2005 nba şampiyonu

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve saydam tarafından 21 Mayıs 2005 başlatılmıştır.

  1. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    arkadaşlar sizce bu sene nba de kim şampiyon olur?yorumlarınızı bekliyorum.
     
  2. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    bence lakers işi götürür. ;:::) benim takımımdı da :cry:
     
  3. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Yaraya tuz basma dedikleri bu olsa gerek :x Lakers'ın olmadığı bir playoff. En son 11 yıl önceydi. Ama inancınızı kaybetmeyin Lakerlar! 1-2 yıl içinde tekrar eski günlerimize dönücez. Şu aralar sadece bir testten geçiyoruz. Dönüşümüz muhteşem olacak :D

    Eşleşmeler:
    Batı: Phoenix Suns - San Antonio Spurs
    Doğu: Miami Heat - Detroit Pistons
    Kim şampiyon olur sorusuna gelince önce subjektif yanıt vereyim. Detroit'ten nefret ediyorum, geçen yılki final serisi yüzünden. Hoş asıl suç bizdeydi ama girmeyeyim o konulara! Miami'dende nefret ediyorum Shaq oraya gidince çenesi düştü zaten gevezeydi iyice azıttı. Wade çok iyi bir oyuncu(bence LeBron'dan daha iyi isteyenle tartışırım), zaten takımı Shaq değil Wade götürüyor. İkisinide sevmem dediğim gibi ama Miami çıksın isterim. Şu Detroit bir elensin! Batıda San Antonio'dan da nefret etmem gerekir ama onları severim zaten son 5 yıl içinde (geçen yıl hariç) San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers serisini kazanan şampiyon oluyordu. Geçen yıl şampiyon değil rezil olduk resmen :cry: Herneyse diğer takım Phoenix, ligin en gaz takımı. Steve Nash MVP seçildi(maç başına 15.5 sayı, 11.5 assist), Quentin Richardson 3lük yarışmasını kazandı(en fazla 3lük isabeti), koçları yılın koçu seçildi(Mike D'antoni), normal sezonda 110 sayı ortalama ile oynuyorlar. Bu eşleşmedende Spurs çıksın isterim. Sorada Spurs batıdaki 2 irenç takımdan hangisi çıkarsa onu yensin, şampiyon olsun :) Tim Duncan'da finallerin en değerli oyuncusu seçilsin (Finals MVP). Geçen yıl Chaunsey Billups oldu ya inanabiliyormusunuz?!

    Şimdi objektif ve ciddi yoruma gelelim. Bir kere iki eşleşmede zor. Maçlar kıran kırana geçecek. Doğudan başlayayım. Detroit Miami'ye göre zayıf gözüküyor, ama bu aldatıcı olabilir. Prince çok iyi bir savunmacı ve kolları çok uzun. Wade'di tutabilirmi tartışılır, ama şutlarını bozacaktır. Wade zaten şutundan çok penetresine güvenen bir oyuncu. Zaten ligde geçemeyeceği adam yok gibi. Shaq eskisi gibi değil, yaşlandı artık(20 sayı 10 reb). Geçen yılki Ben Wallace olayı yaşanırsa (ofansif anlamda) Miami zorlanır. Birde Shaq sakat. Washington serisinin son 2 maçında da oynamadı. Koç Sten Van Gundy onun oynayabilecek durumda olduğunu ama kendisinin oynamak istemediğini düşünüyor. Shaq'in olmadığı zamanlar boşluğu Alonzo Mourning(Zo) doldurdu. Ama Zo'da yaşlı, bu tempoyu ne kadar korur belirsiz. Ayrıyeten çok kolay faul yapıyor,bu yüzden sahada az kalıyor. Eski günlerindeki gibi rakamlar ortaya koyunca kimse Shaq'i aramadı. Zo'nun yedeği ise Doleac(?). Miami'nin şutörlerinin durumuda önemli. Eddie Jones ve Damon Jones eğer iyi günlerinde iseler Detroit'in canını çok yakarlar. Eddie Jones daha istikrarlı Damon'a göre, Damon ilk 3lüğü sokana kadar 9 tane kaçırabiliyor. Detroit'in savunması kırılma noktası, 3lük çizgisini iyi savunur ve Wade'di durdurabilirlerse neden olmasın. Ama bence 4-2 Miami alır.

