4.Ayın sonu

Flexor Hocamızın 4 aylık programını tamamlamış bulunuyorum.
Hayatım boyunca hep kilo alamamaktan şikayetçiydim ve son 8 yıldır aynı kilodaydım. Geçen 4 ay içerisinde 9 kilo aldım az görülebilir ama ben sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ama hala ideal kilomdan 10 12 kilo kadar aşagıdayım ve ne kadar zorlasamda bacaklarımı kalınlaştıramadım. Amacım bütün vucudu eş değer çalıştırabilecek bir antreman programı daha hazırlamak. Vucut geliştirme hareketlerinin kas sistemi üzerindeki etkileri ve etki bölgelerini gösteren birkaç kaynak ve birkaç yabancı internet sitesinden epeyce bilgi topladım. Fakat daima profesyonel destek almak en iyisi diğerekten forumdaki suskun seyirci modelimi bozmak istedim :)
Hocalar ben kendimce bir program çıkardım. Flexor hocaya özelden mesaj attım ama ya müsait olamıyor yada özeli kalabalık olduğundan cevap veremedi. Sizlere genel olarak sormak istiyorum.
isteklerime ulaşmak için
Nasıl çalışmalıyım?
Mesela benim hazırlamaya çalıştığım programda;
Pazartesi Gögüs 5 hareket
salı önkol bacak 4 hareket
çarşamba sırt arka kol 4 hareket

şimdiden hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum. Bu spor ve vucut disiplini hakkında sizlerden çok şey öğrendim..

omuz çalışmıyormusunuz?

Haftada kaç gün çalışacaksın. Program ona göre şekillenir biraz.

Hocam istiyorsanız ben çıkardığım programı paylaşam sizlerde ona göre + ve - lerini bana söyleyin?

1.gün
-- Gögüs
Bench ve incline press
Barbell pullovers, Butterfly, Dips
-- Ön kol
Barbell, Hammer ve Reverse curl

2.gün
-- Omuz
Back, Front ve One-arm dumbell press
Front raise
-- Arka kol
Reverse Pushdowns, Extensions, Dips

3.gün
-- Bacak
Squats, Press, Extensions, lying curl
-- Sırt
Lat ve Back lat pulldown, Upright rows, Deadlifts

Antreman sırasında bu hareketlerin sıralaması nasıl olmalı?
Varsa hangi hareketler değişmeli, hangileri yetersiz?
Cardio yapmalımıyım?
[çünkü yok yere kalori harcamak istemiyorum zaten kilom yeterince az :)]
Hacim kazanmak istediğimden öncelikle bana göre ağır kilolar ve az tekrar ile başlamayı düşünüyorum.
Mesela ilkgün gögüsten önkola geçerken 15 dakika ara vermeyi düşünüyorum.
Optimum gold standart aldım ama antreman öncesimi, sonrasımı veya antreman sırasındamı, kaç öğün kullanacağıma karar veremedim çünkü herkes farklı yapıyor ve söylüyor.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir hocalar..

Back
Yukarı