oglen makarna veya pılav yanına tavuk veya balık veya et ıstedıgını koy aksamda gene proteın ıceren yıyeceklerle beslen bu sekılde bence ıdeal

gun ııcnde tuket sabah yumurtanı peynırını sutu ıc

oglen makarna veya pılav yanına tavuk veya balık veya et ıstedıgını koy aksamda gene proteın ıceren yıyeceklerle beslen bu sekılde bence ıdeal

ideal de bunlar her gün yenmez kardeşim gına getiririr,ama ilgin için saol süt peyniri bol bol tüketcem artık

ideal de bunlar her gün yenmez kardeşim gına getiririr,ama ilgin için saol süt peyniri bol bol tüketcem artık
hergun degıl bırgun balık bırgun et bırgun tavuk etı yanı hep aynısını yemeyın tabı ama tavuk etyı hem ucuz hemde proteın degerı yuksek ve yag oranı az oldugu ıcın hemen hemen hergun yıyorum :)

Bence sadece 8kg'luk dumble ilerde yeterli olmayabilir. Bi zararını görmezsin ama gelişmen belli bi yerden sonra vücudun bu ağırlığa alıştığında tepki vermeyecek ve duracaktır. Beslenme olayına gelince orası biraz sıkıntılı iş. Eğer imkanın varsa 2 yumurta beyazı 1 yumurtayı da sarısıyla birlikte lor ile birlikte süt ile tüketmeye çalış. Gün içindeki diyetinde yeteri kadar yağ yeteri kadar karbonhidrat ve yeteri kadar protein alman lazım. Ama ana mantık her öğünü protein ağırlıklı geçirmek. Beslenmeyle ilgili topiclerde besinleri protein değerleriyle bulabilirsin. Örneğin ben hafta içi haşlanmış yumurta haftasonu da peynirli yumurta şeklinde yapıyorum kahvaltılarımı. Senin de bir düzen kurman gerekir eğer bu vücut yapma işinde ciddiysen..

hergun degıl bırgun balık bırgun et bırgun tavuk etı yanı hep aynısını yemeyın tabı ama tavuk etyı hem ucuz hemde proteın degerı yuksek ve yag oranı az oldugu ıcın hemen hemen hergun yıyorum :)

:) ne güzel afiyet olsun :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:39 ----------

Bende 5 kg lık var bence ideal

öyle de mesela bende 5 kg var ama onu yaparken çok uzuyo vakit,birde zorlamıyor beni

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:48 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:43 ----------

Bende 5 kg lık var bence ideal

anladım şuan kararlıyım ama önce yapıp bırakmıştım biraz,şimdi 2 hafta falan kolların alışmasını bekleyecem,bol bol yumurta süt peynr tavuk tükeceğim düzene sokacam inş.

kum torbası var,2 güne bir 3-5 km koşuyorum üstüne çalışıyorum bunun bir zararı olmaz değil mi?

Prensipte ideal kardiyo süresi 40dk'yı geçmemeli. Ağırlık antremanlarına harcadığın gücü azaltmadığı sürece kardiyo olumlu etki yapar. Sporun spora zararı olmaz genelde abartmadıkça. Başarıyı hızlandırır bence..

Eğer elinizdeki bütçeyi har vurup harman savurmak istriyorsanız ve sürekli dambıla para verecek durumdaysanız alın...

Ama yok arkadaş benim bütçem dambıla sürekli para verneye yetmez, ya da yeter ama ona vereceğim para ile başka düzenek alırım, protein tozu alırım, başka supplement alırım, böyle elimdeki prayı çok verimli bir şekilde kullanmış olurum derseniz, artırılabilir ağırlık alın. iki tane kısa bar ve yanına ağırlık...

böylece ilk başladığınızda size ağır gelen dambıllar 3-4 ay sonra hafif gelmeye başlııcak, 6-7 ay sonra ısınma için bile kullanamayacaksınız...

6kg ile başladım, yetmedi 10 kg aldım. yine yetmedi, artırılabilir ağırlığa geçtim.
bugün ısınmak için bile 10kg ile başlamıyorum.

yani ilk aldığım dambıllar bugün çöp oldular....

Back
Yukarı