    Batı'ya gelirsek önümüzde yadsınamayacak bir Phoenix gerçeği var. Adamlar hızlı temponun kralı. Ama San Antonio'da yarı saha oyununun kralı. Bu seri tam bir strateji savaşı olacak. İki takımın ideolojisi tamamen farklı. Kim oyunu istediği hızda oynatırsa kazanır. Spurs Steve Nash'a bir çare bulmalı. Takımın motoru Nash. Sezon içinde sakatlandığı için 5 maç kaçırdı ve o oynarken 31-3 olan Suns Nash'in oynamadığı 5 maçın 5'inide kaybetti. Takımın beyni, o oyundan düşerse Suns biter. Ama Nash'i tutmakta zor, oyunu içten dışa kuran tek(ilk?) point guard. Quentin Richardson(Q) ligin en sağlam 3lükçülerinden. Shawn Marion hem iyi bir 3lükçü hemde müthiş atletik. Bire bir savunması çok etkili, kolları çok uzun ve çok hızlı sıçrayabiliyor. Suns'ın tek eksiği Joe Johnson. Onun yerine Jim Jackson başlıyor. İkisininde sayı ortalaması neredeyse eşit ama savunma yönünden Jackson çok yetersiz. Zaten Johnson Suns'ınen iyi dış savunmacısıydı. Ama durumu iyiymiş, seride oynayabilir. Son olarak Suns'ın diğer bir eksiğide bench. Yedek oyunculardan verim alamıyor. İlk beş oyuncularının sayı ortalaması 92.5. Yedek oyunculardan sayı bulamıyorlar. Tek sağlam yedek Jim Jackson'dı, artık oda ilk beş başlıyor. San Antonio cephesine geçelim. Bence şampiyonluğun en büyük adayı Spurs. Ligin en iyi oyuncusunun yanında(Tim Duncan) bence ligin en iyi koçlarından birine sahipler. Gregg Popovich. Adam deha. Son Seattle maçını izlediyseniz 15 saniye kala çizdiği oyunu görmüşsünüzdür. Hani Ginobili'nin topu öptükten sonra drive etmesi, sora Duncan'a pas atması ve maçı almaları(Ray Allen 0.5 saniye kala sokuyodu 3lüğü ama onu ancak Derek Fisher yapar 0.4 saniye ;) ) Ginobili olgunlaşmaya başladı. Maçı koparabilcek düzeye geldi. Pota altı sağlam Duncan-Nesterovic-Muhammed girebilene helal olsun. Hepsi blokçu ve +2.10cm. Bruce Bowen gibi deli bir guard / ön alan savunmacısına sahipler. Robert Horry ve Brent Berry gibi ceza 3lükleri sokabilen veteranları var. Bence Spurs'un kırılma noktası Parker. Ben bu adamı hiç sevmem, uyuz bir fransız(melez?). Ama iyi oynuyor şerefsiz, penetreleri çok iyi. Ama daha kendine güveni tam değil. Psikolojisi onu çok etkiliyor. Ondan beklenen Jordan'ın çelik iradesi veya Tim Duncan'ın soğukkanlılığı değil, kendi gibi oynaması. Hatırlayın geçen yıl Lakers - Spurs serisi. İlk iki maç mükemmel oynayan bir Tony Parker. 2 maçta toplam 60 sayı attı ve Spurs seride 2-0 öne geçti. Sonra noldu Phil Jackson(Lakers koçu / Yaşayan efsane ) Parker'ı yıkarsak Spurs'u yıkarız dedi. Payton ve Kobe Parker'ı çok agresif savundu, turnikeleri bloklandı, 3lükte boş bırakıldı tutulmadı. Ve Parker yıkıldı. 2-0 daki seri 4-2 Lakers lehine sona erdi. Suns'ın yapacağı şey budur. Sonuç olarak çok manyak bir seri olacaktır kesin, başta dediğim gibi oyununu kabul ettiren kazanır, bence 4-3 Spurs.

