5x5 program uygulamalı mıyım sizce?

çift kas antrenman programımda 5x5 uygulamalı mıyım sizce programımda temel hareketler yok bench dışında squat deadlift gibi.Ben şimdi her harekette 5x5 ağır mı girmeliyim kuvvet kazanmak için yoksa sadece mesela göğüs de bench de 5x5 üst ve alt göğüsde normal 4x8 devam mı ediyim kol günlerinde mesela barbell curl de mi yapıyım sadece bunu yoksa tüm hareketler 5x5 ağır olursa mı fayda görürüm.

kuvvet için tekrar sayısını biraz yüksek tutman yeterli olacaktır. 8 10 12 tekrar falan da yapman sana kuvvet de kazanç sağlayabilir.

kuvvette tekrarlılık için yüksek tekrar iyidir[DOUBLEPOST=1454184061][/DOUBLEPOST]sadece kuvvet kazanmak için çalışacaksan eğer bunun için 3 tekrar bile yeterlidir fakat hipertrofi adına fazla bir kazanım elde edemezsiniz..

Sadece temel hareketlerde uygulanır 5x5 gibi low rep sistemler.Barbell curl gibi izole hareketlerde denemeye çalışırsan muhtemelen bir süre sonra sakatlanırsın,çünkü 5x5 sistemleri düzenli olarak ağırlık artırmaya dayanıyor.Bench press dışında neden temel hareket yapmıyorsun acaba ? Temel hareketler büyütür unutma :)

YOU THINK BIG

YOU GET BIG

Nerhaba haftada üç gün full body calisiyorum ve temel hareketlerle calismayi cok seviyorum, izole hareketlerden mumkun oldugunca uzak duruyorum. Antrenmanlarim 50 dk civarinsuruyo genelde
Full body icin temel hareket agirlikli 5x5 program ornegi verebilirmisin acaba
Gercekten cok isime yarar, simdiden tesekkurler

Düşük tekrar kuvvet arttırmada sana fayda sağlayacaktır. Mantık daha az tekrar daha yüksek ağırlık ve kuvvet arttırımı. Tekrar sayısını arttırdıkça kaldırabileceğin ağırlık düşer. Kuvvet odaklı bir programda çalışmak istiyorsan, stronglifts, starting strenght, madcow, candito ya da powerlifting programlarını araştırmanı öneririm.

Nerhaba haftada üç gün full body calisiyorum ve temel hareketlerle calismayi cok seviyorum, izole hareketlerden mumkun oldugunca uzak duruyorum. Antrenmanlarim 50 dk civarinsuruyo genelde
Full body icin temel hareket agirlikli 5x5 program ornegi verebilirmisin acaba
Gercekten cok isime yarar, simdiden tesekkurler

Eğer squat rack olsa idi salonumda uygulayacağım program kesinlikle madcow 5x5 olurdu.Orta seviye diye geçiyor bu program.Novice için stronglifts 5x5 en popüler sistemlerden.

Burdan seviyeni öğrenebilirsin

http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html

YOU THINK BIG

YOU GET BIG

Back
Yukarı