merhaba arkadaşlar. yaklaşık 1 senedir evde çalışıyordum.Fakat yaz ayları sonuna doğru böbreklerimden taş problemi yaşadım ve yaklaşık 18 gün önce kapalı böbrek taşı ameliyatı oldum.
hastalıkla ameliyat arası süreçte taş kırdırma denendiği için yaklaşık 3 aylık bir kaybım oldu.
bu nedenle 3 gün önce salona yazıldım.Salonda yeniden başladım.Bana ilk önce 1 aylık adaptasyon programı verildi. 3 gün gel 1 gün dinlen dedi hoca.
Programım şu şekilde
Lat pull down makinede 4x12
omuz press dumbell 4x12
göğüs bench 4x12
arka kol dumbell 4x12
barbell curll 4x12
squat - 4 set yapabildiğim kadar
sehpada mekik- dayanabildiğim kadar
arkadaşlar öncelikle bazı sorularım var. ben bunları yapıyorum ama göğüs ve kola geldiğimde eskiden bastığım ağırlıkları basamıyorum ve bu beni çok üzüyor.sıra bu hareketlere geldiğinde yorgun hissediyorum.ilk gün hele benchte 20 kiloyu anca kaldırabildim ama dün 40 kilo kaldırdım biraz ıkınarakta olsa.özellikle kol çalışırken çokzorlanıyorum.birazda önceden yapılan hareketlerinde etkisi var sanırım.psikolojik olarak üzerimde baskı hissediyorum ''oğlum kolda 35-40 basan adamdın şimdi 15 kiloda kasılıyorsun'' diyorum kendime
Birde 3 gün önce squat yaptım bacaklarım öldü bitti,hala ağrıyor
,özellikle ön baldırlarım.birde ilk gün biraz kasıklarımdada ağrı oldu fakat geçti sonradan
bu durumlar normal mi sizce?
hastalıkla ameliyat arası süreçte taş kırdırma denendiği için yaklaşık 3 aylık bir kaybım oldu.
bu nedenle 3 gün önce salona yazıldım.Salonda yeniden başladım.Bana ilk önce 1 aylık adaptasyon programı verildi. 3 gün gel 1 gün dinlen dedi hoca.
Programım şu şekilde
Lat pull down makinede 4x12
omuz press dumbell 4x12
göğüs bench 4x12
arka kol dumbell 4x12
barbell curll 4x12
squat - 4 set yapabildiğim kadar
sehpada mekik- dayanabildiğim kadar
arkadaşlar öncelikle bazı sorularım var. ben bunları yapıyorum ama göğüs ve kola geldiğimde eskiden bastığım ağırlıkları basamıyorum ve bu beni çok üzüyor.sıra bu hareketlere geldiğinde yorgun hissediyorum.ilk gün hele benchte 20 kiloyu anca kaldırabildim ama dün 40 kilo kaldırdım biraz ıkınarakta olsa.özellikle kol çalışırken çokzorlanıyorum.birazda önceden yapılan hareketlerinde etkisi var sanırım.psikolojik olarak üzerimde baskı hissediyorum ''oğlum kolda 35-40 basan adamdın şimdi 15 kiloda kasılıyorsun'' diyorum kendime

Birde 3 gün önce squat yaptım bacaklarım öldü bitti,hala ağrıyor

bu durumlar normal mi sizce?