2. Ayim ne squat ne deathlift hiçbiri yok

Frightos

Üye
Selamlar herkese. Benim sorum ben spora 2 ay once basladim.bu surecte kendime gore cok iyi sonuclar Aldim memnunum gelisimimden fakat benim aklima takilan ben ilk basladigimda salondaki hocanın bana yazdigi programda fitness denince akla gelen temel hareketler olan squat ve deathlift yok iksiide yok . Gerci olmamasi sadece herkes yapıyor bende yok diye kafama takılıyor yoksa dediğim gibi programim beni cok iyi gelişitiriyor.sizce hocamla konusup bunlari eklemeliyim bunlari yapmassam neyim eksik kalır?

Iki harekette vg nin enleri fakar ayni zamanda sakatlik konusunda da enleri. 2 ay icin erken.
Ozellikle deadlift icin.

vucut yapmak icin ikisinede gerek yok buyumesini istedigin bolgeler icin ek hareket yap beslenmeni duzelt yeterli

squat ve deadlift bacaklarınızı geliştirmek için en iyi iki hareket. (bana göre)
İzole ederek bacak geliştiremez misiniz?
evet geliştirebilirsiniz ancak bazı sorunları var.
Örneğin hamstringler doğal hareketlerle gluteus kaslarından ayrı kasılmazlar. koşarken, sıçrarken, yürürken vs. her zaman birlikte kasılırlar. Makineye yatıp hamstrin curl yapınca o kasları izole bir şekilde kasmış olursunuz.

o yüzden eğer atletik hedefleriniz varsa(koşu, futbol, boks vs.) bu doğal motor paternlerinde çalışmanız daha mantıklı. (squat deadlift)
Hedefiniz sadece hipertrofi ise çok bir fark olmayacaktır.

• Like
Reactions: Lie
Selamlar herkese. Benim sorum ben spora 2 ay once basladim.bu surecte kendime gore cok iyi sonuclar Aldim memnunum gelisimimden fakat benim aklima takilan ben ilk basladigimda salondaki hocanın bana yazdigi programda fitness denince akla gelen temel hareketler olan squat ve deathlift yok iksiide yok . Gerci olmamasi sadece herkes yapıyor bende yok diye kafama takılıyor yoksa dediğim gibi programim beni cok iyi gelişitiriyor.sizce hocamla konusup bunlari eklemeliyim bunlari yapmassam neyim eksik kalır?
Benim hocam belim ince ve zayifim diye squat yerine leg press ve hack squat yazmisti sakatlanabilirim diye seninde belin cok ince diye bunlari yazdi galiba degilmi ?

Benim hocam belim ince ve zayifim diye squat yerine leg press ve hack squat yazmisti sakatlanabilirim diye seninde belin cok ince diye bunlari yazdi galiba degilmi ?
malzeme bu hocam.

Eklentiler

• 20190422_164119.jpg
    20190422_164119.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 276
  • 20190422_164133.jpg
    20190422_164133.jpg
    41,3 KB · Görüntüleme: 253
Back
Yukarı