3 Haftalığım Bicepsle İlgili bir sorum olucak.

@mustafagürcemal
eğer önceden düzensiz flnda olsa bicepsini yorarak çalıştırmışsan ilerde dediğin türlü şeye yol açıyor. Ben küçükkende vücut çalışmaya meraklı olduğum için bi şekil kolumu fln zorlardım barfiks çekerdim kapıya asılırdım vesaire :) Şuan genetik olarak kilomun çok az artmasıyla birlikte kolum 30 cm ama 35lik kola rahatlıkla bedel diyebilirim. Bu genetikden mi yoksa küçüklükten zorlamadan mı veya yağ oranından mı tam emin değilim. Ancak kollar bu şekildeyken idmanlarımda kol daha çok güçten artarken hacimden çok yavaş ilerliyorum. Nasıl çalışıyorsun diyorsanız 2-3 hareketten, 3-4 setten aşağı girmiyorum ve tekrar sayım karın ve omuz hariç en fazla 13-15 oluyor.

güç hacime göre hızlı artıyorsa sen antremanını powerlift e kaydırmışsınj ya hergün bi şekilde bicepsini zorluyorsun yada dinlenme süren yetmiyor bicepsi kullanacağın zamanlar arasına 2 3 gün koy en az mesela sırt çalışırken biceps çalışır ondan sonraki gün antremanında asla biceps çalışma bırak bicepsler dinlensin hacimlensin.Ayrıca 2 3 hareket 3 4 setten aşağı girmemen ve 13-15 tekrara çıkmanda hacimlenmeni önlüyor. 3 hareket 4 er set 8 er tekrar hacim için ideal. biceps için konuşuyorum

iyi forumlar

güç hacime göre hızlı artıyorsa sen antremanını powerlift e kaydırmışsınj ya hergün bi şekilde bicepsini zorluyorsun yada dinlenme süren yetmiyor bicepsi kullanacağın zamanlar arasına 2 3 gün koy en az mesela sırt çalışırken biceps çalışır ondan sonraki gün antremanında asla biceps çalışma bırak bicepsler dinlensin hacimlensin.Ayrıca 2 3 hareket 3 4 setten aşağı girmemen ve 13-15 tekrara çıkmanda hacimlenmeni önlüyor. 3 hareket 4 er set 8 er tekrar hacim için ideal. biceps için konuşuyorum

iyi forumlar
Yorumun için teşekkürler ama ben daha öncesinden fln düzensiz vücut çalışmıştım bazı bölgeler için. Düzenli olarak çalışmaya geçeli daha 3 hafta oldu. Daha öncesinede sıkı bir kolum vardı zaten. Şuan karın hariç başka yerde yağdan fln sıkıntı yok sadece vücut hacim istiyor diyebilirim. Normalde de zaten haftada 2 kez veya 1 kez giriyorum belli bir bölgeye. Ve haftada 3 gün çalışıyorum diğer boşta olan günler barfiks, şınav ve mekik çekiyorum ama mesela pazartesi göğüs çalışmışsam şınavı perşembeye çekerim veya cumartesiye. Arka arkaya çalıştırma çok yorma gibi bi durumum yok. Bicepste 10 kg ile çalışıyorum ve 2 sette 7-12 şeklinde dumbell curl daha sonra reverse dumbell curl 3 set yapıyorum (bilek için olan hareketim ama bicepsin uçlarına güzel vuruyor) onda da tekrar sayılarım 8-10-13 şeklinde. Şuanlık bileği daha sağlam yapmak için bu şekilde gidiyorum ve daha sonrasında değiştiricem.
Bu değişiklik sadece bicepste var oda bilek güreşiyle ilgilendiğim için. Şuan zaten 58 civarı bir kilom var. Bu kiloda 80-100 kilo arası kişileride yeniyorum. Daha zaten kilo civarımda hiç mağlubiyetim yok diyebilirim :)
Sen antrenmamını powerlifte kaydırmışsın demişsin belkide doğrudur benim yapım bu proğramla daha çok powerlift yapıyodur :).
3 hafta öncesinden de başlamadan bütün ölçülerimi virgülüne kadar aldım. Şimdi hacimden bikaç mm oynamış ama güçtende artış baya var.

Arkadaş açıklamış sanırım daha öncede vg yapmadım ama agır işde çalıştım ve hergun agır kaldırıyordum ee beslenbede sıkıntılıydı uykuda demekkı gucum ordan gelıyor :D

• Like
Reactions: dmr
Arkadaş açıklamış sanırım daha öncede vg yapmadım ama agır işde çalıştım ve hergun agır kaldırıyordum ee beslenbede sıkıntılıydı uykuda demekkı gucum ordan gelıyor :D
Ha şunu bileydin arkadaş :D Hacim güçle doğru orantılı değildir :) Bugün akşam mesela bicepste 12.5 kilo ile girdim. şu konsantre 3 set ve ayakta dumbell curl 3 set olarak. Harekette herhangi bir kayma yaptığımı hiç sanmıyorum omuzu bile geri çekmekten kaçındım ki daha nizami olsun ve iyi çalıştırsın diye. Ama tabi 8-6 tekrar girdim :) Zaten hacim için gayet uygun. Sadece 10 kg ile bilek için reverse dumbell curl hareketi uyguladığımda, bilekten dayanamadığım için 5 setle bicepsi çok çalıştırmadan bitiriyorum. İnş 2 aya okulda güreşçi bir arkadaş var 110 kiloda onuda alt edicem :D

ARkadaşım ben şimdi agırlıgı arttırıp tekrar saısını bıraz daha ındırsem mesela 8 tekrar yapsam 5 kg daha fazla taksam daha hacim kazanırmı yani..:D yarınkı arka kol ıdmanımda da uygulayacaggım eger öleyse.

Yok estafurullahda hatta bana dahada kuculdu gibi gelıyor kollarım :D Sadece kafama takıldıgı için sordum birde konuya yazmayı unuttum yumurtayı pişirme imkanımın olmadıgı zamanlar çiğ olarak tuketmek mı daha ıyı hıç tuketmemek mi?

yağ oranı düşmüştür ondan küçülmüş olabilir

Back
Yukarı