3 Bölge Antrenman Hakkında

Merhaba. Bildiğiniz üzere herkes fullbody ve split tartışmasında. Ama nedense 3 bölge antrenman metodu bunlar kadar popüler değil hatta neredeyse hiç kullanılmıyor. 3 bölge nedir derseniz, bir günde 3 adeleyi çalıştırdığınız programdır. Örnek:
1. Gün: gögüs - bacak - biceps
2. Gün: sırt - omuz - triceps

Özellikle zaman sıkıntınız varsa bu antrenman metodu çok işe yarıyor. Gelişim açısından da memnum. Split çalıştığım zamanlar her adeleyi haftada 1 kez çalışıyordum, bu programla 2 veya 3 kez çalışıyorum. Bu programa başladığımdan beri ağırlıklar hızla arttı. Gelişim de biraz hızlandı. Splite göre avantajı adeleleri daha sık çalışmak, fullbodye göre avantajı ise bir nebze daha yoğun çalışmak. Yani her adele için hem temel hem izole hareket girme imkanınız var. Bu antrenman stili benim gelişmemde diğer antrenmanlara göre çok daha iyi etki gösterdi. Belki herkese farklı yöntemler yarıyor evet. Fakat bu antrenman stili neden bu kadar az kullanılıyor ve split ve fullbody kadar bilinmiyor? Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum :)

Aşağı yukarı push pull legs rutini gibi bir program örneklemişsiniz. Bu tür sistemler aslında kullanılıyor yani söylediğiniz kadar da kötü durumda değil. Fikrimi söyleyecek olursam full bodyden de split çalışmaktan da daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Değişkenler üzerinde oynanarak ömür boyu uygulanabilcek bir sistem.

Bendeim programim
Pazartesi gogus omuz triceps
Sali sirt biceps car bacak
Carsamba bacak
Persembe cuma pazartesinin tekrari

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence gogus omuz triceps----sirt bacak biceps diyr olmali sirt calisirken bicepsin hasar gormus olucak gelisimi engeller.sali gunu bacak agir gelirse bacagi farkli bolgeye atmak lazim

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorumlar için sağolun. Göğüsten sonra omuz girmek sıkıntı, omuzdan sonra da overhead triceps hareketini yapmak sıkıntı oluyor. Bu yüzden göğüsle omuz, omuzla triceps aynı güne denk gelmesin diye şu şekilde de çalışılabilir;
Göğüs-biceps-triceps
Sırt-bacak-omuz
Bu programın zayıf noktası sırt bacak omuz günü çok iyi beslenmek gerekiyor çünkü diğer güne göre daha büyük kas grubunu çalıştırmuş oluyorsunuz. Bir de göğüs çalışırken tricepsler pump olmuyor bile, bu yüzden göğüs sonrası triceps girmenin bi zararı olmaz.

Back
Yukarı