5 aydır salona gidiyorum hala fark göremedim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sleepywalker yazmayacağım diyorum tutamuyorum kendimi. Sana her söylenene bir kulp takacaksan sana hayır gelmez bu forumdan.
Sana cevap yazan adama bak bir kere 1200 tane mesajı var sence tecrübesine biraz güvenmen gerekmez mi? Sağdan soldan saçma sapan şeyler duymuşsun bir de araştırma yapmıyorsun yok şöyle olursa yok böyle olursa. O dediklerini biz de duyduk birileri bir yerlerinden uyduruyor. Hayır boy kısalmaz. Hatta gh hormonu tetiklendiğinden uzar da. Şimdi saçma bir soru daha sorma sana denilenleri yap. Ağırlık arttır 8 tekrar az geliyorsa 10 tekrar yap. 12 yi de aşma.

Yani tekrarı değil ağırlığı mı arttırcam?Ve böyle olursa boy kısalmaz mı?

1 . Kendi Kafana Göre Hareket Etme ( Hocan ne diyorsa onu yap oda zamanında senın gectıgın yollardan gectı ve tecrubeli )

2. 3x30 yapman tamamen boşa zaman kaybı demektir eger 3x8 yapınca agrı felan olmuyorsa agırlı 20 kilo mu ? 25 yap odamı hafif geliyor 30 kilo yap ama sakın set ve tekrarları hocanın dedıgıne göre yap .

3. Boy kısaLmaz .. En fazla uzaması yavaslar . Eger şikayetlerin varsa body i bırak yüzmeye git bence :)

deathlifter tamam anladım teşekkür ederimde benim programımdaki hareketler boy uzatıyor mu yada uzatması için neler ekliyebilirim?Bide sen uzatabilri diyosun kangren belki kısalır diyor sonra git araştır, araştırıyorum zaten sadece her kafadan farklı bişey çıktığı için kafam karışıyor.Yine de emeklerin için saol.(hocamada sorcam ama sizinde fikirlerinizi almak istiyorum)

Son düzenleme:
deathlifter tamam anladım teşekkür ederimde benim programımdaki hareketler boy uzatıyor mu yada uzatması için neler ekliyebilirim?Bide sen uzatabilri diyosun kangren belki kısalır diyor sonra git araştır, araştırıyorum zaten sadece her kafadan farklı bişey çıktığı için kafam karışıyor.Yine de emeklerin için saol.(hocamada sorcam ama sizinde fikirlerinizi almak istiyorum)

Kangren de belkı kısalır dememıskı.. Boyuna etkısı mınumum olsun ıstıyorsan bu alttakı lınkte bulunan hareketlere agırlık ver..

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-erken-ya-ta-ba-t20050.html

Bu hareketler omurgayı daha az baskı altında bırakır..

Dıger agır, zor hareketlerın omurgaya baskı yapması bıle boyu kısaltmaz.. Sadece 14-15 yasındakı bırı ıcın "potansıyel boy uzunlugunu" "BELKİ" azaltır
.. Yani 14 yasında 175sin ve 20 yasında 190 olacaktın.. Yanlıs calısma ıle sadece bu potansıyelı 3-5 cm azaltırsın en kotu 190 olacakken 185 fılan olursun olay bu.. O da bence cok zor bır olasılık yanı 5 cm farketmesı.. Olsa olsa 3 cm fılan oynar.. ;)

Hocanın tecrubelerıne guvenıp kendı bildigini (!) yapmazsan bu fark 0 cm'e cok yaklasır..
Yok ben 3*30 calısacagım dıyorsan bu agır kg ıle calısmaktan cok daha fazla tahrıp eder vucudunu haberın olsun.. Sen 3*15 seklınde calıs 15 yasına kadar (benım gorusum).. ;)

Son düzenleme:

Sen benim yorumu tekrar oku bence .

boy kısalır demedim . Uzaması yavaslar dedim kısalma gibi bişe olması imkansız . uzamayla kısalmayı ayırt edemıyormusun thums:

Cok fazla agırlık basarsan uzaması Yavaslar veya durur . ama kısalmaz .

''3 ay sonra kalıcı kaslar edinirsin''

bu hoca ne demek istemiş acaba ?

