ehehe harbi bend edüşündüm herkül conan filmleri var mitolojik
eskiden vitaminmi varmış ama o zaman yergök vitamin avlanmak serbest
eski zamanlarda bu kadar vücut gelişimi olduğunu sanmıyorum , oluyorsa bile bir ömür süren ve genetik ekstrem örneklerdir. Eski yunanın en iddialı vücutları, heykel veya resimlerde görebiliyoruz, estetik, simetrik ve doğal görünümde ama bugünün vücut şampiyonlarının yanında kas kütlesi olarak zayıf kalıyor.
Besinlerin mevcudiyeti ve ulaşılabilirliği de kıyaslanmayacak derecede artmış durumda, eskiden nerde öyle 40 günlük tavuk üretimi, ilaçlı ve kontrollü olarak. Her köylü kendi kümesinde kısıtlı sayıda üretirdi, sanyai üretim yoktu. Yoksa hergün herkes nasıl bir bütün tavuk yiyebilir ki insanlar bu memlekette, arz yetersiz kalsa. Eskiden tavuk misafire kesilen değerli bir hayvan anca yumurtasından faydalanırsın vs. vs.
Ayrıca ilginç bir durum var beniim dikkatimi çeken, inşaat amelesi görüyorum , herif 50 kg çimento çuvallarını migros poşeti gibi sallıyor. Tipe bakıyorsun birşeye benzetemessin, büyük ihtimal kemik ve kas dokusu çok verimli ve sıkılaşmış. Ben bu adamın beslenmesinde şu kadar yumurta, bilmemne, tavuk vs. kaygısı oluğuna inanamam. Adam ekmek peynir Allah ne verdiye yiyor işte , hayatı için çalışıyor deli gibi. Zamanla vücut o kadar verimli hale gelmiş ki, her yerinden damar fışkırıyor, vücut hacmi komik ama güç ve dayanıklılık inanılmaz.
Günde belki 2-3 ekmek yiyor, vücut daha ilk lokmadan itibaren yakmaya başlıyor yediklerini. Yanına body builder cüsseli ama güç anlamında kof birini koysan belkide o herifin girdiği ağırlığın altına giremeyecek. Yani herşey görünümden ibaret olamaz, güç ve dayanıklılık sadece görüntüye bağlı olmamalı. Ben bunları basit gözlemlerimden çıkarıyorum, ciddi bir araştırma ve tecrübem yok, belki eskiler daha önce tartışmıştır ve/veya konusu geçmiştir.
Not: Çok sıkı vücut diyince aklıma hep bruce lee gelir nedense :lol:
Not2: Geçen gün izlediğim belgeselde normalde kol kıracak bir vuruşu yapan 2 adam gösterildi, discovery olması lazım. Belgeselde farklı disiplinlerden sporcuların vuruş etkileri ivme sensörleri ve kameralarla ölçülüyor. Bu 2 eleman , ikiside baya cüsseli, 8-10 beton bloğu dirsek ve kafa ile kırıyorlar. Ölçülen vuruş şiddeti yanlış hatırlamıyorsam diğerlerinden 10 kat fazla idi, harbi harbi tek vuruşta toplam 50-60 cm betonu kırıyor herifler. Daha sonra kemik dokuları normale göre karşılaştırılıyor, ve inanamazsınız, normal kemik dokusu çok gözenekli yani hava böşluklu iken bu heriflerin kemiklerinde boşluk yok %100 kemik dokusu. Başka bir belgeselde saolin monkların dayanıklılık ve vuruş gücü araştırılıyor, vücut yanı kas çalışanlara göre farklılığı dürekli şok altında çalışan kemiklerin önceki örnekteki gibi sıkılaştığı ve vücut direncinin çok yükseldiği söyleniyor. Yani adamlar belki bir minibüsü arkadan yakalayıp kaldıramıyorlar ama üstlerinden araç geçse de hissetmiyorlar.
bu vücut ve disipline etme konusu çok detaylıymış, araştırdıkça ortaya bir sürü şey çıkıyor.
Bu arada Tandem %90 whey aldım, GNC ürünü ile aynı çıktı ama satıcının söylediğine göre daha iyi bir ürün.
Herkese iyi çalışmalar.