Merhaba arkadaşlar. Forumda pek aktif olmasamda aylardır takip ediyorum. Vucut geliştirmeye başlayalı 45 gün kadar oldu. Ancak 12 yıl kadar amatör ve Profesyonel Futbol oynadım. Çok fazla uzatmadan ölçülerimi vermek istiyorum.
Öncelikle;
Boy : 1.81
1.Ay
Omuz : 111
Göğüs: 91
Kol : 27.5
Bel : 87
Kilo : 72.6
2.Ay
Omuz : 116
Göğüs: 95.5
Kol : 31
Bel : 86
Kilo : 74.5
Protein Tozu olarak : Weider Premium Whey Protein 2300 gr Çikolata ( İlk başladığım günden beri kullanıyorum. )
Ayrıca 45 gündür uyku saatim 23:00 da başlıyor. Günde 4 ya da 5 öğün yemek yiyorum. Düzenli besleniyorum. Ve öğle yemeğinden sonra 1 avuç fındık , fıstık, gibi çerezlerde tüketiyorum.
Protein tozunu ise 40 gr. sabah kalktıktan sonra ve 40 gr. da idmandan sonra içiyorum.
BB y başlamadan önce hafif göbeğim vardı. artık göbeğim gitti ve buna rağmen 2 kilo aldım.
Salondaki hocalarımda gelişimime hayran kaldı. Sadece hocalarım değil salonki arkadaşlarda inanamıyor
Maşaallah diyin diyorum bende
) Bu yüzden Çokta mutluyum aslında. Allah kaza bela , sakatlık vermesin amin.
1. ay programım ilk 2 hafta tüm hareketler karışık , sonraki 2 hafta sıralamaya soktum. 1 gün dinlen 1 gün idman yaptım.
2. Ay programımı sizlere yazmak istiyorum. Çünki 1. ayın 15 günü zaten tüm hareketleri yaptım diyebilirim. 2 gün antrenman 1 gün dinlen yapıyorum.
PAZARTESİ :
GÖĞÜS :
kardiyo
Brench Press : 4x8
İncline bench press : 4x8
Decline bench : 4x8
Dumbell flyıng : 4x8
Kelebek : 4x8
Cabre Cross Over
Şınav
PAZU :
barbell curl : 4x8
incline dumbell curl : 4x8
dumbel göğüse çekiş - çekiç : 4x8
arm curl machine
SALI :
OMUZ :
shoulder press machine : 4x8
barbell press behind neck : 4x8
military press : 4x8
ayakta yana açık : 4x8
eğilerek yana açık : 4x8
omuz çevirme
ARKA KOL / TRICEPS :
alna pres : 4x8
göğüs sehpasında alna pres : 4x8
fransız tricepsi : 4x8
ayakta makara itiş : 4x8
triceps push down : 4x8
ÇARŞAMBA : OFF
PERŞEMBE :
SIRT KANAT :
geniş dar barfiks : 4X8
latt pul down : 4x8
barı aşağı çekiş : 4x8
rowing machine : 4x8
testere : 4x8
tek kol makara çekiş : 4x8
BACAK HAREKETLERİ:
CUMA : OFF
Aslında 1. ayın son 15 günü de aynen böyle çalıştım. Çokta faydasını gördüm. İdmana gitmeden önce bir avuç fındık ve limonata içiyorum.Böylelikle çok enerjik olduğum hiç şüphesiz.
Her idmandan önce mutlaka 10 dakika koşu ve bel hareketi yapıyorum. Ayrıca 3 günde birde mutlaka karın kası çalışıyorum.
BB ye gerçekten aşık oldum. Bu spor benim hayatımın bir parçası oldu artık. 1. ayda bir ara 4 gün gidemedim inanın çok sıkıntılar yaşadım. Bu yüzden elimden geldiğince idmanlarımı aksatmamamaya çalışıyorum
Daha bu konuda yeniyim. Gelişimim ve programım hakkında sizlerinde yorumlarını almak istiyorum. Teşekkur ederim.
Son düzenleme: 22 Nisan 2012