Düzgün bi vücudun olur demişti.Şimdide 6 ay sonra diyo ondan kafam karıştı.Ve benim programımdaki hareketleri boyu uzatan hareketler mi değilse barfiks çekerken kaç setten kaç kere yapmamız gerekir.Bide bu kilo alımı normal mi?ha son bişey 5 ay da benim istediğim sonucu alamamam bu 3*50 yaptığım için mi(ve ben bunun için olduğunu sanmıyorum)

Son düzenleme:
Düzgün bi vücudun olur demişti.Şimdide 6 ay sonra diyo ondan kafam karıştı.Ve benim programımdaki hareketleri boyu uzatan hareketler mi değilse barfiks çekerken kaç setten kaç kere yapmamız gerekir.Bide bu kilo alımı normal mi?ha son bişey 5 ay da benim istediğim sonucu alamamam bu 3*50 yaptığım için mi(ve ben bunun için olduğunu sanmıyorum)

Sen sanmamaya devam et yorumları hiç okumamıs gibi dawranıyorsun .

baK 3x50 ne demek sen bılıyormusun ?

boş yere kasları yorma . HİÇ BİR İŞE YARAMAZ . BOŞA ZAMAN KAYBI DEMEK .

yarın git hocana deki hocam 0 dan baslıyalım ben 3x50 yapıyordum yanlıs oldugunu anladım de ve 0 dan bi başlangıc yap ve hocanın dedigi hareketleri setleri ve tekrarları hocanın söyledıgıne göre yap .

Bugün konuştum dediki, sen vg yapmıyorsun dedi program böyle değil ben sadece spor yapıomuşum Eğer sen istersen ben seni vg çalıştırırm.Ama yaşın için uygun değil ve ben senin ilk geldiğin günü hatırlıyorum şimdiki halin çok daha iyi falan dedi.Ve o da ağırlıkları arttırma hafif kglerle çalış.Ve ben 3*50 yi tam yapamıomuşumki zaten mesela ben dumbell curl yaparken ilk set 50 sonraki set 40 a falan düşürüodum yani nizami değil sayılar yapamazsın dedi zaten onu.YANİ HOCAM DİYORKİ VG YAPARSAN VÜCUT YAPMIŞ OLURSUN AMA BÖYLE YAPARSAN ŞEKİL OLMUŞ OLUR DİYOR VE AĞIRLIKLARI ARTTIRMA DİYO SEN BODY YAPMIOSUN DEDİ.Ve bidahaki geldiğinde programını değiştircem dedi.Salondan başka bi dayıda dediki senin yaşında daha küçük sen kendini ne zannediyosun öle 5 ay da falan olur mu dedi hem senin vücudun zaten iyi dedi.Benimde vücudmla problemim sadece karın kaslarımı fazla çalışltırmak(hoca burda sen bana karın çalışmak istiyorum demedinki dedi burda) ve şu koltuk altlarının önünde b iyer varya hani göhüsle birleştiği yer orayı eritmek.Sizde yardımcı olursanız sevinirim

bir dakika 13 yaşındaymışsın görmemişim. valla bu yaş için vg çalışılması doğru mu değil mi ben kendimi bu konuda yeterli görmüyorum. daha tecrübeli kişiler çocuk-ergen gelişimine dayalı olarak yardımcı olabilir ama zor bir konu bu. atraştırdığım yeri-yabancı forumlarda bu yaştakilere yönelik çalışma programları vardı ama standart vg değildi ve salondaki hocaların bu konuda hassas olabilecekleri ve yeterli bilgiye sahip olabilecekleri garanti değil. yaş itibariyle bazı hareketlerin hiç yapılmıyor olması gerekebilir.

Son düzenleme:
bir dakika 13 yaşındaymışsın görmemişim. valla bu yaş için vg çalışılması doğru mu değil mi ben kendimi bu konuda yeterli görmüyorum. daha tecrübeli kişiler çocuk-ergen gelişimine dayalı olarak yardımcı olabilir ama zor bir konu bu. atraştırdığım yeri-yabancı forumlarda bu yaştakilere yönelik çalışma programları vardı ama standart vg değildi ve salondaki hocaların bu konuda hassas olabilecekleri ve yeterli bilgiye sahip olabilecekleri garanti değil. yaş itibariyle bazı hareketlerin hiç yapılmıyor olması gerekebilir.

Bence en az 15 olması şart . hem ergenligi gecmıs hem boy uzaması felan % 90 ları asmıs durumda ve tam toplumsal ilişkilerin en yüksek oldugu sevıye . bende 15 yasındayım da gecıyorum hatta .

13 yaşında birinin kelime hazneside bu kadar alıyor demekki dahasını kafasına sokamıyoruz . ( Kötü anlamda veya aşşalıyıcı anlamda asla demedim ) .

nasıl yani hangilerini yapmıcam?Ve yaparsam boy uzaması mı durur?

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-erken-ya-ta-ba-t20049.html

14 yaş ve üstü için hareketler daha küçük yaştakilerin de body yapmaya bence gereği yok eğer altyapı istiyorsan yüzme yap basketbol oyna daha sonra bodye geçersin

Zaten bende o linki yazdım mesajımda ama dikkate alınmıyoruz ki.. Yine 2 ustteki mesaj boyumun uzaması durur mu kısalır mıyım falan fılan.. Harbiden sabır sınıyorsan devam et bravo..

Sana buraya yazdıgım her mesajımda gayet guzel acıklamaya calıstım sorularının cevabını ama sen ya okumuyorsun ya da anlamamakta ısrar edıyorsun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı