20 liralık idare edicek protein programı önerecek ?

20 TL ile tavuk alabilirsin, en kaliteli ve ekonomik protein kaynaklarından birisi. Mesela tavuk but veya göğüs iyi bir tercih olabilir.

haftada 2 gün ciğer alabilirsin en ucuz ve yüksek besinlerden , bir de sardalya ve hamsi 1 kilosu 7 tl civarı oluyor hamsi 100 gramda 20 gram protein , sardalya 23 gram protein içeriyor, günde 200 gram tüketsen günlük sana 40 45 gram protein çıkartır 1 öğünde. 5 günde gider yani mantıklı.

et ve et ürünleri pişirme derdi var uğraşılmaz dersen en kolayı lor peyniri almak. hem ucuz hem yemesi daha pratik pişirme derdin yok.ortalama %15 protein var içinde.
geçen bimden kaanlar lor aldım 500gr 3,25tl içinde toplam 75gr protein var.

Karbonhidrat için en ucuz bulgur senin için.
Protein olarak lor tavsiye etmem açıkçası tabi ki kullanabilirsin ama benim kendi fikrim ben her gün kullanılmasını tavsiye etmiyorum.
En ucuz senin için balık şuanda hamsinin kilosu 5-6 lira falan. Tepsiye diz yağlı kağıtla beraber fırına at gitsin. veya uğraşmak istemiyorum diyosan haşla gitsin. (ben denedim tadı kötü olmuyor)
Yağ olarak zeytinyağı kullan akşamları direk eksikse yağ alımın şat at gitsin.

Birde hergün idman yapmanı tavsiye etmem senin 3-4 gün salona git yeter. Kalori alımın zor olacağından dolayı bu sefer yas yıkımı da yaşayabilirsin.
Tüm zorluklara rağmen devam et. Aynaya baktığında emin ol gurur duyacaksın kendinle ve iyi ki yapmışım be hiçte pişman değilim diyeceğinden eminim. İyi günler , sert idmanlar dilerim.

Farklı çeşitlerde bakliyatı kombine edebilirsin. Özellikle mercimek, nohut protein oranı olarak dikkat çekiyorlar. Birinde eksik olan aminoasiti diğeri tamamladığı için aminoasit profili de oldukça yüksek olur. Karbonhidrat değeri yüksek besinler olduğu için hacim konusunda da yardımcı olacaktır. Ayrıca bakliyat paketleri genelde yarım kiloluk paketler halinde olduğu için seni çok uzun bir süre götürür. Bakliyat makliyat sarmadı dersen eğer, seni balık pazarına yönlendirmek durumunda kalıcam. Şu sıralar balık mevsimi, pazardaki son durumu bilmiyorum ama kışın ucuz olur. Büyük boy palamutun 1 yarısı 1 öğünü çok rahat çıkarır. @fruion 'da söylemiş hamsi diye, palamuta göre daha ekonomik olma ihtimali var.

Back
Yukarı