    Finalde Spurs-Miami eşleşti diye varsayıyorum. Duncan sakatlanmazsa Spurs alır. Aslında Spurs'un başaracaklarını düşünmemim sebebi olayı biliyor olmaları. 1999 ve 2003'te şampiyon oldular. Diceksinizki Detroit geçen sene oldu. Tamam ama Detriot'tin şampiyonluğu resmen kucaklarına düştü! Şansa demiyorum yanlış anlamayın ama bir sürü olay onların lehine gelişti. Prince Miller'ın bomboş turnikesini bloklamasa Indiana finale çıkacaktı, Lakers'da döşeyecekti. Zaten geçen yılki seri 100 kere oynansa 99'unu Lakers kazanır. Ama Spurs deyim yerindeyse tırnaklarıyla kazıyarak şampiyon oldu. Geçen yılki Lakers hezimetide akıllarında. Aynı şeyi bir daha yaşamak istemiyorlar. Hem sağlıklı bir Tim Duncan dur-du-ru-la-maz! Ama ayak bileğinde bir sorun var. Shaq'in durumuda önemli, oynamazsa Spurs pota altı Miami pota altını kahvaltıda yer. Wade-Parker eşleşmesi önemli ama Ginobili tutar herhalde. Herneys fazla uzatmiim 4-2 Spurs, Tim Duncan Finals MVP.
     
  4. Nassim
    Offline

    Nassim Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    218
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Danmark
    Sarc sen bayaa takip ediyorsun gibime geldi bu NBA`yi ? :D
     
  5. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Eh yakın bir takip söz konusu tabi :D
     
  6. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Konferans finalleri bitti bu sabah, hemde şaşırtıcı bir şekilde :)
    Detroit Pistons Miami Heat'i 4-3 yendi. Yukarıdaki yazımda belirtiğim gibi aslında 2 takımada uyuz oluyorum ama Detroit'in çıkması daha iyi oldu. Hem Miami çıksaydı Shaq cak cak konuşacaktı "Geçen yıl Kobe yüzünden yenemedik, şimdi Wade var şampiyon olduk vs..." Lakers 4-1 yenilmişti, Miami'de 4-3 yenildi. Şimdi bu Wade Kobe'den 2 maç daha iyi bir oyuncumu derseniz cevabım hayır çünkü şartlar aynı değil. Ama Wade bir iki yıl sonra çoook değişik bie oyuncu olacak, Kobe'yi bile geçer belki kim bilir? Bu arada Wade'in 5. maçta şut attıktan sonra yere düşüp kaburgasını incittiğini ve 6. maçta hiç oynamayıp, son maçtada tam poerformans oynamadığını belirtmek gerekir. O zaman Wade hiç sakatlanmasa Miami finale çıkardı diyebilirsiniz, büyük ihtimallede haklısınız ;)

    San Antonio Spurs Phoenix Suns'ı ezdi resmen, Suns süpürülmenin eşiğinden döndü(seriyi hiç maç alamadan bitirirseniz "süpürülmüş(sweep)" oluyorsunuz). Spurs önce deplasmandaki 2 maçı kazandı, sora evindeki ilk maçı. Herkes 4.maça elinde süpürgelerle gitti :) ama Amare 20 saniye kala Tim Duncan'ın smacını bloklayınca maçı Suns kazandı. Gregg Povovich(Spurs koçu=Emekli Albay) bu duruma çok sinirlenmiş ve takımı hemen diğer maça hazırlamış, Suns ikinci maçıda alıp geri dönüş yapmasın diye. Önceki maçta smacı bloklanan Tim Duncan bu maç 31 sayı 15 reboundla oynadı ve maçı takımına kazandırdı. Hoş Amare 42 attı ama(zaten her maç +30 attı) takım arkadaşları yardım edemeyince elendiler.

    Spurs-Pistons finali nasıl olur derseniz, çooookk sıkıcı olma ihtimali var :) İki takımda ölümüne defans yapıyor, maçlar 65-67 falan biterse şaşırmayın. Spurs Suns serisinde sayı ortalamsını bayağı bir yükseltti ama, her maç 100 attılar. Artık ipler Spurs'un elinde düzgün oynarlarsa 4-1, 4-2 seriyi kazanırlar. Hem Detroit yorgun serileri dün bitti, finaller 9 Haziran'da başlıyor. Spurs ise bayadır dinleniyor, hazırlar ve kupayı istiyorlar. Alırlarda ;)
     
  7. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    evet sarc dedigin olacak gibi adamlar 2-0 öne geçti
     
  8. kurar
    Offline

    kurar Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2005
    Mesajlar:
    89
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    satış/pazarlama
    malesef spurs kazanacak gibi..çok sıkıcı bir final..
     
