:arrow: :arrow: :arrow: ,uperenginguzelsoy dedi:hedef büyük olunca oraya ulaşabilmen için geçmen gereken bir suru kişi var buda bir suru acı ve sertlik demek bunlardan biride diet.
:arrow: :arrow: :arrow: ,uperenginguzelsoy dedi:hedef büyük olunca oraya ulaşabilmen için geçmen gereken bir suru kişi var buda bir suru acı ve sertlik demek bunlardan biride diet.
enginguzelsoy dedi:Şunu söyleyeyim yaptığın iş çok sağlıksız. Hızlı kilo kaybının nedeninide açıklamak gerekirse: Vucut ilk başta çok su kaybeder ve bu eğer tahmin ettiğim kadar sert dietle yapılmışsa 1 haftada 7-8 kilo vermen bile mumkun. AMa dediğim gibi tum dengeyi bozuyorsun ve daha kotusude svucut savunma merkezini alarma geciriyor normale donmeyı bırak eskisindende çok su tutuyor bunu şöyle bir ornekle açıklıyayım. Kendim mart 2004 te yarışmaya hazırlanıyordum avrupa seçmesi oldugundan gercekten cok agır hgazırlandım kendime balk doneminde bile surekli dietliydim yarışmaya tam 1.5 sene onceden hazırlanmaya başladım ve sureklı dşetlşiydim çok kaliteli bir kas kütlesi yapmak için(resimlerimi bu arada resimler bolumune koyacagım yorumlarınız için) herneyse 1 ay kaldı yarışmaya suyu ıyıce azalttım , son hafta artık bırak suyuu yemekler bile kesilmişti karbınhıdratı soylemıyorum zaten cunku proteini bile cok azaltmıstımştım nedeni acı definasyondu su içmeden yaşanmaz diyenleri duyar gibiyim , zaten bende idmandaki kayığp için saf su dediğimiz eczanedelerden var minerallerden yoksun bir sey taıda suya benzemiyor tadı yok cunkuonun ıcıne magnezyum atıylordum her zman değil ama herneyse yarışma gunu geldi geçti ve amacıma ulaşmıştım 1 oldum herneyse ertesı gun yataktan kalktıgımda (not: di,yeti cok bilincli bozdum yani direk saldırmadım portakal suyu balık,sut, nequık ve meyve bunun yanısıra 3-4 litre su) gun boyunca bunları yedim ertesi gun 12 kilo almıştım ve hemen ertesi gun bır 9 kilo daha yani 2 gunda 21 kilo almıştım...
Şok oldugunuzu duyar gibiyim işlte vucut o kadar aö kalmışlki bir dahaki yıkıma karşı kendini savunmaya almıştuıç...
Umarım verdiğim bilgileri almışsınızdır , sorusu olanlar yazsın cvp larım...
DÜiünün ben çorap giyiyordum kısmını anlamadım abi bidaha anlatsana...Bide resimlerini koyarsan sevinirim sadece ben deil sanırım herkes mutlu olur...Saygılar..enginguzelsoy dedi:Bu sürecte tekrar diet olayina girip body yapmak yerine (body yapmamk diyorum cunku kaslar cok harap olmuş durumda oluyor iyi hazırlandıysanız) surekli koşu cardio tipi tarzda idman yapmalı ve o pis su diye tabir ettiğimiz suyu vucuttan atmalıyız.
DÜiünün ben çorap giyiyordum corabı 2 dakika sonra sıyırdıgımda yarım parmaklık bir iz çıkıyordu vucuttan o suyu atmazsanız berbaerınde problemler geli, örneğin boşalırken ayaklarınız kitlenir, gece horlarsınız falan filan...
o su atılmalıydı bende attım...
procu dedi:Bu kadar kısa sürede o kadar kiloyu verip de karın alt bölgesinde ve yanlarında bu kadar estetik bir yapı bana pek inandırıcı gelmedi. Sanki bu vücut zor yağlanan ve zor kilo alan bir yapıya benziyor. Eğer öyleyse 18 kiloyu kaslardan mı verdin diyesi geliyor insanın. Kusura bakma kardeş ama belki de bana öyle gelmiştir. Ben yanılıyorsam ve sen gerçekten dediğin gibi bir yapıdaysan neden verdin o kiloları estetiğini mi bozuyordu.
kardesime katılıyorum eklenecek hiç bir şey bırakmamış (baba bizede bırak) basarıların daimi olsunKaRaTe dedi:Foruma hoş geldin programını biraz değiştirmeni tavsiye edeceğim.
1.Gün= Göğüs-Kol
2.Gün=Omuz-Arka kol
3.Gün=Kanat-bacak
Bence programını böyle yap....Mide çalışmalarına gelince Bacakla beraber mide yapılmaz...Bacak çalışmaları zaten omurgaya yük bindirir birde mideyi zorlarsan bel ağrısından ayakta bile duramazsın.
Mide çalışmalarını haftada 2 kere yap antreman sonrasına al....Bilek çalışmasını ise neden ayrı güne aldığını anlamadım...göğüs sonrası kol çalışırken bilek çalışmasınıda kol programına eklersin...zaten tüm vücut bölgelerini ayrı ayrı çalışman için henüz erken..
Bence önce bir kaç ay bu programla çalış temelin sağlam olsun ilerledikçe ihtiyaçların doğrultusunda programında oynama yapabilirsin.