2 kilo kaybının nedeni?

Pollysad

Üye
2.5 hafta öncesine kadar 61.9 kiloydum. 2.5 haftadır bi işe girdim ve bu süreçte gitgide kilom düşüşe geçti. Az önce 60.0 tartıldım. Gerçekten motivasyonum yerlerde
Beslenme düzenim bi tık artarak ve aynı şekilde temiz olarak (tuz,şeker,un vs olmadan)devam etti. Tartıya çıktığımda midemin doluluk oranı hep aynıydı. 1 hafta önce 61 e düşmüştüm, bu süreçte kaloriyi daha fazla artırdım . Bugün umutla tartıya çıktığımda 60.0 ı görünce moralim yerle bir oldu. Çok keyifsiz bi antrenman geçti.
Hayatım zaten stresle dolu, bide üstüne bu eklenince tamamen ruhen çöküşteyim.
Binbir zorlukla almıştım o kiloları, 2.5 hafta gibi bi sürede 2 kilo nasıl kaybederim anlaması çok güç.
Lütfen daha fazla ye demeyin çünkü sınırlarımdayım. Su tutmuştur belki vücudum dicem ama tuzda tüketmiyorum ve beslenmem tamı tamına aynı.
( 178-60 kilo / 5 aydır bu spordayım/ günlük kalori ortalamam 3000-3500 hepsi sağlıklı ve temiz besinlerden )

Stresten olmuş olabilir dostum. Söylemesi kolay biliyorum ama moralini bozmamaya çalış. Vücutta herhangi bir rahatsızlığın yoksa anlaması gerçekten anlamak güç eğer çok kafaya takıyorsan bir doktora görünüp ayrıntılı bir rapor aldıktan sonra belki de küçük bir rahatsızlık ya da herhangi bir vitamin eksikliği mi buna sebep oluyor gibi geri dönüş alman kafanı netleştirecektir.

Beslenmem tamı tamına aynı demişsin ama işe başlamışşsın yaptığın işte önemli ne kadar hareketli mesela tükettiğin kalori oranını arttırman gerekebilir sonuçta daha fazla yakmaya başlamışşsın ama beslenme aynı ondan olabilir.

stres en iyi kardiyo egzersizidir. sınavlara çalışma son haftaya tüm finalleri sıkıştır dersten kalıcam geçicem korkusundan bak nasıl bi deri bi kemik kalıyon. tatilde aç susuz kilo vermek ugruna durdugum günler oldu onda bile okul zamanı kadar kilo veremedim...

Sporunu hakkıyla yapıyorsan yani vücuduna bu kaslar bana lazım sinyali gönderiyorsan doğru ağırlıklarla, beslenmen de normalse (protein ağırlıklı) o kilolar yağlardan gitmiştir ki biz o yağlardan gitmesi için antrenmandan sonra cycling ardına cila olsun diye zumba yapıyorum ve verdiğim kilo çok az maalesef. Avantaja dönüştür durumunu.

Yorumlarınız için teşekkürler. Girdiğim iş çok yormuyor beni. Yani ne biliyim 2.5 haftada 2 kilo ne olursa olsun çok fazla geldi. Mutlaka altında bişey olmalı. Stres konusunda haklısınız, ama elde değil işte. Bundan sonra daha dikkat edicem kilo verdirdiğini bilmiyodum. Özellikle kilo verdiğim 2 hafta çok stresli geçmişti.
Onun dışında ekstra bi 500-600 kalori eklicem beslenmeye. Önerileriniz için tekrar teşekkürler

Back
Yukarı