  9. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Hımm Detroit taraftarıyız galiba :) O zaman sıkıcı basketbol oynanmasına alışkın olman lazım ;)
     
  10. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    o kadar da sıkıcı diil bence chauncey billups ve manu ginobili toparlıolar :)
    özellikle ilk macta billups ın fastbreakde pas atar gibi yapıp bıraktıgı turnike ve ginobili nin turnikeye cıkar gibi yapıp bastıgı smac superdi :!:
     
  11. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Bence Detroit'in oyunu sıkıcı. San Antonio güzel oynuyor. Ginobili kendini aştı zaten diğer maçlarıda böyle oynarsa Finals Mvp olur. Hoş Tim Duncan olmasa bu kadar rahat oynayamaz o yüzden yine Duncan'a verebilirler. Manu ilk maç dehşetti maçı aldı götürdü resmen. Takma isimde buldular elemana "Obi-Wan Ginobili". Bir taraftar Obi-Wan Kenobi'nin ışın kılıcını tutarkenki bir resmine Ginobili'nin kafasını koymuş manyak olmuştu :D DaFFy anladım dediğin hareketi fast-break'e çıktılar ikiye bir Horry vardı ortada Billups arkasından atıcak gibi yapıp kendisi attı turnikeyi. Ginobili'nin turnike bırakıcak gibi yapıp sol elle koyduğu smaca deyinmiyorum bile :) Miami - San Antonio olsa daha zevkli olurdu diyorum katılmayan varmı?
     
  12. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    evet ben de gordum guzel olmus aptal amerıkalılardan yaratıcı bi hareket :D



    sanmıorum olucagını :)
     
  13. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Niye ya kapışırlardı işte?! Detroit gibi paspas olmazlardı en azından :p
    DaFFy bu arada daha geniş bir avatar yokmu wallpaper falanda koy istersen :D
     
  14. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    ben sana katılmayan olmaz demek istedim :) walla kucultmeye calıstım olmadı idare edin artık :)
     
  15. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Kusura bakma yanlış anlamışım :oops:
     
  16. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    durum karisti detroit durumu 2-1 e getirdi
     
  17. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Olacak o kadar evlerinde maç kazancaklar tabi. San Antonio orada 1 maç kazansa yeter. Maçlar S-S-D-D-D-S-S şeklinde(Şehir olarak). 3 deplasmandan birini kazansa zaten 2 maç kazandılar, son iki maç kendi sahalarında ee artık birini kazanırlar herhalde :) Bu maç çok kritik şimdi San Antonio kazanırsa 3-1 olacak büyük ihtimalle bitirecekler Detroit kazanırsa 2-2 olucak bu sefer onlar gaza gelicek. Finalde 2-0 öne geçipte şampiyon olamayan 2 takım var, en yeniside 1970'lerde. Tarih San Antonio'dan yana. Ama geçen yıl Konferans Finalinde Lakers'a karşı 2-0 öne geçip sonraki 4 maçı kaybetmişlerdi, böyle bir olayın tekrarlanmasından korkuyorlar. Ama biri Lakers biri Detroit kardeşim :D
    Bu arada Phil Jackson Lakers'la 3 yıllık kontrat imzalamış.
     
  18. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    gelecek sezon icin Lakers adına en buyuk kazanc bence chicago bulls ornegınde oldugu gibi kobe nin etrafında ii bi takım kurmalı ayrıca shaq yoklugunda kobe yi adam etmesi daha kolay
     
  19. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Evet zaten basın açıklamasında da aynı noktalara değindi. Chicago Bulls'un ilk haline benzediğini söyledi, Kobe/Jordan, Odom/Pippen, Mihm/Longley, Butler/Ron Harper. Ama 3 yıl içinde şampiyonluğu zorlayacak duruma gelemiyeceklerini söyledi. Bu yıl playyoffta ikinci tur hedefliyorlarmış. Dediğin gibi takımı Kobe'nin üstüne kurucak, Odom ve Butler'ın oyununu geliştirmeye çalışacak. Draft ve trade olayları konuşuluyor şimdi. Bu arada önümüzdeki yıl lig olmayabilir lockout olma ihtimali var mesela bu yıl NFL ligi olmadı galiba yanlış hatırlamıyorsam. Birde Phil Jackson ile ilgili ilginç bir olay daha var, yıllık 10 milyon $ alıcakmış. En fazla para alan koç ve Lakers'de sadece 2 oyuncu ondan daha çok para alıyormuş :D
     
  20. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    bi rick fox vardı noldu ona :?: :lol:
     

Sayfayı Paylaş