42 kilo

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mert5567
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar Çok Kötü Bir Rahatsizligimdan Dolayı 42 kiloyum belki daha da azim en dar kalıp pantolonlarin 26 bedeni bol geliyor bu aralar istediğimi yemeye başladım her gün yesem yaglanirmiyim spor yapmıyorum 50 kiloda baslicam kemik erimesi varmış bu yüzden yapamıyorum bı yardım edermisiniz yicem ama yaglanirim diye korkuyorum

Arkadaşlar Çok Kötü Bir Rahatsizligimdan Dolayı 42 kiloyum belki daha da azim en dar kalıp pantolonlarin 26 bedeni bol geliyor bu aralar istediğimi yemeye başladım her gün yesem yaglanirmiyim spor yapmıyorum 50 kiloda baslicam kemik erimesi varmış bu yüzden yapamıyorum bı yardım edermisiniz yicem ama yaglanirim diye korkuyorum
Hastalığının tam adı sebebi ne. Paratroid hormon fazlalığı mı alkelen fosfataz ın mı fazla yani sorunlu enzim ve hormonun ne merak ettim. Ayrıca böyle bi ciddi hastalıgın varsa sadece doktorunu dinle.

Hastalığının tam adı sebebi ne. Paratroid hormon fazlalığı mı alkelen fosfataz ın mı fazla yani sorunlu enzim ve hormonun ne merak ettim. Ayrıca böyle bi ciddi hastalıgın varsa sadece doktorunu dinle.
Kardeşim Hastalığım anoreksiya nervoza bir türlü yemek yemememe hastalığı şimdi bu aralar galiba kurtulmaya başladım ama bu sefer de yaglanirim diye korkuyorum

KARDEŞİM MULTİVİTAMİN AL DAHA ENERJIK OLURSUN VE BOOL BOL CICI BEBE FISTIK EZMESI GONG YE BENDEN SANA TAVSIYE

Spor yapmadığın için beslenmene çok çok dikkat etmen lazım. Yoksa alacağın kiloların coğu yağ olur ama su an zaten zayıfsın.Cok da korkmana gerek yok. Doktorun ne diyorsa onu dinle burda kimse o hastalığı bilmez sana yanlıs sey söyleyip saglıgını tehlikeye bile atabilirsin.Benim anlamadığım zaten zayıfsın yağlanmaktan niye korkuyorsun yemek yiyememe hastalıgını da hazır yenmişken yağlanmayı niye kafana taktın ki.

Spor yapmadığın için beslenmene çok çok dikkat etmen lazım. Yoksa alacağın kiloların coğu yağ olur ama su an zaten zayıfsın.Cok da korkmana gerek yok. Doktorun ne diyorsa onu dinle burda kimse o hastalığı bilmez sana yanlıs sey söyleyip saglıgını tehlikeye bile atabilirsin.Benim anlamadığım zaten zayıfsın yağlanmaktan niye korkuyorsun yemek yiyememe hastalıgını da hazır yenmişken yağlanmayı niye kafana taktın ki.
50 kiloya gelince spora baslicagim için yaglanmak istemiyorum evet cidden zayifim bende yesem yaglanicagimi zannetmiyorum ama siz ne diyorsunuz

Forumda beslenme ile ilgili yazılar var oralara göz atabilirsin. Beslenmene göre değişir yağ olayı.

Doktor ye diyorsa ne bulursan ye. Zaten bu hastalıgını atlatamadığın sürece kas yapmayı unut. Hastalıgını atlatmak istiyorsan once doktorunu dinle.

acı yiyebiliyorsan eğer yemeklerin yanında mutlaka acı tüket bu senin iştahını açar ve sağlık için de iyidir. İştahım olmadığı durumlarda kurutulmuş kırmızı biberi biraz yağsız tavada kızartıyorum müthiş oluyor sonra açılsın iştah

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Doktor ye diyorsa ne bulursan ye. Zaten bu hastalıgını atlatamadığın sürece kas yapmayı unut. Hastalıgını atlatmak istiyorsan once doktorunu dinle.
Peki çok teşekkür ediyorum bugün bir ölçüm oldum ve sadece yüzde 5 yağ oranı kalmış sanırsam korkmama gerek yok

%5 e düştüyse daha çok korkman gerekebilir, yağlanmaktan değil de sağlık sorunlarından. Ne istiyorsan ye şeklinde değilde ciddi bir beslenme planı daha mantıklı olur. Birde korkma yağlar öcü değil.

