Coyote,bu ağırlıkları tek tekrar çıkaranlarda da gayet iyi bir kütle oluyor..Ayrıca 4 tekrar ve 1 tekrar arasında baya baya fark var..Arkadaş yaklaşık 150-170 kilo ile dalga geçer gibi çalışması lazım eğer 4 tekrar 225kilo ile bench yapıyorsa ki bu üstüne basa basa söylüyorum isterse genetik olarak müthiş olsun yinede bu kütleyle imkansız hemde !4 TEKRAR!
Dexterrr bile söylemiş kevin levrone bile en iyi döneminde anca yapıyorduki igf,mgf,hgh vs aasler bir sürü şey kullanıyordu ve çok iyi bir kütlesi vardı..
Öncelikle olayı şöyle anlatiyim, Deadlift idmanı esnasında en büyük handikap kusma sorunudur. Kesinlikle deadlift idmanında yüksek kilo çıkmak sorun değil ve kesinlikle kilonuzun 1.5 katını rahatlıkla çıkarsınız. Özellikle 6-8 tekrar ancak miğde sorununuz yanında nefes sorunu getirir buda sizin antremana olan konsantrasyonunuzu bozar ve istenilen hedef bölgenin gelişimi için gerekli gerilimi ve direnci yaratamassınız.
Ancak çoğu defa idmanda kusma sorunu yaşadım özellikle kustuğum zamanlar da oldu. Ancak 1.5 kat kilo kaldırıyoruz ama bu ne kadar doğru yaptıgımız çok daha önemli. kilonuz ile çalışsanız bile mukemmel gelisimi yakalarsınız. Cunku yüksek gerilim ve direnç yaratacak kadar daha iyi nefes alacak kadar ve en azindan antremanda kusmayacak kadar iyi çalışıyorsunuzdur.
Zaten bu tarz Full Squat ve Deadlift bacağa ve vücudun butun yüzde yüzüne etki eden komplikasyon hareketlerinde HGH üretimini arttirmak için tekrar sayıları arttirilir kas gerilimi maksimuma çıkarılır. 20-25 tekrar gibi.
Birde Hareketi istediğimiz bölgeye yediremiyoruz bunu söyliyim. O kadar yüksek kilolarda direnç uygulamak sakatlanmaya davetiye çıkarmaktır. 1 saniyelik bir dirençmi yoksa 6 saniyelik bir dirence karşı koymakmı hangisi etkili olur sizce
Ben maximal güç alıcam diyorsunuz onunda bir kuralı var eğer 1 tekrarı zar zor ıkına sıkına çıkarıyorsanız bu maximaldir ve ikinci tekrarı asla çıkaramamak gerekiyor.
Deadlift hareketleri adamı rezilde eder vezirde. Böyle çalışır çalışır devam edersiniz bir gün bir bakmışsını L1 ve L2 disklerinizde büyük bir problem çıkmış Barbell Rowing içinde geçerli.
Barbell Rowing ve Deadlift omuriliğin Lomber bölgesindeki L1-L2 disklerine aşırı baskı yapar. Omurilik haritasına bakınız L1-L2 diskleri.
Hiç birimiz disk kayması omurilik zedelenmesi gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsak dikkatli çalışmalıyız. Burada vücut eklemlerine ve tendonlarına bindirdiğimiz yüküde hesaba katmalıyız.
ayrıca 1 tekrarlık çok ağır setler kas gelişimi yapabilir ama gel gelelim verdiği hasarlarıda gözden geçirmek gerekir.
eğer belirli bir seviyede değilsek kendimize vereceğimiz zararı dusunerek maksimum gelişim hedefleyen çalışma yapmamız daha iyi olmazmı.