7 yıldan sonra tekrar ben

Koşu bandı mı? Eliptik bisiklet mi ?

• Koşu bandı

Votes: 0 0,0%
  • Eliptik bisiklet

Votes: 1 100,0%

• Total voters
    1
Merhaba Arkadaşlar,
Tam kilo vermek akıl danışmak için forumda üyelik acayim dedim ,önceden uyeligimin olduğunu hatırladım. 6 7 sene evvel çok kısa süreliğine fitnes a kafa takmistim.

Adım Enes
Yaşım 23
Boy 1.87
Kilo 118~120
3 ay önce kıl donmesi ameliyatı 1.5 aydır evden çıkmadan yaşamak 10 12 kg aldırdı bana. Karantina da evde durmaktan kilolarim gözüme batmaya başladı ve sizleri soru yağmuruna tutmaya geldim.
Evimde küçük çaplı bir spor alanı oluşturmak istiyorum. Aklımda eliptik bisiklet ve kosu bandi var. Hangisini almalıyım ?
Birde dambıl seti almayı düşünüyorum. Internetten bulabilecegim alabileceğim ürün varsa onuda soyleyebilirseniz sevinirim. Ayrıca alabileceğim bir ürün var mi ? Hani atlama ipi olur eldiven olur artik ne olursa tam neler olabilecegini bilmiyorum. Apartmanda yaşıyorum ses çok problem değil ancak aşırıya kacmazsam daha insancıl olur.
Şimdiden teşekkür ederim. :)

Bu arada telefonumun şarjı bittiği için düzenleme süresini geçirdim.
Hedeflerim; 3 5 ay içerisinde 10 15 kg kadar verebilmek.
Uzun vadede 1 2 sene içerisindede 85 90 kgları görmek istiyorum. Kas hacminin sizler gibi aşırı düzeyde geliştirmek değilde fit ve zinde durmak yeterli olacaktır. Tavsiyeleriniz bekliyorum.

Koşu bandı veya eliptik alma. Onun yerine sokakta koş. Boşa para.

Düzgün bir ağırlık seti, bir direnç bandı, bir barfiks barı yeterlidir. Buradaki bazı arkadaşlar gibi iri olmayı isteyip istememenin bir önemi yok, nasılsa olamazsın dostum. Amacın sadece fit olmak dahi olsa hayvan gibi ağırlık çalışmak zorundasın. Zaten bir süre sonra istediğin kadar çalış gelişimin sınırları olduğunu göreceksin.

Haftada 3 gün 1.30 saat full body antrenman yap, 2-3 gün kadar off günlerde kardiyo yapabilirsin. Günlük 500-700 kalorilik eksikle beslen, bu süreçte kilonun 2x kadar protein tüket. Bu şekilde ayda 4 kilo civarında sağlıklı biçimde kilo verebilirsin. Böylece sarkmalar minimum yaşanır (belki hiç yaşanmaz), kaslarını kaybetmezsin, hormonal dengeni altüst etmezsin. Zaten 1.87 boyun varmış, 4-5 aya 20 kg verirsen gayet iyi bir görüntü oluşmaya başlayacaktır.

aynen üstteki arkadaşn dediği gibi koşu bandı felan alma boşa para sokakta koş hem gezi yaparsın hemde hava alırsın
junk food yani çöp yemek yemeyi bırak canın tatlı çekerse günde 1 tane muz ye fazlasını yeme günlük alacağın kaloriyi düşür birde cardio ve fitness yap eğer cardio, fitness ve beslenmene dikkat edersen 1 ayda 10 kilo belki daha fazla kilo verip üstüne kas kazanırsın, sadece inanman lazım sen yapmaya devam et sonuç kesin alacaksın zaten

Koşu bandı veya eliptik alma. Onun yerine sokakta koş. Boşa para.

Düzgün bir ağırlık seti, bir direnç bandı, bir barfiks barı yeterlidir. Buradaki bazı arkadaşlar gibi iri olmayı isteyip istememenin bir önemi yok, nasılsa olamazsın dostum. Amacın sadece fit olmak dahi olsa hayvan gibi ağırlık çalışmak zorundasın. Zaten bir süre sonra istediğin kadar çalış gelişimin sınırları olduğunu göreceksin.

Haftada 3 gün 1.30 saat full body antrenman yap, 2-3 gün kadar off günlerde kardiyo yapabilirsin. Günlük 500-700 kalorilik eksikle beslen, bu süreçte kilonun 2x kadar protein tüket. Bu şekilde ayda 4 kilo civarında sağlıklı biçimde kilo verebilirsin. Böylece sarkmalar minimum yaşanır (belki hiç yaşanmaz), kaslarını kaybetmezsin, hormonal dengeni altüst etmezsin. Zaten 1.87 boyun varmış, 4-5 aya 20 kg verirsen gayet iyi bir görüntü oluşmaya başlayacaktır.
aynen üstteki arkadaşn dediği gibi koşu bandı felan alma boşa para sokakta koş hem gezi yaparsın hemde hava alırsın
junk food yani çöp yemek yemeyi bırak canın tatlı çekerse günde 1 tane muz ye fazlasını yeme günlük alacağın kaloriyi düşür birde cardio ve fitness yap eğer cardio, fitness ve beslenmene dikkat edersen 1 ayda 10 kilo belki daha fazla kilo verip üstüne kas kazanırsın, sadece inanman lazım sen yapmaya devam et sonuç kesin alacaksın zaten
Çok teşekkür ederim sizlere sorduğum soracağım bütün sorulara yanıt bulmuş bulunmaktayım :)
Ancak yine de eliptik veya koşu bandı alacak olsam hangisini önerirsiniz. Sokakta yürümek şu sıra ev halkı içinde pek mümkün değil malum hastalık ciğer hastalarını kötü etkiliyor. En az 1 2 ay daha evlerdeki. O yüzden sokakta koşmanin yanında evde de kullanabileceğimiz birsey arıyorum. Bu arada ciğer hastalığı dedim ancak 2 zatürre geçmişi olduğu için öyle yazdım. Eliptik bisikleti kullanabilecek durumda.

İlla alacaksan, eliptik yâda bisiklet al, yatay dikey çokta farketmez. Koşu bandının uzun vadede bizim için zararlı olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle arkadaşların yorumlara gayet güzel
Ucuz ekipmanlar ile işini görebilirsin
İp, direnç lastikleri vs
Hatta vücut ağırlığın ile yapabileceğin milyon antrenman mevcut bunlarada ulaşmak ise. Artık günümüzde bir çok youtube kanalı ile mevcut

Back
Yukarı