5x5 programi başlangıç icin uygun mudur

Meraba arkadaşlar
Spora yeni başlıyorum 5x5 programi benim icin ideal gözüküyor hem hergün müsait olamiyorum hemde evde çalışacağım bench sehpasi barr ve dumbellar dips ve barfiks aleti mevcut fakat dips ve bartiks agirlikli değil bu konuda fikri olan var mi ayrıca uygun fiyatli protein onerisi istiyorum gainerim var primobolan sustanon kurune başlayacağım bunlar dışında bcaa kreatin kullanmam gerekir mi 60 kiloyum 4 ayda hedef 80 yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

hedefi düşük tutmuşsun hedef 4 ayda 100 kilo olmalıydı :cool:
bu düşüncelerle spora başlarsan taş çatlasa 3 ay yapar bırakırsın daha spora yeni başlıyorsun şu küre gircem falan diyorsun bu nedir Allah aşkına ?
ben bile bunu düşünmezken sen nasıl düşünüyorsun böyle bir şey

Zzzxxz
Doğru soyluyosun hedef 100 kg olmali belki daha fazla ama cok hızlı bi metabolizmam var beslenmeye uymadigim 1 günde dahi kilo verebiliyorum kür konusunda biraz cesurum sağlıkciyim cevremde kullananlarda var hastalarimda bile bu ilaclari kullaniyoruz hayati tehlike olusturacak ilaclar degil ve bikac yan etkisininde tedavisi var

Steroid kullanımıyla ilgili düşüncen cesaret değil, bana sorarsan kasksız motosiklete binmeyi marifet saymakla aynı şey ya da sigara içip bana bir şey olmaz demekten farklı değil.
Sağlıkçıyım ne demek? Hastalarında ilaç kullanmak için Doktor olmalısın, Doktorsun ve forumda steroid kullanımının sorun olmayacağını mı savunuyorsun merak ettim.

Güç ve fitness
Yok diyorimki çalıştığım hastanedeki doktor tavsiye etti kullanmamı bişey olmaz cok yaygın ve uzun süreli kullanımları tavsiye etmedigimiz icin hic kullanmayin diyoruz ama primobolan in kalici hicbi zarari yok 2 3 aylık kullanimda dedi[DOUBLEPOST=1494248357][/DOUBLEPOST]Yani basit hormonel hastaliklarda sustanon yaptiran hastalarimiz var konuşmalarımız da yan etkiden hicbi sekilde bahsetmiyorlar[DOUBLEPOST=1494248450][/DOUBLEPOST]Steroidi savunmuyorum ben sadece primobolan icin konusuyorum diger steroodler hakkinda bi fikrim yok[DOUBLEPOST=1494248706][/DOUBLEPOST]Ben bilmediğim ilacı kullanmam prospektus diye bisey var primobolan ampul prospektusu yazip kullanim alanlarina bakarsanız zaten yanlış bisey demedigimi görürsünüz

Son düzenleme:
İlgili doktor size bu iki ilacın reçetesini de yazacak mı? Konuyu dallanıp budaklandırmak istemiyorum ama bilin ki içimden o doktora saymadığım kalmadı.
Doğal yoldan ağırlık çalışmaya karar verirseniz 5x5 ile ilgili yardımcı olurum, diğer yöntemler için forumda yardımcı olacak başkaları olacaktır.

Doktora gitme sebebim kilo alamamakti ve kaslarım güçsüz oldugu icin gnluk hayatimi etkilemeye başlamıştı once tahlil yaptık bisi çıkmadı sonra bu ilaci kullan zaten ilacın kullanım amacı diyaliz hastaları gibi kas kütlesi cok az olan kisileri toparlamak ben vucut yaptiktan sonra dahada irilesmek icin kullanmiyorum asıl yanlış olan o çünkü bu ilac kas kütlesi olmayan insanlar için üretildi[DOUBLEPOST=1494249838][/DOUBLEPOST]Sporada başla dedi bende 5x5 i buldum salona calisma saatlerim pek uymuyor evde yapabilecegim bi program bulabilir miyim

Aynı soruyu sorayım, Doktorunuz sorununuza teşhis koydu ve bu ilaçların reçetesini yazacak mı? Eğer durum buysa uyguladığınız KÜR değil TEDAVİ'dir ve buradaki kimsenin buna bir şey deme hakkı yoktur.

Selam dostum,
İlaçlar ile ilgili sorularına cevap vermiyoruz ancak sorduğun soru olan "5x5 başlangıçta uygun mudur?" sorusuna cevabımız net bir şekilde evet. Başlangıçta doğru güç temeli, az işle çok verim, temel hareketlere odak gerçekten önemli kriterler ve 5x5'te hepsi var.
Daha fazla detay için:
https://blog.bodyforumtr.com/baslangic-seviyesi-vucut-gelistirme-programi/
linkteki yazıya göz atmanı öneriyoruz.

hocam çok teşekkür ederim programa barfiks yerine alternatif bir hareket var mıdır acaba evde barfiks için kapı barı var fakat çok dar oluyor kollarımı yeterince açamıyorum

hocam çok teşekkür ederim programa barfiks yerine alternatif bir hareket var mıdır acaba evde barfiks için kapı barı var fakat çok dar oluyor kollarımı yeterince açamıyorum
Tekrar selam,
Maalesef evde dikey çekiş modeli uygulamak istiyorsan, barfiks ve türevleri tek alternatifi. Belki inverted row deneyebilirsin, yatay çekiş modeli olsa da iş görebilir.
Onunla ilgili detaylı yazı için:
https://blog.bodyforumtr.com/barfiks-cekemiyorum-diyenlere-en-iyi-alternatif-inverted-row/

Back
Yukarı