2.5 yıl ve Yeni bir program

sporda 2.5 yılımı doldurdum. arada ufak değişiklikler olsa da uzun zamandır ciddi manada bir değişiklik yapmıyordum. bu program sizce nasıl iş görür mü?

1.gün: göğüs-triceps-kalf
2.gün:off
3.gün: omuz
4.gün: bacak-biceps
5.gün:off
6.gün:sırt-omuz
7.gün:off

1- Bacak
2- Göğüs
3- Off
4- Sırt
5- Omuz-
6- Off
7- Kol

bence.

ben diyorum x iyimidir, sen diyorsun al sana y. benim program hiç mi iş yapmaz yani?

Haftada neden 2 gün omuz?
Göğüs çalışırken tripcess kasını kullanırız yani göğüs çalıştıntan sonra yorgun bir tripcess ile tripcess mi çalışıcaksın?
Bacak biceps de mantıksız bence.

Haftada neden 2 gün omuz?
Göğüs çalışırken tripcess kasını kullanırız yani göğüs çalıştıntan sonra yorgun bir tripcess ile tripcess mi çalışıcaksın?
Bacak biceps de mantıksız bence.
sinerjik idman sistemi diye birşey var, omuzlarımın bi tık ileri olmasını istiyorum vücudumun diğer bölgelerinden. evet bacak biceps mantıksızda kol hiç çalışmasamda olur zaten, bicepsi çıkarayım bari. senin önerdiğin programda sırttan sonra omuz var, sırt idmanından sonra çalışan ve tam dinlenmemiş bi arka omuz kasından sonra ertesi gün omuz girmekte pek tutarlı gelmedi bana.

sinerjik idman sistemi diye birşey var, omuzlarımın bi tık ileri olmasını istiyorum vücudumun diğer bölgelerinden. evet bacak biceps mantıksızda kol hiç çalışmasamda olur zaten, bicepsi çıkarayım bari. senin önerdiğin programda sırttan sonra omuz var, sırt idmanından sonra çalışan ve tam dinlenmemiş bi arka omuz kasından sonra ertesi gün omuz girmekte pek tutarlı gelmedi bana.
yerinde olsam göğüs+sırt off day omuz +bacak off dat biceps +triceps off day

Bir kası haftada 2 gün çalıştırmak daha da büyüyecek diye birşey değil. Bence orada hata yaparsın. Sırttan sonra omuz pek sıkıntı olmuyor, en azından benim tecrubelerim, beslenmem ile.

kola bir gün ayırmaya hiç ihtiyacım yok , kolu tamamen çıkartırsak nasıl birşey önerirsin peki?[DOUBLEPOST=1410336916][/DOUBLEPOST]
Bir kası haftada 2 gün çalıştırmak daha da büyüyecek diye birşey değil. Bence orada hata yaparsın. Sırttan sonra omuz pek sıkıntı olmuyor, en azından benim tecrubelerim, beslenmem ile.
peki omuzdaki büyümeyi hızlandırmak için ne önerirsin?[DOUBLEPOST=1410336961][/DOUBLEPOST]
fazla hardcore çalışıyorum hem göğüs hem sırt çıkarmamın imkanı yok :D

kola bir gün ayırmaya hiç ihtiyacım yok , kolu tamamen çıkartırsak nasıl birşey önerirsin peki?[DOUBLEPOST=1410336916][/DOUBLEPOST]
peki omuzdaki büyümeyi hızlandırmak için ne önerirsin?[DOUBLEPOST=1410336961][/DOUBLEPOST]

2,5 yıl çalışmış biri için 2 kas grubunu bir gün çalışmak bence saçma. Hergün bir kasa yoğunlaşacaksın haftada 2 gün dinleceksin. Omuz istiyorsan adam gibi besleneceksin, adam gibi çalışıcaksın. Çok çalışma çok kas yapmaz, adam gibi uyu, adam gibi beslen, hayvan gibi çalış tamamdır.

overtraining ihtimalin fazla bu gidişle kolu çıkartmaktan kastın ne anlamadım

hocam kusura bakmada pek 2.5 senelik bi sporcu gibi konuşmuyosun

'2.5 senelik bi sporcu gibi konuşmuyosun' seni hayalkırıklığına uğratan cümlem hangisi oldu?[DOUBLEPOST=1410342921][/DOUBLEPOST]
2,5 yıl çalışmış biri için 2 kas grubunu bir gün çalışmak bence saçma. Hergün bir kasa yoğunlaşacaksın haftada 2 gün dinleceksin. Omuz istiyorsan adam gibi besleneceksin, adam gibi çalışıcaksın. Çok çalışma çok kas yapmaz, adam gibi uyu, adam gibi beslen, hayvan gibi çalış tamamdır.
aslında gelişmemde bi sıkıntı yok gayet iyi ölçü alıyorum ama göğüs ve kollarım diğer bölgelere göre daha hızlı geliştiği için(bütün kaslara aynı eforu sarfediyorum bu arada) bide omuz genetğim zayıf olduğu için o kısıma ağırlık vermem gerek. aklıma gelen tek şey haftada iki kere girmek oldu, hayvan gibi beslenince protein resmen belli bölgelere kıyak geçiyor :D[DOUBLEPOST=1410343072][/DOUBLEPOST]

kollarım zaten fazla fazla iri, 1 seneden sonra kol çalışmayı bırakmıştım, son iki haftadır da biceps ve triceps için biraz daha şekil ağırlıklı çalışıyorum 'bicepsi yukarı taşıma vs.) toplasan 10 dakka sürecek bi antreman için 1gün ayırmaya ne gerek var?

Back
Yukarı