Doktorlar ye diyor ama hep istediğini ye diyorlar ama işte yaglanmaktan korktuğum için yemiyorum
Anoreksiya, bulimiya veya ortoreksiyada "hekimlerin" istediğini ye deme ihtimali çok düşük. Belki bir hekim söyler, ancak hekimlerin yani birden fazla hekimin bunu yapması mantıklı değil. Anoreksiya birine hekimin yapacağı şey, psikolog ve diyetisyene yönlendirmek olur. Diyetisyene yönlendirmeden istediğini ye diyerek gönderemezler çünkü Refeeding Sendromuna neden olabileceklerini bilirler.
"%5 yağ oranım kalmış sanırsam korkmama gerek yok" cümlesine de bakılırsa, trollük yapmaya çalıştığını düşünüyorum(benim görüşüm, katılmayabilirsiniz).

Anoreksiya, bulimiya veya ortoreksiyada "hekimlerin" istediğini ye deme ihtimali çok düşük. Belki bir hekim söyler, ancak hekimlerin yani birden fazla hekimin bunu yapması mantıklı değil. Anoreksiya birine hekimin yapacağı şey, psikolog ve diyetisyene yönlendirmek olur. Diyetisyene yönlendirmeden istediğini ye diyerek gönderemezler çünkü Refeeding Sendromuna neden olabileceklerini bilirler.
"%5 yağ oranım kalmış sanırsam korkmama gerek yok" cümlesine de bakılırsa, trollük yapmaya çalıştığını düşünüyorum(benim görüşüm, katılmayabilirsiniz).
Yok kardeşim ne trollugu cidden böyle[DOUBLEPOST=1552218641][/DOUBLEPOST]
Birden fazla psikologa gittim ve ayrıca diyetisyen tedavisindeyim hepside yiyebilirsin sorun yok diyor ama işte yiyemiyorum

Yok kardeşim ne trollugu cidden böyle[DOUBLEPOST=1552218641][/DOUBLEPOST]
Birden fazla psikologa gittim ve ayrıca diyetisyen tedavisindeyim hepside yiyebilirsin sorun yok diyor ama işte yiyemiyorum
Maalesef bu cevabın da beni ikna etmedi. Psikolojik bir yeme sorununa psikologların, hekimlerin ve diyetisyenin "yiyebilirsin sorun yok" şeklinde cevap verdiğini söylüyorsun. Ortada psikolojik bir yeme problemi var. Buna bu kadar sağlık çalışanının yiyebilirsin sorun yok şeklinde cevap verme ihtimali bana nedense çok uzak geldi. Diyetisyen tarafından uygulanan beslenme protokolünü detaylarına girmeden burdan paylaşır mısın(diyetisyenin isminin yazdığı form, kaşe vb'ni içeren materyali)? Bir diyetisyen olarak görmek isterim yapılan takviyeleri ve beslenme protokolünü :)

Son düzenleme:
%5 e düştüyse daha çok korkman gerekebilir, yağlanmaktan değil de sağlık sorunlarından. Ne istiyorsan ye şeklinde değilde ciddi bir beslenme planı daha mantıklı olur. Birde korkma yağlar öcü değil.
Bugün tekrar olculdum 40.9 a dusmusum ama yağ 1.8 Ken 2.4 e çıkmış neden acaba

Bugün tekrar olculdum 40.9 a dusmusum ama yağ 1.8 Ken 2.4 e çıkmış neden acaba
Kardeşim git kaliteli doktorlara görün durumun çok kötü. Bu kadar önemli bir sorunun varken gelip burada konu açman başlı başına hata. Sağlıklı kilolara ulaşana dek Yağmış falan umursamamalısın. Kaliteli Diyetisyenlere , Doktorlara , Psikologlara görün parana kıy. Sonu senin için kötü olur yoksa

Back
Yukarı