Devon
Üye
Fullbody antremanda bütün vücudunu çalıştırmak demek bu kaslarının alışması için gerekli. Hiç spor yapmadıysan 1 ay yapmanı öneririm. Netten 5x5 yazarak programı bulabilirsin. Split dediğim ise göğüs-biceps,sırt-bacak gibi bir antremanda 2 veya tek kas grubunu çalıştırdığın sisteme denir. Dediğim gibi ilk 1 ay fullbody sonrası 5x5 veya split. Sana kalmış.Konuyu inceledim. 2 yıl önce 52 kilodayken 5 kg hardline pro gainer takviyesi ile günlük 3500 kalori civarında beslenip 57-58 kiloları buldum 1 ayda. ama aşırı sivilce yaptığı için bırakmak zorunda kaldım. tabi o zaman salonada gitmiyordum, evde dumbell barfiks şınav mekik vs.... Şimdi durum farklı gıda takviyesi almadan salon+beslenme olarak gelişmek istiyorum. Beslenmek için aylık 300 tl civarında bütçem var. Beslenme konusu bir şekilde oturtacağım daha önce macro hesapları yaptığım için tecrübem var. ama salon konusunda hiç tecrübeye sahip değilim. ilk 2 hafta fullbody çalıştım demişsiniz fullbody sanırım tüm vücudu çalıştırmak oluyor. fakat split nedir bilmiyorum. 5x5 antrenman programınıda bilmiyorum. Hareketlerin isimlerini dahi 2 gündür öğrenmeye başladım. Kısacası demek istediğim yarından itibaren fullbody devam etsem 2. haftada fullbody devam etsem daha sonra hangisini uygulamalıyım.
Bende öyle düşünüyorum ama herhangi bir ağrı yaşamıyorum. Olup olmadığını kesin olarak nasıl anlayabilirim postür hakkında pek bilgim yok ama normalde duruş bozukluğum yok gayet düz ve dik duruyorum.Skolyoz eğilimi mi var acaba? 3-4 defa dikkatli baktım, sanki sağ taraf biraz çekiyor gibi, yada poz verirken mi öyle gözüktü. Herhangi ağrı yaşıyormusun? Gelişim güzel tebrikler