legolas246
Üye
Herkese merhabalar.
Geçen yaz 4 ay boyunca(İlk 3 ay daha çok zayıflama) bu sporu yaptım.Özellikle son 1 ay tamamen bb yaptım.Daha sonra okul dolayısıyla ara vermek zorunda kaldım.Bu sene tekrar başladım ama artık okulun spor salonuna geçtiğim için ara vermeyi düşünmüyorum.
Son 3 aydır geçen sene ki salon hocamın yazdığı program ile bb yapıyorum.Artık programımı değiştirmem gerektiğini düşünüyorum.Ama bu konuda çok bilgili değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.
15 ekimde yeni programa geçmeyi düşünüyorum.O zamana kadar forumlularla programı şekillendiririz umarım.,
Çalışma şeklim 1 gün antreman yapıyorum 1 gün dinleniyorum.
İşte programım
hareket isimlerine egzersiz bölümünden baktım)
1.antrenman
4*10 bench press
4*10 incline bench press
4*10 decline bench press
3*10 dumbell pullover(Bazen 2*10 yaptıgım oluyor)
4*10 dumbell flyes
4*10 cable crossover
4*10 butterfly machine(Bazen 3*10 bazen 2*10 oluyor)
4*10 Concentration Curls(oturarak)
4*10 Single Arm Preacher Curls(Masada)
2.antrenman
4*10 Omuz press
4*10 Military omuz press
4*10 Dumbell yana açış
4*10 Dumbell omuz geriye açış(sitede hareketi bulamadım)
4*10sn bekleterek dumbell shrugs (Trapez)(Bazen 3 oluyor)
4*10 dumbell extensions(triceps)
4*10 triceps pushdown
3*30 lying leg raise (Karın) (Bazen daha az ya da daha çok olabiliyor)
3.antrenman
4*10 leg extension(2 bacak ayrı ayrı)
4*10 leg press(yatay)
4*10 squat
4*10 lat pulldown(öne)
4*10 dar lat pulldown
4*10 cable row(Salonda T bar yok)
3*30-50 crunch(karın)
3*10-50 paralel bar bacak yukarı çekme(Karın)
İşte programım bu şekilde ama benimde eklemek istediğim bir kaç şey var; öncelikle sırt egzersizim çok yetersiz gibime geliyor.Bir de hiç ön kol çalışmadığım için bench press de felan bileklerim çok yanıyor.Prog yazanlar ön kol eklerlerse çoook sevinirim.
Son olarak hardline whey protein ve hardline creapure kullanıyorum.Protein tozum bitince hardline bipro ya da optimum gold whey protein almayı düşünüyorm.Biliyorum çok uzun oldu ama üşenmeyip cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler
Geçen yaz 4 ay boyunca(İlk 3 ay daha çok zayıflama) bu sporu yaptım.Özellikle son 1 ay tamamen bb yaptım.Daha sonra okul dolayısıyla ara vermek zorunda kaldım.Bu sene tekrar başladım ama artık okulun spor salonuna geçtiğim için ara vermeyi düşünmüyorum.
Son 3 aydır geçen sene ki salon hocamın yazdığı program ile bb yapıyorum.Artık programımı değiştirmem gerektiğini düşünüyorum.Ama bu konuda çok bilgili değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.
15 ekimde yeni programa geçmeyi düşünüyorum.O zamana kadar forumlularla programı şekillendiririz umarım.,
Çalışma şeklim 1 gün antreman yapıyorum 1 gün dinleniyorum.
İşte programım

1.antrenman
4*10 bench press
4*10 incline bench press
4*10 decline bench press
3*10 dumbell pullover(Bazen 2*10 yaptıgım oluyor)
4*10 dumbell flyes
4*10 cable crossover
4*10 butterfly machine(Bazen 3*10 bazen 2*10 oluyor)
4*10 Concentration Curls(oturarak)
4*10 Single Arm Preacher Curls(Masada)
2.antrenman
4*10 Omuz press
4*10 Military omuz press
4*10 Dumbell yana açış
4*10 Dumbell omuz geriye açış(sitede hareketi bulamadım)
4*10sn bekleterek dumbell shrugs (Trapez)(Bazen 3 oluyor)
4*10 dumbell extensions(triceps)
4*10 triceps pushdown
3*30 lying leg raise (Karın) (Bazen daha az ya da daha çok olabiliyor)
3.antrenman
4*10 leg extension(2 bacak ayrı ayrı)
4*10 leg press(yatay)
4*10 squat
4*10 lat pulldown(öne)
4*10 dar lat pulldown
4*10 cable row(Salonda T bar yok)
3*30-50 crunch(karın)
3*10-50 paralel bar bacak yukarı çekme(Karın)
İşte programım bu şekilde ama benimde eklemek istediğim bir kaç şey var; öncelikle sırt egzersizim çok yetersiz gibime geliyor.Bir de hiç ön kol çalışmadığım için bench press de felan bileklerim çok yanıyor.Prog yazanlar ön kol eklerlerse çoook sevinirim.
Son olarak hardline whey protein ve hardline creapure kullanıyorum.Protein tozum bitince hardline bipro ya da optimum gold whey protein almayı düşünüyorm.Biliyorum çok uzun oldu ama üşenmeyip cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler