3000 Kalori beslenme programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vixx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vixx

Üye
Selamlar.Kendime bir beslenme programı oluşturdum.Öğrenci olduğum için çok zengin bi program değil.

Kahvaltı: Tavada yumurta 4 adet ( Haşlanmış çok sevmiyorum bazen midem bulanıyor bu yüzden bulkta olduğumdan ekmekle birlikte yemeyi düşünüyorum.)
100 gr Lor Peyniri
75 gr beyaz ekmek
100 gr yulaf

Öğle okulda:
200 gr filiz kepekli makarna
45 gr tadım kavrulmuş yer fıstığı tuzlu

Spordan sonra:
Haşlanmış yeşil mercimek
150 gr tavuk göğsü

Geriye kalan 400 500 kaloriyse evde artık ne varsa

Toplam Kalori (Evde çıkanları saymazsak yani kesin diyebildiğimiz)
2665 Kalori
286 gr karbonhidrat
80 gr yağ
165 gr protein

Düşünceleriniz neler?

Hedef kilo almaksa karbonhidrat baya düşük ben o karbonhidratla definasyona girerim dostum kilo almak istiyorsan 400 gr kafadan gider

Sen ne yedin de o kaloroyi proteini aldin ben hiçbişey anlamadım. Kahvaltı dan baska bir öğün göremedim orda adam akilli.

Hedef kilo almaksa karbonhidrat baya düşük ben o karbonhidratla definasyona girerim dostum kilo almak istiyorsan 400 gr kafadan gider
Abi önemli olan alınan toplam kalori değil midir?Bence karbonhidratın fazla alınmasının esprisi hem kolay alınması hemde enerji vermesi olabilir.Kilo aldıran karbonhidrat mıdır yoksa kalori midir? Büyük ihtimalle akşam yemeğindende karbonhidrat gelir.Yanlış mı düşünüyorum?[DOUBLEPOST=1553034783][/DOUBLEPOST]
Sen ne yedin de o kaloroyi proteini aldin ben hiçbişey anlamadım. Kahvaltı dan baska bir öğün göremedim orda adam akilli.
Myfitnesspal uygulamasına göre değerler böyle gözüküyor.[DOUBLEPOST=1553035615][/DOUBLEPOST]Ama sanırım yanlış makrolar eklenmiş bir yerde 150 kalori olan yemek burada 450 kalori

Son düzenleme:
bütçe sıkıntısı yaşıyorsun anladığım kadarıyla; bu bağlamda kuruyemiş ve yulaftan kısıp 100gr bile olsa tavuk etini arttırmanı öneririm. yeşil mercimek aynı zamanda pahalı bir bakliyat bunun yerine daha fazla bulgur tercih edebilirsin.

Karbonhidrattan bu kadar korkmayın.
Gün içinde toplam,
100 gr yulaf
25gr fıstık ezmesi
Kararında kuru üzüm
35 gr zeytinyağı
500 gr pirinç(pişmemiş)
400 gr bonfile
Bol bol yeşillik kabak vs
Yesen çok daha iyi. Miktarlarda kendine göre değişiklik yapabilirsin.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.Bir sorum olacak filiz kepekli makarna var o mu daha mantıklı yoksa bulgur mu ? Makarnanın kalorisi ve karbonhidratı daha fazla ama bulgurda daha fazla lif ve vitamin var.Öbür yandada beyaz pirinç var hangisini tüketmeliyim sizce ?

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.Bir sorum olacak filiz kepekli makarna var o mu daha mantıklı yoksa bulgur mu ? Makarnanın kalorisi ve karbonhidratı daha fazla ama bulgurda daha fazla lif ve vitamin var.Öbür yandada beyaz pirinç var hangisini tüketmeliyim sizce ?
ben hazır kepekli makarnaların kepek unuyla yapılmadığına inanıyorum. kepek unu alıp evde kendi makarnanı yapabilirsin. 100 gram una 1 yumurta kırdığın zaman bir porsiyon makarna çıkıyor. öğlen makarna akşam bulgur tüketebilirsin.

Zaten 75 kiloyum şu anda.

ozaman ekleme yapman gerektigini düşünüyorum ben 65 kilodan 75 e yaklaşık 3-4 ayda şu beslenmeyle çıktım
kahvaltı
75gram yulaf
300-400 süt
1 muz
bazen 1 kaşık fıstık ezmesi

spor öncesi sonrasıda genel olarak 150gram karbonhidrat kaynagı ile 150gram protein tarzında

bunların yanınada bazen kuruyemişler bazen fastfoodlar tükettim

içecek konusunda %100 vişne elma suyu tükettim şeker alımım bazı günler hariç sadece meyveden geldi

ölçü olarakta 3 ayda
30 dan 34.5 kol
91 den 97 göğüs
106 dan 113 omuz
78 den 82 de bel olmuş

kilo olarakta 64.5 den 72.5 olmuşm 3 ayda

tabi bunlar eski şuan 75 kilo 36 kol 102 göğüs 118 omuz vs saygılar

Migrosta kepekli pirinç var ben onu kullanıyorum her zaman glisemik indeksi normal pirinçten daha düşük bulgur gibi. Aynı zamanda bana olan ,bulgur yedikten sonraki şişlik olmuyor kepekli pirinci tüketince.

Back
Yukarı