Aynı problem bende var bu eşitsizliği kapatmada dumbell veya bar kullanmanın bir fark yaratacağını sanmıyorum.Önemli olan hareketlerin nizami yapılması benimde sağ omzum sola göre çok daha gelişmiş(ön yan arka) bunun nedenini zamanında bilinçsizce yaptığım(savura savura nizami olmadan) front raise ve laterallere bağlıyorum.Kiloyu düşürüp hareketleri daha nizami yapmayı dene ben etki aldım.lateral raise ve dumbell shoulder press arkadaşlar özellikle yan omuzda büyük fark var
Kaç aydır yaptığını söylesen daha iyi olurdu. Sana önerim idmanlarına devam et zaten dambıl ile çalıştığından dolayı iki taraf da aynı ölçüde çalışacaktır.(Dambıllarının aynı kiloda olduğunu varsayıyorum.) Kısaca kafanı yorma devam et zamanla orantısızlık geçecektir. Bu arada programını yazarsan daha çok yardım alabilirsin.
Yanlış bilgilendirme yapma diyosun ama dediğin türlü çok tartışmaya açık bırakıyosun. Zaten dumbelle çalışırken orantısızlık var ise güçsüz tarafın nizami yapabildiği harekete göre sağda girilir ve böyle daha hızlı bir düzelme elde edilir. Barla kaldırdığında zaten kolların eşit değil ise bir taraf daha fazla zorlanır gelişir gibi düz bir mantık kurarsan bi bakıma doğru ama bi bakıma doğru olmuyor çünkü fiziğinde zaten iyiyse birsürü şey giriyor ona.bilip bilmeden yazmayalım lütfen.barla çalışılınca iki tarafta eşit şekilde çalışır dumbella çalışınca orantısızlık olur.
çünkü sağlak insanların sağ tarafı solakların sol tarafı dahar güçlü olur.
dumbell omuz pressden örnek vereyim.güçlü kolunuzla 20kg dumbell omuz press yapabiliyor olabilirsiniz ve sol elinizde de normal olarak 20kg dumbell olacaktır.güçlü kolla daha nizami ve negatifi yavaş şekilde yapabiliyorken güçsüz kolunuzda daha az nizami ve savurarak yaparsınız ve bu da ortantısızlığa yol açar fakat bar ile çalışmak iki tarafıda eşit şekilde zorlar ve orantısızlık çok aza iner haa ama sen smith makinesinde omuz press yaparken güçlü(sağ) tarafı indirebilirken güçsüz(sol) tarafı kaldırabiliyorsan seni tebrik ederim.
Yanlış bilgilendirme yapma diyosun ama dediğin türlü çok tartışmaya açık bırakıyosun. Zaten dumbelle çalışırken orantısızlık var ise güçsüz tarafın nizami yapabildiği harekete göre sağda girilir ve böyle daha hızlı bir düzelme elde edilir. Barla kaldırdığında zaten kolların eşit değil ise bir taraf daha fazla zorlanır gelişir gibi düz bir mantık kurarsan bi bakıma doğru ama bi bakıma doğru olmuyor çünkü fiziğinde zaten iyiyse birsürü şey giriyor ona.