Baya bi internette ve forumda dolaştım ama soruma bir türlü yanıt alamadım. 250 gram çiğ, kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuğu "yağ katmadan" tavada pişiriyorum. kalori cetvellerine bakıyorum ama tam olarak anlayamıyorum, sonuçta bu pişirme işleminden sonra tavuk küçülüyor. 250gram olarak mı hesap edeceğim yoksa 150 gram olarak mı? ya da direkt bilen varsa söylesin kaç kalori geldiğini teşekkürler.
pişince bir miktar su kaybediyor seni ilgilendiren kısım çiğ ağırlığı 250gr çiğ tavuk göğsü 250kalori
fatsecrette 400 üzerinde gözüküyordu. o sanırım pişirildikten sonra "250gr" şeklinde. teşekkür ettim, bu kadar az kalorili oldugunu bilmiyordum tavuk göğsünün.
kaloriden ziyade protein amaçlı olduğu için sen proteine bakman gerek her zaman 1-2 gram eksik hesaplamakta fayda var
Tam olarak katılmıyorum. 100 gram kuru bulgur/makarna/pirinçin değerlerine göre alıyorum. Tabi fatsecret'de pişmiş değerlerini giriyorum ama kuru değerler sonuçta sayılıyor. Sadece piştikten sonra su kazanıyor. Yanlışım varsa düzeltin lütfen
Pişen besinin besin degeride azaliyor. Gel bide burdan yak GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
arkadaşlar bizim marketçi tavuk göğsü fiyatını 13.50 tl yapmış. baget 5.49, bütün piliç 5.49. marka banvit. baget hem yağlı, hem de etinden çoğu kemik. bütün piliçe gelirsek, 2 kiloluk bir piliçte evet yağ da var ama, nerden baksan yarım kilodan fazla bonfile vardır onda. malum fazlaca tüketiyoruz. arada büyük fiyat farkları var. acaba hem protein, hem yağ, hem fiyat açısından en ideali hangisi? 13.50 liralık göğüs mü yoksa 5.49 luk baget ya da bütün pliç mi?
Fatsecrette pişmiş halleri var yanında parantez içinde pişmiş diye belirtiyor ben onun daha saglıklı bir ölçüm oldugunu düşünüyorum