3.Dünya Savaşı çıkma ihtimali çok düşük..
Günümüz şartlarında en güçlüler ve güçsüzler gayet belli .. Ekonomi savaşı içinde dünya benim görüşüm iran-israil arası veya iran-israil-abd arası bir savaş çıkacağını sanmıyorum..Bir müdahale olabilir ama büyük bir savaş olarak dönüşeceğini sanmıyorum ve iran'ın teknolojik ve askeri yönden aşırı gelişmiş bir ülke olduğunu da düşünmüyorum..
Dünya sürekli gelişiyor teknoloji yönünden insan beyniyle aynı güçte uygun fiyata bilgisayarlar 10 yıl içinde olacağını iddaa ediyor IBM 50 yıl içinde de dünyadaki insanların toplam beyin gücüne eşit bilgisayarlar herkeste olacağını düşünüyor ki bunun yanında:
Robot teknolojisi de gelişmekte 254 nöron gücünde 2 yonga yapılıyor tabi insan beyni 100 milyar nöron kapasiteli fakat bu 254 nöron yapıldığı takdirde ulaştıkları sonuçla 10 yıl içinde insan beyni kadar güçlü yapay zekaya sahip robotlar ve bilgisayarlar büyük ihtimalle olacak..
Ayrıca şunu kabul etmek lazım ki:
Amerika dünyanın bir numaralı gücüdür askeri ve teknolojik yöndense iran gibi bir ülkeden onlarca adım ötededir..Bu nedenle ben İran'ın olası bir savaşa gireceğini sanmıyorum (eğer İran'da gizli olağan üstü bir silah ve askeri politika varsa bilemem)
Her neyse umut ederim ki 3.Dünya savaşı uzun bir süre gündeme gelmez şu sömürgelere çözüm gelir ( hayal kabul ediyorum

)
Diğer nazi sorunun ise bildiğim kadarıyla:
Nazi: hitler'in yaşam politikası anlamına geliyor bu ırkçılık da denebilir..
Günümüzde ki ise Neo-Nazi: yeni nesil nazi diyebiliriz tek fark böyle garip garip şekilleri piercing siyah görünüm garip varlıklar bunlar rusya da da varlar hepsi böyle yabancılara karşı politika izliyorlar yalnız izledikleri politika baya vahşi ..
Olacak en kötü şey:
abd-israil vs çin-rusya-iran olası bir savaş olabilir.Savaşı başlatan israil destekleyen abd (ek destek ingiltere fransa italya almanya ) ve bunun karşısında nükleer güç olan ekip savaşa neden olan iran destekleyen rusya-çin ek destek(kısmen arap ülkeleri )
Türkiye ise tarafsız olacak ama mecbur savaş halinde olacaksın abd desteklenecek ama bir bakmışsın iran-rusya-çin tarafındasın ve %75 ortadoğu %25 avrupa savaşı haline ve nükleer bombaların durmadığı bir savaş olabilir
Gönül ister dünya barışı sürekli olsun ama kim ne derse desin dünyanın elbette sonu var bunu ya biz görecez yada bizden sonraki ama şu gelişen teknoloji ve siyasi politikalar dünyayı iyi yere götürmediği kesin
abd askeri gücü kadar rusya ve çin çok güçlü özellikle nükleer bomba ve nükleer savunma konusunda..