soniqq
Üye
Gelişimin normalitesini sormadan önce kafama takılan daha önemli bir nokta var, bench te barların ağırlığı da hesaba katılıyormu? Benim gittiğim spor salonunda kullanılan barların ağırlığı 20 kg. Daha önce hiç maksimum kaç kg kaldırırım diye denemedim kendimi ancak genellikle pramit şeklinde çalışıyorum o da şu şekilde,
60 kg -- 6 tekrar
55 kg -- 8 tekrar
50 kg -- 10 tekrar
45 kg -- 12 tekrar
ya da aynı ağırlıkları düz piramit şeklinde çalışıyorum ancak ters piramit çalışmak bana daha çok tatmin veriyor antrenman esnasında. Her neyse bu kilolara barın ağırlığını ekleyince 80 kg, 75 kg,70 kg ve 65 kg şeklinde oluyor. Merak ettiğim nokta burada benchte 120 kg bastığını söyleyenler var, sanırım bende basabilirim 1 kerede. ama bunu denerken barın ağırlığını eklemelimiyim? yada birisi benchte kaç basıyosun deyince 60 kg de 6 tekrar mı demeliyim 80 kg mi
?
Şimdiden teşekkürler.
60 kg -- 6 tekrar
55 kg -- 8 tekrar
50 kg -- 10 tekrar
45 kg -- 12 tekrar
ya da aynı ağırlıkları düz piramit şeklinde çalışıyorum ancak ters piramit çalışmak bana daha çok tatmin veriyor antrenman esnasında. Her neyse bu kilolara barın ağırlığını ekleyince 80 kg, 75 kg,70 kg ve 65 kg şeklinde oluyor. Merak ettiğim nokta burada benchte 120 kg bastığını söyleyenler var, sanırım bende basabilirim 1 kerede. ama bunu denerken barın ağırlığını eklemelimiyim? yada birisi benchte kaç basıyosun deyince 60 kg de 6 tekrar mı demeliyim 80 kg mi

Şimdiden teşekkürler.