7 gün beklememek için

Örneğin bir bölgeyi çalıştırdıktan sonra tekrar o bölgeyi çalıştırmama sıra gelmesi için 7 gün beklemem gerekiyor,bu durumda sadece ön kol için off olduğum bir gün sadece kol çalışması için salona gitsem olur mu acaba?

Pazartesi,Çarşamba ve cuma günleri spora gidiyorum

ön kol gelişimimden memnun değilim şu hareketleri yapıyorum

barbell curl 4x12,10,10,10
dumbell curl 4x10
hummer curl 4x10

hayır sadece kol çalışmıyorum.

1. gün
omuz-arka kol

2.gün
sırt-bacak

3.gün
göğüs-ön kol

1 gün çalışıp 1 gün dinlenince mecbur 7 gün beklemek durumunda oluyor tekrar kol çalışabilmek için.

neden kolunu diğer kas gruplarından ayırdığını anlamış değilşm

ve spor geçmişini belirtebilir misin ona göre daha iyi yardım alabilirsin

2 ay ara vermemi saymazsak son 1 yıldır düzenli bir şekilde spor yapıyorum,ancak kolum hala 36,5 cm ve kaslı durmuyor.3 günde iyileşen bir kas için bu kadar ara vermek beni rahatsız ediyor açıkçası.Diğer kasları ant. programım göz önüne alındığında 3 gün arayla çalıştırmam mümkün değil,o yüzden sadece 1 gün off olduğum zaman araya bir kol antrenmanı daha katmayı düşündüm

3 gün antrenman ardından 1 gün off olarak çalışmanı tavsiye ederim

ayrıca kolu daha sık çalışmak yerine programını değiştirmeyide deneyebilirsin mesela:

chin up 3 x max tekrar
ez barbell curl 3x21(21's çalışma stili)
hummer curl 3x10
Cable Curls 3x10
Incline Dumbbell Curls 3x10(iki dumbell aynı anda kaldır)

barbell 21's:
[YOUTUBE]zTPso5wTS8E[/YOUTUBE]

3 gün antrenman ardından 1 gün off olarak çalışmanı tavsiye ederim

ayrıca kolu daha sık çalışmak yerine programını değiştirmeyide deneyebilirsin mesela:

chin up 3 x max tekrar
ez barbell curl 3x21(21's çalışma stili)
hummer curl 3x10
Cable Curls 3x10
Incline Dumbbell Curls 3x10(iki dumbell aynı anda kaldır)

Biceps icin toplamda 15 set cok fazla gelisimden cok goturusu olacaktir.

Ek olarak biceps triceps sadece onlari calistigin gunlerde calismiyor. Sirt antremani yaparken biceps, gogus ve omuzda(presslerde) triceps calismakta. Sirt gununda barbell rowing de kullandigin kilolar barbell curlde kullandiginin bir kac kati oldugundan ayni zamanda sirt gununde cok daha agir calismaktasin.

Iki onerim;

Gogus-Biceps
Bacak
Off
Sirt
Omuz-Triceps
Off
Off

veya

Biceps-Triceps
Bacak
Off