250 gram çiğ tavuk göğsü

Baya bi internette ve forumda dolaştım ama soruma bir türlü yanıt alamadım. 250 gram çiğ, kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuğu "yağ katmadan" tavada pişiriyorum. kalori cetvellerine bakıyorum ama tam olarak anlayamıyorum, sonuçta bu pişirme işleminden sonra tavuk küçülüyor. 250gram olarak mı hesap edeceğim yoksa 150 gram olarak mı? ya da direkt bilen varsa söylesin kaç kalori geldiğini :D teşekkürler.
 
Karbonhidratları piştikten sonra, proteinleri pişmeden tartmalısın
Tam olarak katılmıyorum. 100 gram kuru bulgur/makarna/pirinçin değerlerine göre alıyorum. Tabi fatsecret'de pişmiş değerlerini giriyorum ama kuru değerler sonuçta sayılıyor. Sadece piştikten sonra su kazanıyor. Yanlışım varsa düzeltin lütfen :)
 
Pişen besinin besin degeride azaliyor. Gel bide burdan yak :)

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
arkadaşlar bizim marketçi tavuk göğsü fiyatını 13.50 tl yapmış. baget 5.49, bütün piliç 5.49. marka banvit.
baget hem yağlı, hem de etinden çoğu kemik. bütün piliçe gelirsek, 2 kiloluk bir piliçte evet yağ da var ama, nerden baksan yarım kilodan fazla bonfile vardır onda. malum fazlaca tüketiyoruz. arada büyük fiyat farkları var. acaba hem protein, hem yağ, hem fiyat açısından en ideali hangisi? 13.50 liralık göğüs mü yoksa 5.49 luk baget ya da bütün pliç mi?
 
Tam olarak katılmıyorum. 100 gram kuru bulgur/makarna/pirinçin değerlerine göre alıyorum. Tabi fatsecret'de pişmiş değerlerini giriyorum ama kuru değerler sonuçta sayılıyor. Sadece piştikten sonra su kazanıyor. Yanlışım varsa düzeltin lütfen :)
Fatsecrette pişmiş halleri var yanında parantez içinde pişmiş diye belirtiyor ben onun daha saglıklı bir ölçüm oldugunu düşünüyorum
 
Back
Yukarı